Az MSZP arra kér mindenkit, hogy maradjon otthon az október 2-ai "gyűlöletnépszavazás" idején és ne asszisztáljon a Fidesz "gyűlöletkampányához" – jelentette ki Ujhelyi István, a párt alelnöke vasárnap sajtótájékoztatón Budapesten.

Szerinte ugyanis a kormány azt kommunikálja, hogy ne csak a menekülteket, hanem Brüsszelt, az Európai Uniót is gyűlöljék a magyarok, vagyis előkészíti Magyarországnak az Európai Unióból történő kilépését.

Ujhelyi István azt kérdezte: miközben a magyar kormány itthon tízmilliárd forintot költött az uszításra, vajon foglalkozott-e azzal, ki védi meg a külföldön dolgozó magyar fiatalokat egy hasonló gyűlöletkampány esetén az atrocitásoktól?

Az ellenzéki politikus, aki az Európai Parlament képviselője is, elmondta: a 28 tagállam politikusai megdöbbenve szemlélik a Magyarországon zajló eseményeket. Az EU központjából ugyanis úgy tűnik: a magyar kormány nem Brüsszelnek akar üzenni, hanem a kampány otthoni játszmákat, belpolitikai célokat szolgál.

"Onnan úgy tűnik, hogy a gyűlölet kormánya a gyűlölet kampányát folytatja" – fogalmazott a politikus.

Ennek kapcsán emlékeztetett arra: a Fidesz és a kormány másfél éve, akkor vette elő a "gyűlöletkártyát", amikor népszerűsége mélypontján volt, amikor kiderült, hogy nem tud mit kezdeni az olyan rendszerekkel, mint az oktatás, vagy az egészségügy.

Az alelnök a Brexitet megelőző kampánnyal hasonlította össze a magyarországi népszavazás előkészítését. Felidézte, hogy az Egyesült Királyságban "gyűlöletkufár politikusok" hergelték az embereket a külföldiek és az EU ellen.

Ennek pedig a Brexit mellett az lett a következménye, hogy csak a népszavazást követő egy hónapban hatezer gyűlölet-bűncselekményt követtek el a kampányban felhergelt brit fiatalok.

Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: sok jelzést kap arról, folyamatos atrocitások érik az Egyesült Királyságban dolgozó magyarokat is.

Ez egy ahhoz hasonló gyűlöletkampány következménye, mint amit az Orbán-kormány folytat – közölte Ujhelyi István.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Aki otthon marad elárulja népét, hazáját.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csa-csa
@Sziszifusz: akármi elől elől menekül is, de amelyik ország befogadja a minimum hogy alkalmazkodik és nem bánt, rabol ki senkit csak mert olyanja van a kurva anyját! mit képzelnek ezek magukról! fanatikus, követelődző, alkalmazkodni a legkisebb mértékben sem hajlandó mocsadék csűrhe! örüljön hogy orvosi ellátást, enni, inni kap. azért is pofázik ha nem zabálhatja amit otthon. akkor üzenem: egyetek igyatok amit az állatok nálatok!
Sziszifusz
@csa-csa: 15:54
Igazad van. Én magam is ha idegen helyre megyek igyekszem a háziakhoz alkalmazkodni. Nem lopom el az értékeiket, nem vetek szemet a ház lányára, tiszteletben tartom szokásaikat ... stb. Azzal, hogy ezt így kinyilatkoztatjuk nem változik a helyzet. A népszavazással sem.

Túl kis ország vagyunk ahhoz, hogy szembe "ússzunk az árral". A nagy erőlködéssel, csak kimerülünk és belefulladunk az áradatba. Ha viszont felvesszük a sodrás irányát, akkor a víz felszínén maradva partot érhetünk.
Jelenlegi vezetőnk, keresi a konfrontációt, szembe megy szinte mindenkivel, még a pártcsaládjával is. Ki akarja rúgatni Magyarországot az Unióból.
Na ezt készíti elő ez a népszavazás. Ha ez bekövetkezik akkor ő és társai a megszerzett vagyonnal télakolnak. Mi pedig maradunk a süllyedő hajón. Illetve marad aki nem képes még időben külföldre menni.
csa-csa
@Sziszifusz: néha nem tudom melyik lenne jobb! tartozni az Unióhoz vagy nem. mindenki mást mond erről. lassan talán tényleg sokan nehezen tudnák eldönteni.
Sziszifusz
@csa-csa: 15:55
Szerintem az Unió-s tagság jelenthet esélyt a demokratikusan működő Magyarország fennmaradására. A magyar politika Szt. István óta, mindig Európa irányába vonzódott.
Ha ki kerülnénk az Unióból ,magunkra maradnánk. Egy ilyen kis ország mint a mi hazánk önállóan nem lenne képes sem a gazdasági, sem a politikai érdekeit megvédeni.
Prédájává válhatnánk olyan országoknak, mint például Oroszország.
cs.n.
Miért maradjak otthon, a nem szavazóknak kijárási tilalom lesz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.