A hvg.hu információi szerint már biztos, hogy megszűnik a letepedési kötvény. A lap azt írja, a kivezetéséről akár két hét múlva szavazhat is a parlament, talán – elébe menve a Jobbik követelésének – még a migrációellenes alaptörvény-módosítás előtt. 

A kötvények forgalmazását év végéig beszüntetik, és – a megvásárolt papírokat nem bolygatva - 2021-ig kivezetik a befektetési piacról a konstrukciót.

A cikk szerint Orbán Viktor már a kormánypártok szeptember eleji, balatonfüredi frakcióülésén belengette a letelepedési kötvény megszüntetését, azzal az indokkal, hogy  a megváltozott gazdasági környezetben már nincs feltétlen szükség az addig szerinte egyébként hasznos, de a 2013 óta változatlan kamatfeltételek miatt az államnak egyre drágább konstrukcióra. 

A megoldás technikai részleteiről kedden tárgyal a stratégiai kabinet, szerdán pedig a kormány, az egészet pedig bele is pakolják rögtön az államháztartási törvény NGM-ben készülő, jövő héten amúgy is benyújtani tervezett módosításába.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Mint a vasárnapi boltzárnál...elé mentek a bukásnak. Patkányok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
volvós
@kemeati: ááááá, egy gazdag nyugdijas !...
kemeati
@volvós: valóban gazdag nyugdíjas vagyok 37.000!
Bringás
Megszüntetik, most az a baj!
Libsi lukbúl libsi szél fú! Idióták!
evacica
Dehogy szűnik meg, csak hülyítik a népet! Jó bevételi forrás ez a Bulibáró Antilopnak és társainak: Ezeknél aljasabb hazug tolvaj banda nem létezik! Bolond aki hisz nekik, ezek akkor is hazudnak ha alszanak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.