Lázár János miniszter nagyon határozottan amellett állt ki, hogy egy, az Európai Unióról szóló népszavazáson a kilépés mellett szavazna... Érdekes volt az indoklás is, hiszen a bérfelzárkózás elmaradását tartotta igazi oknak. A Policy Agenda elemzésében bemutatja, hogy a tények alapján miért hamisak az ilyen állítások.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: Mézike
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Aha! Szóval ezért kell kivándorolnom egy Eu tagállamba hogy tisztességes bért kapjak a munkámért.
Az a hülye Eu előírja a magyar kormánynak hogy megfizesse az embereket és utasítja őket hogy a saját zsebüket tömjék.
Hmmmm.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Nem tudom eldönteni, hogy ez a Lázár mindennek a teteje, vagy a legalja. Azt gondolom ez a fajta "egyszerű ember is értse ostobaság" már szégyen az országra nézve.
Csizmás Kond
ki is a hibás azért hogy a külföldi cég itt kevesebbet fizet a munkavállalónak ugyanazért a munkáért mint nála otthon ?
RonaGyuri
@Csizmás Kond: mit gondolsz miről szólnak Szijjártó és Orbán különegyeztetései a multikkal?
papa.49
@RonaGyuri: Pont erről!!!
Magyarország vonzereje az olcsó munkaerő!!!
RonaGyuri
@papa.49: maradjunk annyiban, hogy nem csak! =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ...szerintem pénzről vagyis adóról és munkahelyről,
Azt viszont tudni illik, hogy ezek a bádoggyárak csakis azért tudtak megjelenni itt, mert a fejnélküli privatizélés ami legnagyobb hányadban kötelező módon történt az unióba való integráció részeként tönkrevágta az itteni gazdaságot.
A bérszint szabályzása ugyanolyan része volt az integrációnak mint a bádoggyártelepítés viszont az valamiért, legtöbb esetben a gyenge termelés miatt amit az anyavállalatok szabályoztan otthonról nem teljesülhetett, így a fizu maradt a keleti szinten.
Ha pedig követelőznek vagy szabályozni próbálnak akkor felhördül az egész nyugat fenyeget és értékel még az is akinek egyáltalán semmi érdeke nincs...ez a mai demokrácia.
Persze ez nemcsak nyugatnak jó, hanem azoknak is akik itthonról bomlasztanak, azoknak akik mindent még az egércincogást is kormányellensnek igyekeznek feltüntetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.