Megvenné a Népszabadságot a szerkesztőség – közölte a Mediaworks hétfő este az MTI-vel. Hangsúlyozták, hogy a társaság elkötelezett a nyílt és jóhiszemű tárgyalások mellett.

Közleményük szerint a napilap főszerkesztője a nap folyamán tájékoztatta a Mediaworks-öt és annak tulajdonosát, a VCP-t a vételi szándékról. Ezen érdeklődést a kiadó és annak tulajdonosa pozitívan értékeli, ezért kedden tárgyalást kezd a főszerkesztővel a potenciális akvizíció részleteiről – írták.

Murányi András főszerkesztő a nap folyamán beszélt arról újságíróknak, hogy – tekintettel az orgánum nyomtatott és online változatának veszteséges működésére – egy eurót kínáltak ezek mindennemű jogaiért a tulajdonosnak.

A Mediaworks szombat reggel tájékoztatott arról, hogy a kiadó szombattól felfüggesztette a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig. A kiadó döntését közleményében azzal indokolta, hogy a lap példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, azaz 100 ezer példányt meghaladó mértékben csökkent, így az 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és idén is jelentős veszteséget halmozott fel.

A kiadó hétfőn, az esti órákban azt is közölte az MTI-vel, hogy egészségügyi okok miatt távozik a társaságtól Katona Viktor, a Mediaworks Zrt. pénzügyi és operatív igazgatója, akinek megbízott vezérigazgatói kinevezését a hétvégén jelentette be a társaság.

Közlésük szerint a menedzser hétfőn kérte munkaviszonya megszüntetését, valamint lemondott igazgatósági tagságáról is.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Lehet, csak tegnap jött rá, hogy ő nem megbízott vezérigazgató, hanem megbízott balek???
Az elődje is saját kérésére távozott! Vannak még, akiknek hányingere támad rájuk osztott szerepkörtől!!!
Most már csak az a kérdés, ki a tulajdonos?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@nezelodo: Elképzelem, hogy ez a kis "sehonnai bitang" hogy "feredőzik" a győzelmi mámorban! "Megnyerték" a szavazást...siker!...valahonnan külföldről benyujtja az Alaptörvény módositását... siker!...győzött a válogatott... siker!...Népszabadság "bebuktatása"... siker!...szerintem qrvára nem érdekli már, hogy mi "szivárog" ki, vagy hogy mit is mondott ő, vagy valamelyik szolgája, még a látszatra sem ad...azt csinál, amit akar jó- vagy rosszkedvében!:(
papa.49
@eszegfu: Innen rossz veszíteni ezt érzi is a dádé, azért kavar annyira, pedig ha tudná volt már ilyen itthon!!!
eszegfu
@papa.49: Ez igaz! Magasabbról nagyobbat lehet zuhanni!!
solidedge
A Népszabadságból hamarosan sikeres kormány közeli lap lesz. A sikere abban rejlik, hogy a veszteséget a kormány az adófizetők pénzéből pótolja.
bencemacska
@eszegfu: ma. 08:09
"Az elmúlt hétvégén kinevezik Katona Viktort p.ü. és operatív" igazgatót - aki egyben az igazgatóság tagja - mb. vezérigazgatóvá, eredeti pozíciója megtartásával (szombaton). Vasárnap tárgyal a főszerkesztővel, hétfőre megbetegszik, és egészségi állapota miatt lemond, az igazgatósági tagságáról is!
Ez nagyon beszédes. Közben OV futballmeccsen van!
Lényeg : ha nagyon megkeveri a sz.rt, elmegy pihenni!!!
eszegfu
@bencemacska: Nekem is "beszédes", de mivel gyakorlatilag szinte semmit sem tudunk, igy csak tippelhetünk!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.