Erősödik és stabil a gazdaság, három és fél éve töretlenül emelkedik a bérek reálértéke, gyarapodnak a családok – mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. És egyéb mást is.

Hangsúlyozta: nem csupán a válságon sikerült úrrá lenni, de a 2013-as fordulat óta "egyértelműen stabil növekedést ért el" az ország, a kormányzat családi adórendszert vezetett be, számos adót eltörölt, radikálisan csökkentett.

A baloldal kezdettől támadja a családi adórendszert, ha rajtuk múlna, el is törölnék, ahogyan kormányzásuk alatt meg is tették; ez adóemelést és megszorításokat jelentene a gyermeket nevelő családoknak – tette hozzá. Megemlítette, hogy 2017-ben csökken számos termék és szolgáltatás áfája, ugyanakkor növelik a kétgyermekesek adókedvezményét, ami 390 ezer családot érint.

A növekedés szerkezete is kiegyensúlyozott Magyarországon, a bővüléshez minden nemzetgazdasági ágazat hozzájárult – jegyezte meg. "Ez az adórendszer már háromezer milliárd forintot hagyott a családoknál, és jövőre még több pénzt fog" – mondta. Hangsúlyozta, hogy a növekedés nem járt a külső- belső egyensúly megbomlásával, hiszen "nem hitelfelvétel táplálja a magyar gazdaság felzárkózását".

Halász János utalt arra is: a rendszerváltozás óta nem dolgoztak olyan sokan Magyarországon, mint most, a kormányváltás óta 677 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, közülük 450 ezren a versenyszférában helyezkedtek el; jelentősen emelkedett a foglalkoztatási ráta, felénél kevesebbre csökkent a munkanélküliek száma, arányuk az ötödik legalacsonyabb az Európai Unióban.

A frakciószóvivő kiemelte: tavaly reálértéken több mint 15 százalékkal többet értek a keresetek, mint 2010-ben.

A Népszabadság megjelenésének felfüggesztésével kapcsolatos kérdésre Halász János azt közölte, "a Fidesz-frakció nem foglalkozik lapok tulajdonosi szerkezetével", a történteket "gazdasági ügynek és egy gazdasági döntésnek" tekintik.

Az alaptörvény-módosításra vonatkozó kérdésre válaszolva Halász János elmondta, az emberek védelme érdekében a javaslatot minél előbb be kell nyújtani, "az emberek véleménye kötelezte erre a kormányt", a benyújtás után kezdődnek majd egyeztetések az anyagról.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Fúúúú...de szuper minden, csak a nyugdíjasoknak magyarázza el egy beszélni tudó miért 0.9 % a várható "emelés" ha piszok szuper minden.
Hazudsz, kócsag' ez a lételemed!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
solidedge
Ez a Hakász mondta a minap, hogy a benzin árát nem emelték, hanem árkiigazítás történt. Micsoda szöveg. Megpróbálta hülyére venni a hallgatóságot, de ő maradt hülye.
human
@solidedge: Az Újbeszélben az áremelés helyett az árkiigazítás használata javasolt.
human
@evacica: Szerintem inkább logikus lépés volt, mint kicsinyes bosszú, ha valóban ütős cikkeket tervezett hétfőn közölni a Népszabadság.
evacica
@human: Lehet, hogy ez is benne van, de továbbra is fenn tartom, hogy Orbán kicsinyes bosszúálló és az államférfi fogalmától amire oly hőn vágyik olyan messze áll mint Makó Jeruzsálemtől!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.