A nyári hónapokban hosszabb leállás volt az Audi győri és az Opel szentgotthárdi gyárában is, ami azonnal meglátszott az egész magyar ipar teljesítményén. A KSH legfrissebb adatai szerint ugyanis júliusban az ipari termelés volumene 4,7 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés lényegében változatlan (–0,1 százalék) maradt. 2016 júliusában kettővel kevesebb volt a munkanapok száma, mint egy évvel korábban. Viszont 2016 első hét hónapjában összességében nőtt a termelés, bár nem észbontó mértékben: 1,3 százalékkal volt magasabb, mint az előző év azonos időszakában. Az adatok szerint az iparon belül döntő súlyt (95%) képviselő feldolgozóipar termelése 4,7 százalékkal, a csekély súlyú bányászaté 18 százalékkal csökkent; Az energiaipar (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) kibocsátása 4,4%-kal emelkedett. A feldolgozóipari termelés 31%-át kitevő járműgyártás kibocsátása 8,5%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól, ami...

Forrás: index.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ja kérem mikor egy hazugság visszaüt; az a fene-nagy - persze trükkös - dolgozói-létszám ! =))
Yoda69
Mi lesz itt ha kilepunk az Uniobol? Akkor ugyanis az Audi a Merci, mind huz majd el innen, hiszen megszunik a vammentesseg. Hol lesz akkor a magyar ipar?
Kovács Gizella
25 év legjobb gazdasági adataival rendelkezik az ország, fejlődünk, ( igen visszafelé )
bla, bla, bla bla, mondta tegnap Obán Viktor Vona Gábornak válaszolva.
oncogito
A multikat mind ki kell üldözni, a nagy magyar önérzet mindent kárpótol!
Persze, egy kis "Putyin-i" segítséggel. Bár, a hazugságokhoz nem kell a szomszédba menni, még akkor sem, ha Gyurcsányt leszámítjuk. ;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.