A Miniszterelnökség 40 millió forintos összdíjazású "ötletpályázatot" hirdetett a Gellérthegy átépítésére. Az MTI-hez eljuttatott közlemény bullshit-szövege szerint a cél

„alternatíva kidolgozása a Gellérthegy revitalizációjára, amely építészeti, tájépítészeti, közlekedési, képzőművészeti eszközök használatával új tartalommal tölti meg a helyszínt, az épített és természeti környezet értékeinek megőrzése, a világörökségi cím, a műemléki védelem és a szellemi, szakrális tartalom figyelembe vétele mellett”.

A tervekről döntő Bíráló Bizottság Csepreghy Nándor, Lázár János helyettese lesz majd. A kiválasztásnál figyelembe veszik, hogy a tervező mennyiben érzi szükségesnek egy jelkép teremtését, hogyan értékeli a helyszín szimbolikus jelentőségét, jelenleg betöltött szerepét, helyzetét.

Hogy a felvetett ötletek harmonikusan illeszkednek-e a városképbe, kiemelten pedig a Duna-parti budai sziluettbe, mely változatos morfológiai adottságú természeti környezetet és épített elemeket ötvöz magában.

A pályázatok díjazására és megvételére 40 millió forintot szánnak. A legmagasabb összegű díj 8 millió forint lesz, a legkisebb megvétel összege pedig 300 ezer.

Aki ötleteket szeretne adni a Miniszterelnökségnek, hogy mit kezdjenek a Gellértheggyel, október 2-ig adhatja postára a terveit.

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na, erre allatira kivancsi vagyok... Aki a Gellerthegyen barmit is tudna csinalni ma anelkul, hogy ne maganvagyonhoz nyuljon hozza - az varazslo!

Nem tudom, mikor nyit ujra az OPNI, de mar nagyon aktualis lenne...:o((( (Mi van, attol fel, hogy a Gelazsrol belohetnenek a Varba? Igaz, ott van Budapest oriasi viztartaleka is, csak nem abba is bele akar buzizni?)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
oncogito
@karma1: - mit nekik a magánvagyon? Ha fideszes, készséggel átadja és megéri neki, ha nem, akkor elveszik, kisajátítják.
Szóval övék a terep az egész országban.

index.hu/urbanista/2016/06/01/ruszwurm_budavar_onkormanyzat/
gulyasgyula
@nemethfamily3.: Én ugyan nem vagyok fideszes de ne keverjük a tényeket ...Egy dolog beszélni róla , más dolog megvalósítani ..2004 Megyesi kormány --M SZ P --vezette be ..Kellett a pénz az elvtársaknak ..
oncogito
@gulyasgyula: - nem hiszem, hogy nem vagy fideszes - legfeljebb jobbikos.
Viszont 2004 óta a Fidesz mennyi mindent megváltoztatott, az alkotmányt is beleértve -- ezen miért nem?
Mert az illiberális elvtársaknak még több pénz kell és határ náluk a csillagos ég sem lehet, mert a csillagot is büntetik!
gulyasgyula
@oncogito: ..Nem titok a koromnál fogba az Öszödi beszédig MSZP voltam ,de Gyurcsány csufos megfutamodása óta már egy párt-nak se hiszek ..A számoknak hiszek meg magamnak ami nekem jó azt megszavazom , mert ha nem szavazol vakinek akkor is jót teszel csak legfeljebb nem tudod kinek ..Ezt a"" 2004-óta annyi mindent megváltoztatott "" azért mert ez még Orbán-nak is nagy falat .Ez már veszélyeztethetné még az Uniós pénzeket is ..Ennyire Ő se ellensége magának meg az országnak ..
oncogito
@gulyasgyula: -
"Ennyire Ő se ellensége magának meg az országnak .. "
Szerintem meg de!
gulyasgyula
@oncogito: .. Lehet .. Mérget én se vennék rá ..Mindig van egy első eset ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.