A Miniszterelnökség 40 millió forintos összdíjazású "ötletpályázatot" hirdetett a Gellérthegy átépítésére. Az MTI-hez eljuttatott közlemény bullshit-szövege szerint a cél

„alternatíva kidolgozása a Gellérthegy revitalizációjára, amely építészeti, tájépítészeti, közlekedési, képzőművészeti eszközök használatával új tartalommal tölti meg a helyszínt, az épített és természeti környezet értékeinek megőrzése, a világörökségi cím, a műemléki védelem és a szellemi, szakrális tartalom figyelembe vétele mellett”.

A tervekről döntő Bíráló Bizottság Csepreghy Nándor, Lázár János helyettese lesz majd. A kiválasztásnál figyelembe veszik, hogy a tervező mennyiben érzi szükségesnek egy jelkép teremtését, hogyan értékeli a helyszín szimbolikus jelentőségét, jelenleg betöltött szerepét, helyzetét.

Hogy a felvetett ötletek harmonikusan illeszkednek-e a városképbe, kiemelten pedig a Duna-parti budai sziluettbe, mely változatos morfológiai adottságú természeti környezetet és épített elemeket ötvöz magában.

A pályázatok díjazására és megvételére 40 millió forintot szánnak. A legmagasabb összegű díj 8 millió forint lesz, a legkisebb megvétel összege pedig 300 ezer.

Aki ötleteket szeretne adni a Miniszterelnökségnek, hogy mit kezdjenek a Gellértheggyel, október 2-ig adhatja postára a terveit.

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na, erre allatira kivancsi vagyok... Aki a Gellerthegyen barmit is tudna csinalni ma anelkul, hogy ne maganvagyonhoz nyuljon hozza - az varazslo!

Nem tudom, mikor nyit ujra az OPNI, de mar nagyon aktualis lenne...:o((( (Mi van, attol fel, hogy a Gelazsrol belohetnenek a Varba? Igaz, ott van Budapest oriasi viztartaleka is, csak nem abba is bele akar buzizni?)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Adok nektek ötletet ingyen húzzátok fel magatokat szemetek!!!
karma1
Na, erre allatira kivancsi vagyok... Aki a Gellerthegyen barmit is tudna csinalni ma anelkul, hogy ne maganvagyonhoz nyuljon hozza - az varazslo!

