Ajánlatot tett a Mediaworks a Népszabadság szerkesztőségének – közölte a kiadó szombat este az MTI-vel. Hozzátették, hogy a felek megállapodtak: vasárnap folytatják az egyeztetéseket az üzemi tanács és a szakszervezet bevonásával.

Közleményük szerint szombaton a Mediaworks menedzsmentje azonnali egyeztetést kezdeményezett a Népszabadság felfüggesztésével és újraindításával kapcsolatban Murányi András főszerkesztővel. A kiadó ajánlatot tett, mely szerint a Mediaworks haladéktalanul tárgyal a lap finanszírozásáról vagy újraindításáról, amennyiben a szerkesztőség vezetése olyan stratégiát és üzleti tervet tesz le az asztalra, amely alapján biztosítható a hosszú távú gazdaságos működés.

A Népszabadság főszerkesztője ismertette a menedzsmenttel a szerkesztőség álláspontját, amely szerint a szerkesztőség határozott célja, hogy "együtt maradjon, kizárólag az eddigi, független szakmai minőséget állítsa elő". Hogy ez lehetséges-e és milyen formában és konstrukcióban, arról tovább egyeztetnek a felek – olvasható a Mediaworks közleményében.

A Mediaworks szombat reggel tájékoztatott arról, hogy a kiadó szombattól felfüggesztette a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig. A kiadó döntését közleményében azzal indokolta, hogy a lap példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, azaz 100 ezer példányt meghaladó mértékben csökkent, így az 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és idén is jelentős veszteséget halmozott fel. Tájékoztatásuk szerint az érintett területekhez rendelt munkavállalókat felmentik a munkavégzés alól, a szerződéses partnerek szolgáltatásait pedig felfüggesztik.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grafix69
Amennyiben a szerkesztőség vezetése olyan stratégiát dolgoz ki ami hosszú távon garantálja Orbán Viktor valagának fényesre nyalását.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Ez "korrekt"! 24 órán belül átfogó üzleti terv benyújtása. Viszont jó hivatkozási alap. Ő minden lehetőséget megadott a szerkesztőségnek. Pártállástól függetlenül, ez nagyon átlátszó trükk.
papa.49
A szerkesztőség nem fog tudni olyan üzleti tervet ajánlani amit a kézivezérelt kiadó el is fogadna, ez csak a látszat kedvért van!!!
Nessy
Erre az ajánlatra mondták egykoron, hogy olcsó játék hülye gyerekeknek!
papa.49
Azóta már tudjuk SEMMIRE NEM JUTOTTAK, hát persze mert nem is a megegyezés, hanem az újság eltörlése volt a cél, és erre a hazugovics felhasználja a ,,kézibábjait,, van neki elég belőle!!!
spu00
A Főszerkesztő az eddigi független szakmaiság alapján vinné tovább a lapot. Hát pont ez volt a baj. Ki a csoda fizetne ezért?
De azért kíváncsi lennék, hogy ki tetette rá a jelzálogot, s mennyit ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.