Váradi László, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az időközi polgármesterválasztást vasárnap Demecserben – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város jegyzője, helyi választási irodájának vezetője az előzetes eredményt az MTI-vel.

Mátyás B. Szabolcs elmondta, hogy Váradi László, a korábbi polgármester 1267 voksot kapott, míg a második helyen 943 szavazattal a független Rátkai Sándor, harmadikon pedig a szintén független Bartha Zoltán végzett, akire 84-en voksoltak. A további két polgármesterjelölt közül Balogh Róbert (Jobbik Magyarországért Mozgalom) 60, míg Szabó Zoltán (Magyar Munkáspárt) 6 szavazatot kapott. A jegyző megjegyezte, hogy a polgármesterválasztás mellett hat tagú képviselőtestületet is választottak vasárnap Demecserben, 37 jelölt közül. A voksok összeszámolása vasárnap késő este még tartott, az előzetes eredményt később hozzák nyilvánosságra.

Az időközi választást azért tartották a nyírségi településen, mert a képviselőtestület májusban 4:3 szavazataránnyal feloszlatta magát. A voksoláson a 3459 szavazásra jogosult közül 2384 szavazott, így a részvétel 69,92 százalékos volt.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
@Cicamama55: vagy tudják, hogy csak így támogatja a települést a kormány!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
solidedge
@Bringás: A Fidesz ország kétmillió emberből áll. Még Demecserben is csak a szavazók 55 %-a választotta. Nem szabad csúsztatni. Ez a kormány szokása.
percsi
Több mint 1000-n nem mentek szavazni, ezek az emberek nem a fideszre szavaztak volna. Nem a fidesz a nyertes, hanem az emberek hülyék!
Desischado
@percsi: Pontosan. Ha elmennének az emberek szavazni, akkor megnézhetné magát a fidesz. A demecserieknek meg gratulálok, egyék meg amit főztek.
micfild
@Desischado: ez a dolog müködik... a fideSS- ilyen kistelepüléseken kiemel egy- egy embert... olyat általában aki eléggé gerinctelen de mellé elég sokan hallgatnak is rá. ez az ember foglalkozik valamivel.. pl falusi turizmussal.. vagy vannak pl földjei.. amit csak úgy megszerzett. ez az ember nagyon sok pénzt kap a kormánytól... nagyon- nagyon sokat. és ez az ember közmunkát ad a szerencsétlen falusiaknak...de az is lehet hogy csúcsmunkát éhbérért...pl dolgozhatnak napszámban a földjein vagy a vendégházában... A falusiak pedig pontosan tudják hogy kb az életük múlik azon hogy az a fideszes legyen a polgármesterük ugyanis más munka nincs a település 100km-es körzetében... tehát megválasztják. MIelőtt itélkezünk tessék ezen elgondolkodni mindenki..
Én ezt egy nógrádi zsákfaluban tapasztaltam tavaly nyáron.. el is hangzott a következő mondat egy jelentős ember szájából aki ugyanebben a pozicióban leledzett-- akkor hivok le 200 milliót amikor csak akarok...
A fideSS ezt marha jól kitalálta... ezért nyernek a kisfalvakban fidesznyikek..Az emberek csak a sovány megélhetésüket féltik.. Ha nem fideszes nyer oda a közmunka meg az éhbér munka.
Bringás
@solidedge: A lakosok tudják, hogy a Fidesz az esélyes. Ha annyira libsiéket akarnák, már tolongtak volna szavazni. Nem tették, így a többség akaratát tudomásul vették és hallgatólagosan a Fidesz hatalmát erősítik!
Hoppppáááááááááááááá!
nemjoezigy
@Bringás: bringás, bringás.
Nem kell itt libsizni, sőt nem kellene egyáltalán pártozni sem!
Függetlenként, a település és annak lakóinak boldogulásáért kell(ene) szavazni és munkálkodni minden érintettnek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.