Nem tudom, mikor nyit ujra az OPNI, de mar nagyon aktualis lenne...:o((( (Mi van, attol fel, hogy a Gelazsrol belohetnenek a Varba? Igaz, ott van Budapest oriasi viztartaleka is, csak nem abba is bele akar buzizni?)
RonaGyuri
ugye tudjátok miért épülz a citadella! =))
leszúrt rittberger
Semmi sem maradhat érintetlen, még a végén azt hinnék az emberek, hogy 2010 előtt is volt élet.
eszegfu
@RonaGyuri: Azt gondoltam tudom...de "gyanusnak" találtam kérdésedet... megnéztem... hát bizony nagyot tévedtem! Kösz.!
nemkati
Ötleteket szeretnék adni a Miniszterelnökségnek. Hogy mivel játsszon.
karma1
@Horizont: Igen, az oroszok talaltak ki - es valahol igazuk volt - hogy egesz Pestet szet lehetett volna onnan loni...Na de a Varat is am, mert a var egy kicsit meg alacsonyabban is van...
RonaGyuri
@karma1: magán vagyon? az csak neki lehet!
karma1
@RonaGyuri: Most akkor sosem fogom megtudni, hogy a baratnom Mamaja, aki ott lakik - annakidejen meg tarsashaznak epitette a vallalat a dolgozoinak - most egy ertekes helyen lakik, vagy sz@rt se fog erni a lakasa, ha ugyanugy a hely lezarasaval fog elni, mint amitol a Varbeli lakok felnek... Tudod, akkor meg a madar se jarhat se ki, se be...:o((((
eszegfu
@Horizont: Én is megdöbbentem ezen! És mindezt az 1848. szabadságharc leverése után "birták" kitalálni!
karma1
Nagyon fontos volt a szerepe a II VH-ban is, es 56-ban is... Azert mar nagyon sok mindent lezartak korulotte: amikor 2012-ben otthon voltam, persze, felmentunk oda is, de eleg maceras a bejutas egy turistanak, meg a Szabadsagszoborhoz is... Pedig az olyan gyonyoru...
eszegfu
Engem bosszant az is, hogy idegen szavak használatával megint megy a "terelés" ezerrel!
Mondjátok meg minek is a Gellérthegyet revitalizálni, vagyis feleleveniteni?! Eddig is egy "élettelen" tárgy, azaz hegy volt fákkal, bokrokkal, szobrokkal... Meg hogy "morfológiai" , azaz alaktani adottságu természeti környezetet (eddig is megvolt!) és épitett elemeket ötvözzön... szerintem ez utóbbi a fontos: valamit ide is akarnak épiteni és ettől várják a hegy "megelevenedését". Csak tudnám, hogy a miniszterelnökségen kinek jutott az eszébe?!
karma1
@Horizont: Neked soha semmiert nem kell bocsanatot kerni, Kedves...:o))))
karma1
@eszegfu: habony,... nagy strateganak akarja magat eladnim, holott csak egy piti narkos... Az idegen szavakat pedig ugyanazert hasznaljak, amiert a jolmeno ettermekben a paprikaskrumpli Serpenyos Burgonya neven szerepel. Tudod mi a kulonbseg kozte? Kb. 300 forint...
Ugy gondoljak, ha ilyen szavakkal dobaloznak, akkor arra elmondhatjak, hogy kidobtak az ablakon 5 milliard forintot. Ha viszont azt mondjak, hogy az onkori kitalalta, hogy felujitsak a parkokat, kijavitsak a godros pocsek utakat (aki jart arra, az tujda mirol beszelek), es fellenditi (esetleg) a Gellerthegy turisztikajat. Nade ezert nem lehetne sok penzt elkonyvelni., mert arra eleg volna a Jozsi bacsi egy rukalos bottal, meg egy vodor rozsdagatlo festekkel, ecsettel, es az egesz hegyet egy szezonban gatyaba razhatna...:o))))..
eszegfu
@Horizont: Bennem is "munkál" a szégyen, de jó, hogy van egy RonaGyuri, aki "megosztja" velünk, ami a fejében van... mi meg buzgón keresgélünk. Ne is mond! Ha a "tejtestvére", akkor lehet, hogy még egy szintet épitenek a Citadellára?!
karma1
@Horizont: Azert remelem, tudtal aludni...:o)) Csak egy erdekesseg, de az az igazsag, hogy inkabb csak a kesobbi nagy haboruk strategai tudtak volna kezdeni vele valamit... Szerencsere valahogy nem kezdtek igazan...:o))))
karma1
Az a borzaszto, hogy mar megtanultuk az elmult evekben (ill. amiota o van uralmon), amihez csak hozzanyul, az sz@rra valik a keze kozott. Igy vert szet eddig is mindent , modszeresen, aztan amikor mar minden romokbvan volt, akkor kiosztotta a haveroknak melyen alularazva - mondvan: sz@rt se er ez!- . es igy tesz mindennel, igy tett az egerszaloki szalloval is. (Ill. azt jol felarazta 9 milliardra, igy csak egy ukrannak kellett, de kesobb az is visszalepett). Most mar a recsolke sajatlabu neven van a 200 szobas gyogyszallo...:o((((
eszegfu
@karma1: Igy igaz! Ha az ottani utakat, parkokat, játszótereket, stb. tényleg "felfrissitenék", akkor az emberek sokaságától "felelevenedne" a Gellérthegy. Sőt ez a 40 millió, amit csak a pályázatra adtak elég is lenne a felujitásra! Csak szerintem valami "tereptárgyat" szeretnének oda épiteni.
eszegfu
@Horizont: Bennem is a "véreskezüsége" maradt meg.
Clavigo
Le kell dózerolni,,aztán beszántani,,végül sóval felszórni...Szerintem a fitymasz-konda még ezt a progit. is eltudná b@ccni..
Clavigo
Alakitsátok át az egészet egy monumentális Zsírmore-portrévá...
bakegya
Két éve áll már ott a MÉSZÁROS LŐRI LEGÚJABB KASTÉLYA-az legyen a zártosztályosok urnatemetője-DE MÁR HOLNAP.
Ha nem tünt volna még fel senkinek a szabadságszobor árnyékában egy óriásdaru és a forgalom elöl lezárt terület , zsákutca akkor ez kérem megint egy ökörhiba a baloldalnak.MÁR ÁTFURATTA A KIS G...azt is.
dr. prédikátor
Ez már nem igaz!! Ilyen szarfaszú ,beszari ,tehetetlen ellenzék mint amilyen itt van ez már nonszesz!!!csak azt nem tudom hogy egyáltalán miért vannak???Vagy ők is benne vannak a mutyiban???
műanyag
Mondom, bosszú ez a vidéki paraszt részéről.
Tönkre akarja tenni, el akarja lehetetleníteni a Főváros működését.

