Az MSZP kezdeményezi a parlamentben az iskolatejprogram kiterjesztését annak érdekében, hogy minden diák kaphasson legalább egy pohár tejet vagy annak megfelelő tejterméket a tanítási napokon.

Bangóné Borbély Ildikó, a szocialisták országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóját követően az MTI-nek azt mondta, szégyenletes, hogy miközben a Fidesz

"naponta milliárdokat költ értelmetlen intézkedésekre, az ország pedig belefullad a központi korrupcióba", addig a kormány "már egy pohár tejet is sajnál a gyerekektől".

Az ellenzéki politikus szerint szeptembertől a kabinet pénzhiány miatt kizárja a rászoruló gyerekek 40 százalékát az iskolai tejprogramból. A szigorítás miatt írásbeli kérdéssel fordulnak az agrárminiszterhez.

Az MSZP tudni szeretné, pontosan hány gyerek esik el az ingyenes tejadagtól, továbbá azt is, igaz-e, hogy a megszorítás csak az állami iskolákat érinti, míg az egyháziakat nem – sorolta.

Bangóné Borbély Ildikó felszólította a kormányt, hogy a iskolatejprogram szűkítése helyett terjessze ki azt minden diákra és tanítási napra. A szocialista képviselő szerint ez nem csak a gyereknek lenne nagy segítség, hanem a tejválsággal küzdő magyar gazdaságnak is.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Grumpycat
Mikor általános iskolás voltam (1972-1978) volt iskolatej. Tejfelespohárban, és teljesen más ízű és állagú volt, mint a tejcsarnokban, vagy a boltokban vásárolható tej
silber13
@Csizmás kisdiák: Neked marhaság a pártod lángeszei által elvont egy bögrényi tej adásának visszaállítása? Fura vélemény...!
Grumpycat
@silber13: Hagyjad. Mi tehéntejen nőttünk fel. Ő a bikáén.
Ludmilla
nagyon jó az.az én osztályom ugyan nem szerette,ezért mindig más hozott oldódó kakaót,úgy mindegyik nagyon szívesen megitta :-)
silber13
@Grumpycat: A drótszamár biztosan tehénben pasztörizált tejet vedel!
Grumpycat
@silber13: Hát, ahol ő lakozik és vedel, az nem pasztörizált. Csutiasshole.
Apatszerek
Ez egy politikai nyilatkozat, higgy a politikusnak nem iszol tejet!
Borsodi
Mielőtt a reform kajától éhen hallnak szegények be is fosnak.
varrólány
Remek programjuk van! Arra a fehér színű műlötyre gondolnak? Annál már feltételezhetően a víz is egészségesebb . Össze lehet hasonlítani az igazi tehéntejjel , ízében nem hasonló, talán csak színben passzol.
Akkor már inkább annak megfelelő tejtermék , talán annak nincs olyan hajtóereje már ha allergiás rá valaki .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.