Magyarország képes megvédeni magát a migráció veszélyeitől, ezért a Jobbik nem ért egyet Danuta Hübnerrel, az Európai Parlament alkotmányügyi bizottságának néppárti elnökével abban, hogy az Európai Uniónak kell fellépnie az illegális bevándorlással szemben – jelentette ki az ellenzéki párt frakcióvezetője csütörtökön Budapesten.

Volner János azt követően tartott sajtótájékoztatót, hogy megbeszélést folytatott az alkotmányügyi bizottságnak a magyar fővárosba látogató tagjaival.

A frakcióvezető közölte: a tárgyalás egyik témája a migráció kezelése volt, és bár Danuta Hübner hangsúlyozta, hogy az Európai Bizottság azért avatkozott be a kérdésbe, mert a tagállamok önállóan képtelenek voltak védekezni az illegális bevándorlás ellen, a Jobbik szerint Magyarország elég erős ahhoz, hogy megóvja az embereket a veszélyektől.

Volner János kiemelte: éppen az unió által javasolt kötelező betelepítési kvótától tartanak. Ezt a Jobbik továbbra is elutasítja, pártja javasolta először a kerítésépítést a határon és az alkotmánymódosítást is – mondta.

Ugyanakkor nyomatékosította: a Jobbik álláspontja változatlanul az, hogy képviselői csak akkor szavazzák meg az alaptörvény módosítását jövő kedden, ha a kormány addigra megszünteti a letelepedési kötvényeket, és kétharmados parlamenti garanciát biztosít arra, hogy nem vezetik vissza a konstrukciót.

Az ellenzéki párt frakcióvezetője úgy fogalmazott, hogy a "letelepedésikötvény-biznisznek" még a Fidesz táborában is óriási az elutasítottsága. A rendszer következménye, hogy vezető fideszes politikusok rokonai, barátai vagyonokat szereztek offshore cégeken keresztül – tette hozzá.

A letelepedési kötvények más európai országokban is botrányosak, a konstrukciót vezető uniós politikusok is bírálják – mondta Volner János, hangsúlyozva: az emberek sem szegény, sem gazdag migránsokat nem akarnak látni Magyarországon, a harmadik világból kiinduló ellenőrizetlen bevándorlást meg kell állítani.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
solidedge
Egyenlőre csak a fejlődéstől védte meg magát.
nemfideszes
Még a határt sem voltak képesek megtalálni, amikor "migráns vadászatra" indultak, nemhogy megvédeni az országot!
r.hanal
Nekem úgy tűnik a Fideszen kívül senkit nem érdekel a haza megvédése!
A jobbik nagyon jól tudja, hogy egy szerződést nem lehet egyik napról a másikra megszüntetni! Lehet nem ez -az a pillanat, hogy az ország visszafizesse a még le nem járt kötvényeket, hiszen az Uniós pénzek felhasználásához most szükség van minden fillérre..
A jobbik, csak fújja a magáét!- mert azt gondolja ezzel a szöveggel lejárathatja a kormányt, de nagyon téved! - ha nem írja alá az alkotmánymódosítást és ezért betelepítik a migránsokat az marad meg az emberekben, hogy a Fideszen kívül egyik párt sem tett semmit a migránsok ellen!!!
Jozefina
Itt egyetlen valamit kell megvédeni valakitől!!! És ez Magyarországot kell megvédeni orbántól!!!
quadrocopter
@r.hanal: Melyik az a szerződés, amelyiket nem lehet egyik napról a másikra "megszüntetni"?
Kivel kötött, milyen szerződésről van szó?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.