Csak egy karnyújtásnyira kerüljél közel hozzám.
Csak ennyit kérek, és megmenthetnék egy egész országot.
Lehet?
Nil
Szerintem a Szabadság-szobrot akarja eltüntetni hogy még szimbóluma se maradjon a szónak, érzésnek, eszmének
Clavigo
@nyanya001: :) :) :) Hát ez nem rossz..:) :):) :)
Rózsika Hatházi
Majmolnák Amerikát, mi? Rushmore hegyeket szeretnének, de nem négy elnökkel, hanem egy minielnököt négy arcképfaragvánnyal? Ebből az emberszabásúból egy is elég! Ráadásul, egy hegyen, ami oda nőtt a Duna partra, évezredekkel ezelőtt, mi az anyjuk 3,14csáját akarnak átépíteni? Vagy, a csuti már annyira fóbiás, hogy azt vizionálja, onnan fogják szöges hordóban legurítani? Mit mondjak? Meg is érdemelné! Vagy mi a faxot akar? Barlangcolosseumot? Ez már a téboly non plus ultrája. Néró reinkarnáció!
silber13
Javaslo, hogy építsenemók egy két hepe után egy hupa típusú lejtőt, nevezzék el Szent Gellért türistaútnak és a program kitalálóját szöges hordóban guritsák le rajta!
szmeagol
Egy stadiont esetleg a tetejére?
(bocsi, de már levédettem az 5letet!) :-)
papa.49
Gyűlöli a fővárost, mindenre hajlandó, hogy minél jobban tönkretegye!!!
nemethfamily3.
Egy szuper óriáskerék mondjuk olyan 12-14-16 "hajóval" ami forog is körbe-körbe persze lassan minima 8-10 személyes, panorámás kivitelben a Citadella tetején - igencsak impozáns látvány lenne a város felett, s talán olyan szenzáció mint az Eifel torony! Műszaki csoda is lehetne a mindenféle biztonsági berendezésével, mozgólépcsővel, és az épület maximális megkímélésével "alatta" a szabadságszoborral! Egyetlen fa kivágása nélkül megoldható lehetne! no lehet vernyákolni ellene!
Szókrakész
"Aki ötleteket szeretne adni a Miniszterelnökségnek, hogy mit kezdjenek a Gellértheggyel, október 2-ig adhatja postára a terveit."

Már futok is.
Van egy pár a tarsolyban.

Egy közülük a hordóban leguruló verseny rendezése a parlamenti pártoknak.

