Tanulással és kitartással lehet kijutni a szegénységből – hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden.

Langerné Victor Katalin arra reagált, hogy tizenötezer dollárt, azaz mintegy négymillió forintot adományozott két magyar iskolának Mohammad Hamid Anszari, az Indiai Köztársaság alelnöke.

A Gandhi Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Dr. Ámbédkar Gimnázium, Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Általános Iskola a roma gyermekek társadalmi felzárkózásának elősegítésében végzett évtizedes munkájáért kapta a támogatást, amelyet jelképesen Szalma Anszari, az alelnök felesége adott át hétfő reggel.

Langerné Victor Katalin az M1-en hangsúlyozta: mindkét oktatási intézmény célja, hogy kinyíljon a világ a hátrányos helyzetű fiatalok előtt, és olyan jövőképük legyen, amely kiemelheti őket a szegénységből. Ennek érdekében idegen nyelvet tanítanak és felkészítenek az érettségire – mondta.

A helyettes államtitkár közölte, a Gandhi gimnázium évek óta jó kapcsolatot ápol az indiai nagykövetséggel.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
miazavalami
@Bringás: Igen. Mint leírtam akkor a gyerekeket lehetőség szerint a szintjüknek megfelelően tanították. Emelt szint ez azt jelenti. Már leírtam hogy működött. Tehát ha van egy jó képességű szegény gyerek akkor annak több óraszámban tanították pl. a matekot, vagy a reál tárgyakat, az iskolán belül. Ezért volt a harmadik osztályosok országos felmérése, iskolákon belül. ma már ez nincs, mert nem fér a keretbe.
Bringás
@miazavalami: Nekem picit keményebb a lelkem!
miazavalami
@Bringás: Bármilyen kemény egyén vagy is , azt csak belátod, hogy jobban jár az a kölök, ha a tornaóra helyett amit helyhiány miatt a legtöbb iskola az udvaron tart meg, jobban jár ha matekot tanul, esetleg, magyar, vagy törit...ja. És ha délután már ott kell lenni akkor kibírnák a felzárkóztató 45 percet i. nem?
Macskaszem
Tanulni, tanulni, tanulni, aztán kijutni egy boldogabb országba amíg még lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.