Az MSZP szerint megbukott a kormány demográfiai harca, mert "tragikusan" kevés gyermek születik és megmagyarázhatatlanul sokan halnak meg. 

Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő szombaton az MTI-nek azt mondta, a válság kirobbanásakor 99 149 gyermek születet, addig 2011-ben már csak 88 149 és ezt a folyamatot nem sikerült megállítani, mert bár 2015-re 4 százalékkal több született meg 2011-hez képest, 2016 első 5 hónapjában újra csökkent a születésszám.

Szerinte a kormány folyamatosan a családok megerősítéséről beszél, miközben több mint félmillió aktív munkavállaló hagyta el az országot, és gyermeket vállalni ma a legnagyobb szegénységi kockázatot jelenti. A 7 év alatti gyermekek 42,2 százaléka él szegénységben.

Megemlítette azt is, hogy a területi egyenlőtlenségek folyamatosan nőttek a leszakadó régiókban, ott van több gyerek az intézményekben, ahol nagyobb a szegénység és a kormány nem fordít kellő figyelmet a területi különbségek megszüntetésére.

Bangóné Borbély Ildikó szerint az egykulcsos adó, a családi adókedvezmény, a kormány családpolitikájának, gazdaságpolitikájának hatása egyre torzabbá teszi a rendszert. A képviselőnő azt kérdezte a kormánytól: hogyan akarja megállítani a népességfogyást négymillió létminimumon, vagy alatta élő emberrel és "perverz" családpolitikával?

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pöpec
A helyzet az, hogy Csányi marhái és Mészáros Lőrinc disznai több támogatást kapnak fejenként és évente, mint a magyar családok. Akkor...?
Pöpec
A helyzet az, hogy Csányi marhái és Mészáros Lőrinc disznai több támogatást kapnak fejenként és évente, mint a magyar családok. Akkor...?
wagabund
Ha a támogatáson múlik, akkor az emeszpé indítson aláírásgyűjtést egy új vizitdíj bevezetéséhez..
álljanak ki a 400.-forint mellett, és keményen indokolják meg miértis szükséges..csak könyörgöm ne bízzák arra a mamlasz nyakóra az ügyet, mert akkor sima bukta lesz...
álljanak ki már egyszer valami mellé kőkeményen! Nem kell beszarni, ha Gyurcsányra hivatkozik a kormány! Tessék beleállni okos érvekkel és főleg tökösen!

csak mellesleg szólok, hogy egy vizitdíj követelésénél kiderülne ki kivel van, és mennyi is az annyi?
akkor kiderülne lenne-e kétharmada a fidesznek...szerintem egynegyed sem...

vizitdíjat a zászlójukra! harcosan, mindenki számára könnyen érthető indokkal...egy ország fog mögéjük állni...

csakhát... ...asszem az emeszpé lusta, mint a dög!

migráncs: nem!
vizitdíj: igen!

ez ilyen eccerű!
karma1
Istenkem, hat az MSZP-nel nincsn egyetlen logikusan gondolkodo ember???
Nem kell am racsodalkozni erre a tenyre, mint falusi szuznek az angol WC-re, hiszen a Napnal is vilagosabb, hogy az embereket naponta minimum 10 alkalommal stresszelo vezirunk tehet minderrol, illetve az o rendkivul hasznos casladpolitikaja...

A sajat szememmel latom, ahogy azokat az eleteros, kivalo barataimat sorban teriti le a depresszio, amivel karoltve jar a szivinfarktus, a rak, mint a leggyorsabban olo pszichoszomatikus betegseg, az agytrombozis, vagy csak maga a depresszioval jaro ongyilkossagi, onpusztito hajlam. ...

Aki nem tudta, vagy nem akarta elhagyni Magyarorszagot, mert ott elnie, halnia kell, az mara mar vilagosan latja, hogy a szulohazaja leginkabb hunyva szeretne latni ot, de mielobb, nehogyma' a nyugdijat kelljen rajuk pazarolni... A mostani korosztalyomnak van meg 3 eve arra, hogy total idegroncsokka valjanak azugyben, hogy mekkora lesz a nyugdijuk, es egyaltalan: LESZ-e nyugdijuk? Mindegyikuk becsulettel vegigdolgozta az eletet, vagy tanitotta, kepzett, szorgalmas emberek voltak - mara mar reszketofeju idegbetegek lettek, titokban mindegyikuk pszichologushoz, a kevesbbe szerencsese pszichiaterhez jar.

Ha orban osszes agymenese bejon, amit eddig a nyugdijakkal kapcsolatban otletelt, akkor nemelyikukre extra bunti is varhat, mert keptelenek voltak gyereket szulni vagy eppen nemzeni, de mar nem is potolhatjak ezt, es ha nem kapnak tisztes nyugdijat, amibol megelhetnenek, nem lesz, aki a humanus nyugdijtorvenyek alapjan majd eltartsa oket , mint idos szuloket.

Hulye csodalkozo MSZP-s: egyre tobben fognak meghalni, amig a csungohasu van uralmon, vegre vagjatok mar???
Jozefina
Egyszerübb lenne orbánt és a rendszerét elzavarni, megbuktatni!!! Más megoldás nincs!!! Azonnali számonkérés, teljes vagyonelkobzás, börtön!!! Minden ellopott fillért vissza az államkasszába!!!
Szókrakész
Nem kéne annyit kemtrélezni és hárpolni!!!
világlátó
Odafent Janos Geda Úr azt írja " ez a szoci patkány..." Lekűzdhetelen vágyat érzek erre hasonló stílusban válaszolni, de én ilyet eddig sem, ezután sem teszek. Magyarországon ide eljutni, ez tragédia. Amíg így képes beszélni egy magyar ember egy másik magyar emberről, addig itt közmegegyezés nem lesz. Ha a mondanivalóval vitatkozott volna, az rendjén való. De ez a magát embernek nevező a hölgyet szoci patkánynak nevezte. Idézek tőle tovább. " DE HOGYAN JOBBAN??? MINT ORBÁN...mondjatok már valamit!
Azt hiszem ennek bárki , bármit is mondana az is megkapná a beosztását, ...szoci patkány.
Gratulálunk Janos Geda. Maga egy igazi orbán rajongó, teljék még öröme benne egy darabig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.