Nem reális, hogy a hivatalnokok elmennek dolgozni a gyárba. Aki meg tudott, az már úgyis elment a versenyszférába közülük.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
hát erre én is kíváncsi leszek melyik nagyképű nagysága fog beállni pl. egy boltba eladónak, vagy pincérnek stb .. Megnézném akkor amikor valamelyik vásárló felismeri a pult mögött és elkezd vele kötöszködni :-DDDD
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
Szerintem az tény, hogy a különböző ügyeinket már nem kell személyesen intézni, hanem elektronikus lehetőségünk van, mely minket is megkimél a sorbanállástól, meg a többszöri "nekifutástól", tehát kevesebb hivatalnok szükséges. A baj ott lehet, hogy egyrészt nem véletlenül választották a "hivatalnokságot", másrészt pedig lehet, hogy nincs gyakorlati, "barkácsolási" érzékük még egy villanykörte kicseréléséhez sem. Természetesen elméletben mindent meg lehet tanulni, de hogy ezt a gyakorlatba is képesek átvinni, az már kérdés. Aki "élelmesebb" volt, vagyis maga jött rá, hogy másba kellene belefogni, az már régen a vállalkozói szférában van. A többieknek meg csak drukkolni lehet, hogy megtalálják az uj "szakmájukat". Azért látva a határőrvadászok esetét is, ahol 5 ezer körüli "érdeklődőből" talán 100 főre tehető az alkalmasnak itélt személy (nem biztos, hogy pontosan ezek a számok), igy elég aggályosnak látom, hogy a 100 ezer fős "hivatalnokkal" meg lehetne oldani a szakmunkás hiányt.
Mobil123
@Hellcat: Biztos lehetsz benne hogy majd fizetjük az átképzésüket . De azért vizuális vagyok az első irományomnál. :-)
marhára nem tudom elképzelni azt hogy valamelyik is elmegy asztalosnak ...vagy bármely hiányszakmára is! Már az is eszembe jutott hogy esetleg lesz nekik valamilyen cég alakítva és ott fognak valamit csinálni (Semmi érdemlegeset ) mert azt sem tudom elképzelni hogy közmunkások lesznek .
Mobil123
@eszegfu: Mindent meg lehet taulni ki-ki a maga vérmérséklete és tehetsége szerint (amit választ) . Nem hiszem hogy szakmunkások lesznek. lesz viszont egy csomó pályázatíró pl aki kiszolgálja majd a haveri cégeket és a kormányt .
eszegfu
@Mobil123: Lehet, hogy igy lesz... Sokszor elnézem a Budafoki, vagy a Hengermalom utca környékén felépült irodaházakat, amely állitólag tele van és a még most épülő ujabbra is megvan a vevő...vagyis "klasszikus" termelés nincs, csak ilyen-olyan "gazdasági tevékenységet segitő" szolgáltatásból élünk. Kiváncsi vagyok mi lesz ebből?!
Mobil123
@eszegfu: Sok olyan SZJ van amibe belefognak férni de nem hagyományos kétkezi munka lesz. ( a 9 szám alatt van egy pár :-D )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.