Tavaly novemberben pár napra megnyitották, aztán gyorsan bezárták, és azóta sem használható a berettyóújfalui világ csodája. Minderre 499 millió forint uniós forrás jutott. Remekül hangzik, a lejtő hiányát úgy oldották meg, hogy a szánokat elektromos motor hajtja, így aztán tök sík terepen is működik. Érthetetlen, mit mulyáskodtak eddig az Alföldön, hogyan nem jutott még senkinek sem az eszébe a lejtő kiiktatása. A bobpálya építésére még 2012 decemberben nyert uniós támogatást a Mezei-Vill Kft. Az uniós projektek honlapjáról az derül ki, hogy a berettyóújfalui bobpálya építésénél a magyar irányító hatóság mindent rendben talált, a záró beszámolót elfogadta, a maguk részéről lezárta az egészet. Mindezt november 25-én, amikor az ideiglenes megnyitás után már be is zárt a pálya.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Ebbol a penzbol lehetett volna venni 20 CT gepet a magyar korhazak reszere. Vagy 1 evig etkeztetni az iskolasokat.
Gratula fideSS az ujabb mutyihoz.
Logni fogtok.
cs.n.
Nem sokáig adnak már minden szirszarra pénzt, a brit kilépés után szorosabbra kell húzni a gatyamadzagot.
silber13
@cs.n.: Már késő, amit lehetett, azt el- és szétlopták!
Béla333
@Horizont: 13.32-re
Hogy mi hogyan akarjuk felzárkóztatni az országunkat (mondjuk) Ausztria szintjére, az a mi dolgunk! Ők ebbe nem szólnak bele.
A pénzek felhasználását ellenőrzi az OLAF, de azt nem, hogy ez az ország szempontjából hasznos, szükséges valami, vagy csak felesleges pénzszórás.
De az biztos: amit egyszer ilyen hülyeségre költünk el, vagy nemes egyszerűséggel ellopják nagyjaink, e helyett másik pénzt nem kapunk.
Ha elpocsékoljuk a pénzeket, az a mi problémánk. Főleg 2020 után!
Béla333
@Horizont: 14.40
De megnézik, csakhogy az OLAF nem nyomozóhatóság.
Először is kaptunk arra is pénzt, hogy mi magunk kiépítsük itt a felzárkóztatási pénzek szabályos felhasználását, de képzeld: azt is ellopták:

"A hvg.hu cikke szerint az Európai Csalás Elleni Hivatal vizsgálata alapján „korrupciós gyanú merült fel, éspedig a magyar pénzosztó apparátus csúcsaira vezető szálakkal. E szerint még a Brüsszel által a közbeszerzések ellenőrzésére adott pénzeket is megcsapolták.” Az uniós forrásokat menedzselő csúcsszervnek, az egykori Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek dolgozó tanácsadó konzorcium alvállalkozói körében az uniós hivatal fiktív számlákra, készpénzes kifizetésekre bukkant, írja a lap.
Az uniós hivatal helyszíni vizsgálatok alapján százszázalékos korrekciót javasol, ami azt jelenti, hogy a komplett, csaknem 2,4 milliárd forintos támogatási összeget vissza kellene fizetni. A hivatal azonban sem fellépni, sem nyomozást indítani nem tud, csak a helyi hatóságok figyelmét tudja felhívni az ügyre. A NAV ezalapján már vizsgálódik is, bár a hatóságot felügyelő Tállai András nem tudott erről. Költségvetési csalás miatt a Fővárosi Főügyészség is nyomoz, írta a hvg.hu."
mandiner.hu/cikk/20160124_ellophattak_azt_a_penzt_amit_a_korrupcio_elleni_harcra_adott_az_eu

Tehát ha bármilyen bűncselekmény vagy szabálytalanság gyanújára bukkan az OLAF, akkor egy dolgot tehet itt Magyarországon: bejelenti az ügyészségen vagy a NAV-nál, ahol rögtön elmaszatolják az ügyet.
Brüsszelben ellenben erre hivatkozva visszatartanak újabb pénzeket, amíg nincsenek itthon rendben a dolgok!:

"Csakhogy mint a 444.hu írta, a valóságban a pénz egy jelentős része különböző szabálytalanságok miatt nem érkezett meg Brüsszelből. Egy szakértőtől származó, nem hivatalos összesítésre hivatkozva azt is közlik, hogy Brüsszel 2,5 milliárd eurót, azaz 775 milliárd forintot, a teljes keret közel 10 százalékát tartja vissza. Tudomásuk szerint a hiányzó pénzt a magyar költségvetés hitelekből...
Béla333
@Horizont: 14.40
A legvége lemaradt:

"...Tudomásuk szerint a hiányzó pénzt a magyar költségvetés hitelekből finanszírozza."
24.hu/fn/gazdasag/2016/03/17/unios-penzek-szazmilliardos-csusztatas-hogy-mindent-lehivtunk/

Valahogy így vagyunk ezekkel a felzárkóztatási lopott pénzekkel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.