Vagy

A "sörnyitó" tetejéről fecske fürdőgatyában ki tud messzebb, a Dunába ugrani?
A fidesz csapata, mint házigazda kezdhetné a versenyt.
Desischado
Istenem, miért nem tud már eltakarodni a pokolba ez a kártékony féreg?!
kkalman
Csak egy ötlet: Gorbánt felszögezni a Szabadság szobor posztamensére.
karma1
@Szókrakész: Te, en azt hiszem, hogy Beloled ketto van! Ami nem baj, de ha egy testben eltek, akkor ne veszekedjetek am sokat!...:o))))
Lackó50
Ilyen világban élünk. A kormánynak nem elég a Városliget, már a Gellérthegy hasznosítására is kiírtak egy pályázatot. (Mert ugyi valahonnan le kell nyúlni némi készpénzt) Ha már az ötleteknél tartunk, akkor beszállhatna Orbán Ráhel, az idegenforgalmat fellendítően létrehozhatnának mindjárt egy hordógurító pályát, ahol a turisták bebújhatnának egy hordóba és lelöknék őket, mint annak idején Gellért püspököt. Aki túléli, az hazamehet, miután a mentők bevitték a László kórház traumatológiai osztályára némi utókezelésre. A hegy lábánál mentő fogja várni a bátor vállalkozókat. De ki lehetne faragni Orbán, Lázár és Surján arcmását, mint az amerikai elnökökét. Ott viríthatnának örök emlékül. (Rákosi elvtárs szép kopasz feje se mutatna rosszul.)
kacsaeledel
Kezdődik! Gondoljátok végig, hogy bullshitnek avagy szétbarmolásnak neveznétek-e "az épített és természeti környezet értékeinek megőrzését, a műemléki védelem és a szellemi, szakrális tartalom figyelembe vételét”? Egyáltalán bullshitnek nevezhető-e bármi ami még nincs is? Egy varázspropeller könnyedén szétbarmol olyan dolgokat is aminek még neki se lehet menni repülővel, mert még nem is léteznek, épp csak hogy gondoltunk rá, mi lenne ha lenne róla ötlet, máris szarminden. Mely része is bullshit ennek a bullshitnek? Hmm. Hmm.
Szókrakész
@RonaGyuri: A nevében is benne van.
Az a fidesz pártkassza, és

Cita = város
della
Dellázd a pénzt!!!

Tehát
Város Fizess!!!
sziha
Amint latom a fideSS bert(r)ollnokonal hetvege van... pedig erdekelne a velemenyuk, vajh' mit is lehetne kihozni a Gellert-hegybol... Majd hetfon 8 utan talan reagalnak ra...
adrenalink
@Lackó50: 01:14-re Surján helyett inkább a zseniális Matolcsyt javaslom:-)
eszegfu
@sziha: Elvileg engem is érdekelne...csak az a baj, hogy a "drogos liberálmakizáson" kivül mást nem tudnak "kiizzadni"!
eszegfu
@nyanya001: 15:52 Rendkivül ötletes! Alig telt el egy kis idő, máris elkészült pl. ez a karikatura is... irigylésre méltó, ha valaki ilyen gyors észjárásu!:)
cs.n.
Ugyan már, 40 millió mire elég? Ja, ez csak az ötletelésre megy. A milliárdok majd utána jönnek. Vagyis mennek.
volvós
Szerintem átépitik Felcsútra...nos ezeket a barmokat
kellene már " szézbarmolni " persze csákánnyal !!!
papa.49
@volvós: Az túl lassú, gyorsabb megoldást javasolok a ,,szétterítésükre,, kihajtani őket csapatostól a Hortobágyra bombamentesítésre, oszt. jónapot))))))))))
Naponta legalább két kört kellene nekik megtenni a bombavetőtéren, természetesen énekelve))))))))Aki ma megúszta, holnap újra próbálkozhat))))))))
karma1
Akinek egyebkent valami ketsege lenne, hogy ez csak egy hirlapi uborkaszezoni kacsa, annak itt ez a link:

