Még soha nem rendezett olyan kis ország olimpiát, mint Magyarország, így nincs igazán összehasonlítási alap azzal kapcsolatban, milyen gazdasági hatása lehetne annak, ha megnyernénk a 2024-es játékok jogát. A legjobb példa talán Görögország lehetne a mérete alapján, a baj csak az, hogy éppen Athén a negatív példa arra, hogyan nem szabad olimpiát rendezni. A projekt nem feltétlenül reménytelen, de nagyon sok függ attól, hogyan működik majd a gyakorlatban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által elképzelt új modell. Olyannal próbálkozunk, amivel előttünk senki A régióban még sosem volt olimpia (bár korábban a lengyelek és a csehek is kacérkodtak a pályázattal), aminek részben az az oka, hogy eddig a nagyok kiváltsága volt a rendezés. Ezt törné meg most Budapest azzal, hogy megpályázta a 2024-es rendezési jogot, már csak Los Angelest, Rómát és Párizst kellene legyőzni, bár ahogy a legutóbbi cikkünkben fejtegettük, mindegyik pályázónak vannak gyenge pontjai. Ahhoz, hogy...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@papa.49: Valamit osszavakarnanak, mert az meg a birkaknak is feltunne hogy mondjuk nem epult stadion. Csak lehet hogy osszedol. A fideSSes mutyi minosegrol mar megvan az ismeretunk. Ott van pl. orban vejenek a lampa-mutyija. Lenyultak a fideSSes onkormanyzatoktol a zseton, aztan sotetesegbe borultak a varosok. De emlithetjuk a Varkert-bazart, a Tabant, az utepiteseket stb.stb.
papa.49
@Yoda69: Olyat nem is találsz amit ők rendesen megcsináltak, csak mindent olyan ,,etnikumos szinten,, tudod rongy az ablakszárnyon...
De ebbe az ország teljesen belerokkan az biztos, én azért remélem, hogy a döntnököknek több eszük lesz és nem nekünk adják a rendezés jogát...
Yoda69
@papa.49: Parizs, Los Angeles es ki is a harmadik palyazo? Hat eleg erdekes mezony. Szerintem kicsi az eselye hogy mi kapjuk, de lehet hogy igy akarnak majd peldat mutatni, hogy mas kis orszagok is palyazzanak a jovoben.
De az tuti, ha mi nyerjuk, akkor abba az orszag belerokan.
papa.49
@Yoda69: Róma a harmadik, de egyik se nem a Budapest kategória, a mögöttük álló országokról nem is szólva...
Hellcat
A budapesti olimpia lenne a sámli kirúgása az ország lába alól.
Perwool
Az az ország ne akarjon olimpiát rendezni, ahol a lakosság harmada a kormány adatai szerint is a szegénységi küszöb alatt él. Miből szeretnének olimpiát csinálni? A költségvetés minden évben hiánnyal számol, tehát több a kiadás, mint a bevétel. Nyilván kölcsönökből. Ki fogja azokat visszafizetni?
Azt sem értem! Ha az ország elsöprő többsége a kormány híve, csak pár "hazaáruló" tépi a száját az olimpia ellen, akkor miért nem lehet népszavazást tartani? 300 forintról lehetett, milliárdokról nem lehet!Olyan biztosak abban, hogy a többség támogatja őket, akkor miért nem lehet az olimpiáról? Ha az olimpiát megszavazná az ország, akkor annak a "pár hazaárulónak", hallgass lenne a neve!Vagy nem is annyira biztosak az eredményben? Vagy!!Az meg van már, hogy, az- az óriási embertömeg hogyan közlekedik, ( a rendszeresen kigyulladó 3 metró, a ganyé taxis, a túlárazott vendéglátás) hol lakik, mit csinálnak az olimpia után a szállodákkal, sportlétesítményekkel. Budapesten ugye meg se kottyan pár százezer plusz ember a közlekedésnek. Az országnak se, hisz pénteken simán megteszed fél nap alatt a 100 kilométert Budapest és Siófok között. Lézer szerint meg minden helyszín alig pár percen belül lenne. Ühümm.A 8,5 milliós Londonban is állnak üresen olimpiai létesítmények. Párizsban, Moszkvában, Pekingben is ugyanúgy. De Budapesten ilyen nem lesz.
Olimpiát olcsón rendezünk és nyereségesen. Az autópályák átlag háromszor annyiért és sokkal rosszabb minőségben készülnek, mint a világ nagyobb részén, de majd most másképp lesz.Végül egy még egész közeli bizonyíték arra, hogy nincs nyereséges olimpia:
www.nlcafe.hu/ezvan/20160829/olimpia-rendezes-kozgazdasz/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.