Az öt éve elfogadott Alaptörvény minden magyar alkotmánya, Magyarország pedig minden magyarnak az országa - hangoztatta Semjén Zsolt előadásában, amelyet A nemzeti összetartozás és felelősségviselés az alaptörvény tükrében címmel szombaton Ópusztaszeren tartott konferencián. Kiemelte: az alkotmány és a hozzá kapcsolódó állampolgársági törvény megteremtette a lehetőséget a nemzet közjogi egyesítésére, ami az egyetlen lehetséges válasz Trianon tragédiájára. Minden magyar, bárhol éljen a világban, akár az utódállamokban, akár a diaszpórában, teljes jogú állampolgár lehet, mert egy magyar nemzet van - jelentette ki a kormányfő helyettese. Az új alkotmány megalkotását Deák Ferenc tettéhez hasonlította, aki az 1867-es kiegyezés után közjogilag is rendezte a helyzetet. A miniszterelnök-helyettes kitért arra is, hogy a mai magyar valóságot a történelmi hagyományainkkal összekötő Alaptörvény - a keresztény államalapítás és a keresztény Európához való kapcsolódás kapcsán - egyedül Szent...

Forrás: inforadio.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Tényleg dobok egy hátast! Trianon közel 100 éve volt... én nem mondom, hogy ne ismerjük meg a történelmet, de hogy még mindig ilyenek jutnak az eszébe: .."a nemzet közjogi egyesitése az egyetlen lehetséges válasz Trianon tragédiájára.." Rendben, a világ bármely táján élő magyaroktól senki sem vitatja el a nemzetiségüket, de hogy ezt kihasználva pl. szavazhatnak ugy, hogy nem is itt élnek...na ez a felháboritó!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Zsóóóóti,,,,,,eláshatnád már magadat a pofázás helyett.
papa.49
,,Kenetteljes majom,, majd TI megmondjátok KI igazán magyar???
Erre csak a vakzarándok szavait tudom neked idézni ,,hát a faszom nem kéne,,!!!
kakaósbögre
kijafaszom ez hogy az én nevemben nyilatkozik?kijafaszom ez hogy engem egy kalap alá mer venni a hozzáhasonló féregszerű lényekkel?
Grafix69
Mocskos patkány , egy Műmájer ,egy álszent majom, remélem ezt a patkányt is lecsukják.
sziha
" Kiemelte: az alkotmány és a hozzá kapcsolódó állampolgársági törvény megteremtette a lehetőséget a nemzet közjogi egyesítésére, ami az egyetlen lehetséges válasz Trianon tragédiájára. "
Es megteremtette a lehetoseget, hogy olyan emberek szoljanak bele az orszag ugyeibe, akik nem is ott elnek.
Mar nem azert a lyukas 20 forintosert, de nem minden a hatarban kapalo szekelygyereknek, hogy ki Mo. miniszterelnoke? Vagy erez belole barmit is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.