A kormány háromezerrel növeli a rendőrség létszámát a határőrizet megerősítése érdekében – jelentette be Tuzson Bence kormányzati kommunikációs államtitkár.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a határvadász századok létszámát emelik, a toborzás és kiképzés mielőbbi megszervezése a belügyminiszter feladata. Ennek részleteiről a jövő héten adnak tájékoztatást.

Tuzson Bence a határőrségre vonatkozó kérdésre elmondta, hogy értékelésük szerint egy szervezetben jobban lehet irányítani a rendőrséget, így a közös irányítás megmarad.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Az pedig külön kérdés, hogy hogyan tudnak erre a feladatra alkalmas 3000 személyt összeverbuválni.
Nem túl vonzó a kerítés mellett, szabad ég alatt, szélsőséges időjárási körülmények közt , menedék nélkül, 12-16 órán át éjjel-nappal gyalogosan járőrözni.
Úgy tudom a honvédség is komoly utánpótlási gondokkal küszködik a szerződéses katonák tekintetében, pedig ott jobbak a körülmények.
kakaósbögre
kamu az egész.pillanatnyilag 8000 rendőr hiányzik az állományból.ebből következően egyrészt ez a 3000 ember úgy eltünik a rendszerben mintha nem is lett volna,másrészről ha nem találtak eddig 8 ezret akkor hármat honnan vennének?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.