www.koronakilato.hu/
volvós
@karma1: Hogy Te miket tuccccccc... :-))
papa.49
@karma1: Az látható ebből, hogy a fütyiszek hülyesége HATÁRTALAN!!!
nemethfamily3.
Oda mindenképpen egy szuper óriáskerék kell, erre sokan be vannak indúlva! Ez egy exkluziv látványosság volna és igazán díjnyertes műszaki technikai dolgok alkalmazásával! Elhangzott olyan javaslat is, hogy a hegy Dunával átellenes oldalánál egy drótkötélpályát (vanovkát) lehetne kialakítani ami viszi, hozza a látogatókat! Persze a kiváló gyalogos útvonalon meg kitünő padok, étkező, és ajéndék pavilonok volnának elhelyezhetőek, mégpedig igencsak elegáns kivitelben! van kifogás?
karma1
@nemethfamily3.: Jaha, es stilszeruen az uleseknek utanozni kell Gellert puspok szogeshordojat, eredetiben...
karma1
N Kedves Jankak es Fijjug, elolvastam az uj regisztralasi kotelezettsegeket, dorgedelmeket a Propin, es bar fajo szivvel, de mindenkinek Pa'-t mondok, mert augusztus elsejevel meg a nogyogyaszati vizsgalati eredmenyre is kivancsi leszen a mi urunk digitalis netje.
Mivel en erre viszont nem vagyok kivancsi - hiszen SENMMI megnyugtato biztositekot nem ad az oldal a szemelyes adataim vedelmere, akikkel eddig a feszen baratkoztam, azokkal ezutan is fogok, de dorgedelmeket semmifele allami informaciohordozo cegtol nem fogadok el.
Tehat Mindenkinek puszi es pa'...:o(
hetöndöe
Majd mnidjárt jönnek trollok és jól megasszongyák,hogy nekik már ezelőtt 20 éve is úgy tűnt,hogy kurva szarul néz ki így a Gellérthegy és természetesen jogos az átalakítás.:-)
karma1
@hetöndöe: Ha Te is lattad a fooldalon a Kedves Felhasznalok cimu dorgedelmet, akkor asszem, augusztus elsejetol csak a fizetett trollok lesznek ezen az oldalon...

De igy van, ahogy mondod, ok mar valoban megmondtak ezt elore,...(Hogy minek agaskodik azzal a gazzal a bige a kezibe...)
Fradigege
Mivel én Magyar vagyok, orbán pedig egy migráns(more, zsidó neveket adott a gyerekeinek, liberálisként kezdte politikai karrierjét, soros alapítvány pénzelte, etc.), így jogomban áll, hogy egész Felcsútot lebetonozzam a gcibe! Kiöntöm betonnal a Pancsó arénát! Beteg, kcsg állat!
namihami
Szeretnék végre én is egy kis ötletpénzt.
Nosza, fogadjunk fel párszáz erdélyi kubikust és talicskázzuk át a Gellérthegyet Felcsútra, közvetlenül a stadion mellé. Lenne az unokáknak majd egy jó kis szánkózódomb a ház körül. A szobrok is jöhetnek, kivéve a pálmaágas. De ha a Matolcsy megjelentet egy könyvet, hogy ez nem is Felszabadulási emlékmű, hanem a kis Horthy szobra-anno, akkor az is jöhet.
Fenti ötletemért a 40 millából rám eső részre, adómentesen igényt tartok és ezennel felajánlom a felcsúti Makovecz kazánház üzemeltetési költségeihez. Úgyis helye van ott minden fillérnek.
nemethfamily3.
No most, hogy a sága irigység ne üsse fel a fejét köztetek elmondom, hogy az én ötletemet máris ellopták valószínű, hogy valami benfentes, nevet nem merek írni, már utalják is neki a 40 millát - a miniszterelnöki irodán már csak tudják! - mert csak az ő beadványa a döfi! Így van ez ha nem védeti le az ember az ötletét! Lopnak mint a szarkák!
feco fero
Pályázat? Vajon kinek írtak ki?
Nyilván át kell rendezni hiszen a várrbol ezt a pillanatnyi látképét nézni ...!?
Alzheimer Fauna
PÁLYZAT A GELLÉRT-HEGY REVITALIZÁCIÓJÁRA I.

