Megszűnt Magyarország gazdaságbiztonsági tartaléka, már nem őrzünk nagy raktárakban élelmiszert vész vagy piaci zavar esetére. De akkor mi történne, ha szükég lenne rá?

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Nem kell beszarni, az ,,elitnek,, van tartaléka, és főként pénze szerte a világban, őket egy magyarországi ,,éhínség,, nem érintené, mi meg pont le vagyunk szarva náluk!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Nem kell beszarni, az ,,elitnek,, van tartaléka, és főként pénze szerte a világban, őket egy magyarországi ,,éhínség,, nem érintené, mi meg pont le vagyunk szarva náluk!!!
karma1
Csokolom, csak nem teccenek valamit tudni, allambacsi?

Regen valoban volt a nephadsereg altal tartalekolt, nagyon komoly elelmiszerkeszlet, ami hosszabb idore is megoldotta volna nagyon sok ember elelmezeset.

Mi van orban pubi, felsz bevallalni, hogy akar haboruba is vinned az orszagot? Eleg sz@r dolog ez...:o((((
karma1
Kulonben meg, - hogy teljes legyen a kep - eltolcsi meg elb@szta az allam devizatartalekat, meg a penzfedezetet is, ugyhogy se kajank nem lesz, sem penzunk, hogy valakitol vegyenek kajat, takarot, gyogyszert, ha megis szukseg lenne ra...
Azt is el tudom kepzelni, hogy a sok frissen kepzodott, am teljesen besz@rt oligarchak gondos horcsogok modjara mindent szepen atcsoportositottak a Var alatt levo, wellness-nek alcazott bunkerba, igy orulhetunk, hogy kormanyunk nem fog ehen dogleni... Oket majd az ellenseg fogja elokotorni a lyukaikbol, ahova bujtak...
anka
Ez a dakota mindenféleképpen lezülleszti az országot! - ha kis golyózzák, akkor is 30 év kell legalább, hogy a 2010 állapot vissza térjen.
- mi jön még ez után???
Béla333
Nem érdekes! A lényeg, hogy a tolvaj, kapzsi politikusoknak meglegyen otthon a stratégiai tartalékja! A többit meg lesz@rják!
papa.49
@magyarbakancs: Lehet most válik valóra a Géza felejthetetlen mondása ,,40 kiló és legel mi az??? Te vagy az marha, jövő tavasszal!!!,, de nagyon nem szeretném én ezt!!!
Equus
jó, h végre szóba hozta vki. Építünk konzervgyárat és legyártja a stratégiai tartalékot. Pályázat nélkül gázszerelőssy mészáros kapja a megbízást. A sertéseket is ő adja a piaci ár 2x-ért.
emerencia
Horn idejében történt, hogy elkezdett felmenni a burgonya ára. Akkori munkám révén beszéltem több burgonyatermelővel akik váltig állították, hogy fogyóban vannak a készletek, ez az áremelkedés oka. Az akkori kormány érzékelvén a helyzetet beszerezte a hiányzó mennyiséget külföldről hiszen alap élelmiszerről van szó, a nép nem nem éhezhet. Az ára is normalizálódott. (Később kiderült, hogy lett volna elég krumpli, csak árfelhajtás miatt nem verték piacra.) Orbán világában a hatalmat nem igazán érdekli az ilyesmi. A gazdagok úgyis meg tudják venni magas áron, a szerény jövedelmű milliók pedig nem számítanak.
papa.49
@emerencia: Emlékezzél csak te a Honvédségnél dolgoztál pl. Nyíregyházán is volt egy hatalmas hadtáp raktár, ezt azért tudom mert aki megvette az egészet ma Gombán lakik,és árulja még mindig a volt készleteket, és Nyíregyről költözött oda...
Abban a raktárban én is jártam, még ' 70. ben a leszerelésem előtt, tudom mekkora volt, de volt Táborfalván is egy hasonló, meg Székesfehérváron szintén, és ezekben voltak konzervek 1000 mázsa szám is azt is elkótyavetyélték!!!
emerencia
@papa.49: Konkrétan erre a raktárra nem emlékszem de lehet, hogy ettem a készletből. 1976-ban a sulival elmentünk kirándulni pár napra a Bükkbe. A honvédségtől kaptunk katonai sátrakat és éppen lejáróban lévő konzerveket. (Mi négyen lányok külön sátorban aludtunk.) Az iskola egy katonai bázishoz tartozott. Az egyik májkrém büdös volt de a többi konzervet megettük. A kempingben összehaverkodtunk holland fiatalokkal. Lett is belőle elhárítók általi kihallgatás mert meg volt tiltva, hogy nyugati emberekkel beszéljünk. Szerencsére jóságot gyakoroltak az elvtársak és végül elnézték nekünk, hogy oroszul és mutogatva beszélgettünk a holland korunkbeliekkel. Szép emlék ez a kirándulás hiszen húszévesen még a csóróságot sem éreztem tragédiának.

Így hatvanévesen mégsem kívánom a mai fiataloknak, hogy megtudják milyen az, ha nemcsak szegény az ember de még ráadásul nem beszélhet bárkivel szabadon és még csak nem is álmodhat arról, hogy a miénktől fejlettebb országokba eljut valaha. Csak azért jutott mindez eszembe mert valahogy úgy érzem, hogy újra egy ilyen világ felé haladunk. Hogyan értessük meg a mai fiatalokkal, hogy az akkori életnek is voltak örömei de egy diktatúrában olyan áldozatokat is kénytelenek vagyunk hozni ami manapság el sem tudnak képzelni?
human
Nem mellékes információ, hogy 400 milliót bukott a brókerbotrányban a cég, akinek a feladata lett volna a gabonatárolás. És még hány ilyen állami cég lehet ami érintett a brókerbotrányban, de nem kötik az orrunkra?
Szerintem az új fideszes bíróságot kifejezetten a Quaestor vezér felmentésére hozzák létre. Mellékesen persze Rogán Antalt is ezzel mentik meg a börtöntől.
szaboria1
Pedig a normálisan működő országoknak mindnek van tartaléka, Még a nagy szoci idején is volt. Mi lesz akkor ha nem háború hanem egy közepes katasztrófa lenne akkor mi a búbánatot csinálnának. Én voltam még a 70 években egy olyan pince rendszerben ami nagyon is biztonságos na ott volt rengeteg különböző konzerv tartalék. És ezek beszélnek az magyar emberek megvédéséről?
human
@szaboria1: Mégis mi lenne katasztrófa esetén? Mészárosék (Orbán) degeszre keresnék magukat saját készleteik eladásával. És még plakátokon is hirdetnék, hogy ők segítettek az embereken (pl. deviza hitelesek megsegítése ugye).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.