A Jobbik elnöke szerint "a nemzet ügye" az alaptörvény tervezett módosítására, amelynek feladata, hogy megvédje Magyarországot a (nem létező) betelepítési kvótákkal szemben.

 Vona Gábor szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: nem csinálnak presztízskérdést abból, hogy kinek a javaslatát fogadja el a Ház, a lényeg, hogy a módosítás megfelelő legyen. Ez nem arról szól, hogy "a homokozóban kinek szebb a lapátja" – fogalmazott.

Elmondta: pártja részt kíván venni a javaslat megvitatásában, támogatását pedig a konkrét szöveg ismeretében tudja megadni.

Az ellenzéki politikus szerint egyedül a Jobbik tudja biztosítani a kétharmados támogatást a kormánypárti szavazatok mellett, ezért négyszemközti találkozóra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt.

A kormányfő előző napi szavait úgy kommentálta:

nem új egység, hanem új megosztottság született a népszavazáson,

mert sok magyar volt, aki noha elutasítja a kvótákat, nem vett részt a referendumon, nem kívánt pártpolitikai kampány részesévé válni. Egyúttal azt kérte:

a kormány ne próbálja Fidesz-támogatóként beállítani azokat, akik szavaztak.

Vona Gábor arra is kitért, szerinte a referendum nem volt jó eszköz az ország megvédésére, a kormányfő vesztesként, "hátizsákjában egy érvénytelen népszavazással" vesz részt az Európai Tanács ülésein.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Egy a zászló, egy a tábor. Remélem egy lesz a pártvezetők sorsa is.
moareka
Színjáték volt a hétfői felszólalás...
justhpeter
Egy a zászló, egy a tábor. Remélem egy lesz a pártvezetők sorsa is.
vadsanca
Tisztelt Vona Úr! Ön pártja miért is jobb mint a Fidesz? Ez az egész alaptörvény módosítás szabály ellenes. Vegyünk pl. egy társasjátékot, abban is ha valaki vesztésre áll, akkor indítványozhatja a -közösen elfogadott szabályok- megváltoztatását? A Fidesz már egyszer módosította az alkotmányt úgy, hogy eltörölte és "alaptörvény"-nek nevezte egy új szabályzással.
Ezek szerint Vona is elkezdett "kaparni"? Talán Ő is megéhezett? Közel kell kerülni a kondérhoz ugye?
Ez már szégyen!
Just look my avatar
"Jobbik tudja biztosítani a kétharmados támogatást a kormánypárti szavazatok mellett, ezért négyszemközti találkozóra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt."

Vigyázzatok egymásra a randin, Nehogy elkapjatok egymástól valamilyen kellemetlen nemibetegséget!
-Jövőre melyik teherautón rázzátok magatokat a Pride felvonaláson?
Desischado
Íme itt az újabb bizonyíték, hogy a jobbik semmivel sem különb a fidesznél. Mióta mondom már ezt! Az egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.