Orbán Ráhel Nemzeti Park és Szafari

Ez (ha a kisratyi kereszt(?)apjára, az ügyes kezű mészárosra bíznák a kivitelezést), megoldható lenne cirka húsz-hetvenöt milliárdból, és abból állna, hogy hogy a Duna fölé tornyosuló dombra különféle növényeket kellene ültetni, és az így létrejött territóriumba mindenféle ritka vadállatot szabadon engedni (pl. galambokat; gilisztákat; mókusokat; sünöket; rigókat; fali-és fürge gyíkokat stb.). Később persze, a határnál megmaradt szögesdróttal körbe lehetne keríteni - részben, hogy az állatok ne szökhessenek (mint Pécsett), illetve, hogy később belépti díjat lehessen szedni (ha a Halászbástyán fizetni kell a panorámáért, akkor itt is keljen). Ha a fauna szaporulata lehetővé tenné (de ha nem akkor is), fizetős vadászokat lehetne beengedni: Lázár, dr(?) Semjén, vagy az az elivotteszű színész, az a Rózsa Sándor, boldogan mészárolna le néhány mókust, sünt. Ami pedig a névadást illeti (Orbán Ráhel Nemzeti Park és Szafari) az ötlet alapja az, hogy a Gellért-hegy - épp úgy, mint a nehézsorsú koronahercegnő – határozottan a saját bazalt lábán áll
Alzheimer Fauna
PÁLYZAT A GELLÉRT-HEGY REVITALIZÁCIÓJÁRA II.

