Galló Béla politológus szerint Soros György magyar származású amerikai pénzügyi szakember gyakran beavatkozik a politikai folyamatokba anélkül, hogy annak társadalmi következményeit logikusan kiszámítaná.

A szakértő az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában kifejtette: Soros György fő ideológiai üzenete a nyitott társadalom, s ezen elv mentén értelmezi a migránsügyet is. Azt képviseli, hogy jöjjenek Európa felé a migránsok, és kritizálja is az Európai Uniót amiatt, hogy nem fordít elegendő forrást a migránsok befogadásához szükséges intézkedésekre. Sőt, Soros György szerint a tagállamoknak is több pénzt kéne áldozniuk a migránsok befogadására, akár kölcsönök felvételével is – fejtette ki Galló Béla.

A politológus szerint Soros György elképzelése egy "íróasztalteória": nem számol azzal például, hogy beleegyeznének-e az európaiak abba, hogy a migránsokra áldozzanak plusz pénzeket az országok, miközben saját szociális, napi problémáik is megvannak.

Galló Béla kitért arra is, különösen az utóbbi 20-25 évben, a globalizáció erősödésével látható, hogy a céglogika egyre inkább áthatja a politikát. Mint elmondta: a cégek részéről két típusú beavatkozás jellemző: az egyik, amikor csak a "háttérből manipulálnak", a másik, amikor az üzletemberek nyíltan vállalják befolyásukat, hatalmukat, s utóbbira példa Soros György is.

A politológus szerint Soros György annak idején a Szovjetunió megbuktatásában is részt vehetett, miután alapítványain keresztül számos olyan ellenzéki politikus nevelődött fel, akik ebben szerepet játszottak. Galló Béla úgy értékeli, Soros György politikai tevékenysége meghatározza a világ sorsát: tőzsdespekulációi országokat tudnak megrendíteni. Így az üzletember egyrészt hozzájárul a világ destabilizációjához, másrészt filantróp tevékenységet is kifejt – mondta a politológus az M1-en.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@vadnarancs: a dinoszauruszok ráadásul úgy haltak ki, hogy meggyőzte őket a soros, hogy térjenek át föld alatti életmódra, mert ott sokkal kényelmesebb.
Erre föl leástak és rájuk omlott a vájatuk.
Máskülönben a csontjaik hogyan kerültek volna a felszín alá?
Az összesé ott van!
Csak így történhetett!
:)
RonaGyuri
Aha "hozzájárul a világ destabilizációjához," szerepe volt "a Szovjetunió megbuktatásában "! =))
vadnarancs
@RonaGyuri: Azt kifelejtette, hogy a dinoszauruszok kihalásáért is a Soros a felelős. Ja meg a Gyurcsányi!
perfekt
Amit elmondtak erről a pénzzabálóról--kb egy százaléka annak amit elkövetett államok,s emberek, ellen.Különösen kártékony a migráns ügyben,és hazánk ellen! De lehet,hogy végre felbukik.Feltörték titkait ,orosz s-yenki hackerek ,s mit erről publikáltak, az egy ördög ábrázolása.És nem kap rekeszizom gyulladást ,a röhögéstől az ember.
pbalage
@vadnarancs: a dinoszauruszok ráadásul úgy haltak ki, hogy meggyőzte őket a soros, hogy térjenek át föld alatti életmódra, mert ott sokkal kényelmesebb.
Erre föl leástak és rájuk omlott a vájatuk.
Máskülönben a csontjaik hogyan kerültek volna a felszín alá?
Az összesé ott van!
Csak így történhetett!
:)
justhpeter
Tényleg nagy az Isten állatkertje (M1) !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.