KISGÉ PIRAMIS

Mivel szeretett vezetőnk, a KisGé országában egyetlen épkézláb piramis sem épült (még), itt az ideje: mert „Magyarország jobban teljesít!” E szakrális projekt a visszabontásos technológiával készülhetne, lecsinálva a hegyből a fölösleget, a KisGé dinasztia későbbi méltó nyughelyéül szolgáló sírkamrák pedig már megvannak: a hegy tele van mindenféle alagúttal. Az „építkezés” a KisGé számára oly kedves fairtással vehetné kezdetét (esetleg az ebben is jártas, KisRatyi és az ő, a felesége lábán álló férje is tudna segíteni, lásd még: Natura 2000). Itt indokolt lenne a gyors munkavégzés, mielőtt a Ligetvédők szövetkeznének - a feltehetőleg Soros által pénzelt - Szilszakállal (lásd még: az entek lázadása). Ha ez kész, jöhetne a második munkafázis a dózerolás: mert minden hegy tartalmaz egy négyzet alapú gúlát... Ha ez is kész, jöhet a KisGé másik nagy gyengéje: a térkövezés. Ezt - az ókori hagyományoknak megfelelően - végezhetnék a mai magyar rabszolgák, a közmunkások. Mivel az így létrejövő piramis tervezett (a Dunához mért) magassága kb. 139 m lenne, javasolnám a modern walesi technológia használatát, ami már a Ffynnon Garw-nál is ragyogóan működött (lásd még: The Englishman who went up a hill but came down a mountain). Nyolc-kilenc méter rátalicskáztatása után a "gíza nagy" elsüllyedne szégyenében. Persze a projekt ezzel még nem érne véget, hiszen, bár a Cinege utca légvonalban csak kb. öt-hat kilométerre lenne a piramistól, de különféle tereptárgyak zavarnák a rálátást, így a magasabb fák, az Országos Gerincgyógyászati Központ és a Déli pályaudvar mehetnének a levesbe...
papa.49
@Alzheimer Fauna: Egyetlen állatfajra nincs szükség ha a hazugovics ott van a ,,bazári majomra,,!!!
eszegfu
@kacsaeledel: tegnap 1:49 Az általad idézett mondat valóban nem "marhaság", hiszen a megőrzésről szól... viszont, ami szerintem az, hogy különböző eszközök használatával (tájépitészeti, közlekedés, stb.) "uj tartalommal tölti meg a helyszint". Véleményem szerint "csak" gondozni, vagy felujitani kellene a hegyen lévő parkokat, játszótereket, utakat, stb. és akkor "felelevenedhet" a Gellért hegy. Most őszintén: uj kicsi faházakból álló kirakodóvásárárt, éttermet, vagy mit kellene oda "ötletelni", esetleg a szabadságszobor van utban...fogalmam sincs?! Vagyis eleve a pályázat kiirásának a szövege "bullshit". Egyébként kiváncsi vagyok a pályamüvekre: hány tartalmaz majd valamiféle épitkezést, azaz uj tereptárgy felépitését! Arról nem beszélve, hogy "tisztességes" WC pl. jelenleg talán csak a Citadella oldalánál van...
szép új világ
A fide$$nek sikerülni fog amit Harry Houdini meg sem próbált - eltünteti (ellopja) a Gellérthegyet.
felnőttem kissé
Gellért püspök is ott lelte halálát. ave cesar
nemethfamily3.
Gond ám nincs egy száll se, ezek töretlenül nyúlnak le mindet és mindenkit! Kizárólag csak azt amit lehet, illetve tudnak! A nemzet már akkor sem számított amikor 2001-ben kitalálták a devizaügyletet, csak éppen nem volt idejük beteljesíteni, no az okoska utódok megoldották, aztán ismét hatalomra kerültek - mert ugye nem felejtenek - pontot akartak tenni a nemzet világszinvonalú lenyúlása és kirablása végére. No meg is tették! Ügyes fiuk, lányok! Hiába az életben soha nem a munkából éltek meg hanem a lenyúlásokból >> ugye lenyúlták a szülőket, a sorost is néhányan aztán saját maguknak profitálva művészi szintre emelték >> a törvényeik által lefedett rablásaikat! Ámmeeen!
oncogito
@karma1: - mit nekik a magánvagyon? Ha fideszes, készséggel átadja és megéri neki, ha nem, akkor elveszik, kisajátítják.
Szóval övék a terep az egész országban.

index.hu/urbanista/2016/06/01/ruszwurm_budavar_onkormanyzat/
gulyasgyula
@nemethfamily3.: Én ugyan nem vagyok fideszes de ne keverjük a tényeket ...Egy dolog beszélni róla , más dolog megvalósítani ..2004 Megyesi kormány --M SZ P --vezette be ..Kellett a pénz az elvtársaknak ..
oncogito
@gulyasgyula: - nem hiszem, hogy nem vagy fideszes - legfeljebb jobbikos.
Viszont 2004 óta a Fidesz mennyi mindent megváltoztatott, az alkotmányt is beleértve -- ezen miért nem?
Mert az illiberális elvtársaknak még több pénz kell és határ náluk a csillagos ég sem lehet, mert a csillagot is büntetik!
gulyasgyula
@oncogito: ..Nem titok a koromnál fogba az Öszödi beszédig MSZP voltam ,de Gyurcsány csufos megfutamodása óta már egy párt-nak se hiszek ..A számoknak hiszek meg magamnak ami nekem jó azt megszavazom , mert ha nem szavazol vakinek akkor is jót teszel csak legfeljebb nem tudod kinek ..Ezt a"" 2004-óta annyi mindent megváltoztatott "" azért mert ez még Orbán-nak is nagy falat .Ez már veszélyeztethetné még az Uniós pénzeket is ..Ennyire Ő se ellensége magának meg az országnak ..
oncogito
@gulyasgyula: -
"Ennyire Ő se ellensége magának meg az országnak .. "
Szerintem meg de!
gulyasgyula
@oncogito: .. Lehet .. Mérget én se vennék rá ..Mindig van egy első eset ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.