Magyarország képes megvédeni magát a migráció veszélyeitől, ezért a Jobbik nem ért egyet Danuta Hübnerrel, az Európai Parlament alkotmányügyi bizottságának néppárti elnökével abban, hogy az Európai Uniónak kell fellépnie az illegális bevándorlással szemben – jelentette ki az ellenzéki párt frakcióvezetője csütörtökön Budapesten.

Volner János azt követően tartott sajtótájékoztatót, hogy megbeszélést folytatott az alkotmányügyi bizottságnak a magyar fővárosba látogató tagjaival.

A frakcióvezető közölte: a tárgyalás egyik témája a migráció kezelése volt, és bár Danuta Hübner hangsúlyozta, hogy az Európai Bizottság azért avatkozott be a kérdésbe, mert a tagállamok önállóan képtelenek voltak védekezni az illegális bevándorlás ellen, a Jobbik szerint Magyarország elég erős ahhoz, hogy megóvja az embereket a veszélyektől.

Volner János kiemelte: éppen az unió által javasolt kötelező betelepítési kvótától tartanak. Ezt a Jobbik továbbra is elutasítja, pártja javasolta először a kerítésépítést a határon és az alkotmánymódosítást is – mondta.

Ugyanakkor nyomatékosította: a Jobbik álláspontja változatlanul az, hogy képviselői csak akkor szavazzák meg az alaptörvény módosítását jövő kedden, ha a kormány addigra megszünteti a letelepedési kötvényeket, és kétharmados parlamenti garanciát biztosít arra, hogy nem vezetik vissza a konstrukciót.

Az ellenzéki párt frakcióvezetője úgy fogalmazott, hogy a "letelepedésikötvény-biznisznek" még a Fidesz táborában is óriási az elutasítottsága. A rendszer következménye, hogy vezető fideszes politikusok rokonai, barátai vagyonokat szereztek offshore cégeken keresztül – tette hozzá.

A letelepedési kötvények más európai országokban is botrányosak, a konstrukciót vezető uniós politikusok is bírálják – mondta Volner János, hangsúlyozva: az emberek sem szegény, sem gazdag migránsokat nem akarnak látni Magyarországon, a harmadik világból kiinduló ellenőrizetlen bevándorlást meg kell állítani.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
"Úgysem akarnak ittmaradni" migránsék, minek is engednénk be őket?
Nessy
Ajaj! Ha azt hallom, hogy valaki valamitől "megvéd", sikító frászt kapok!
Eddig minden "védelmük" árát nekem kellett fizetni!
vonotok
Istenem ! mért nem tanulmányozták a magyar törtnéneelem a XX. században.
Nem olyan nehéz ezt átolvastatni, megtanulni. Tanulni belőle,hát az már kissé bonyolultabb.
solidedge
Egyenlőre csak a fejlődéstől védte meg magát.
nemfideszes
Még a határt sem voltak képesek megtalálni, amikor "migráns vadászatra" indultak, nemhogy megvédeni az országot!
r.hanal
Nekem úgy tűnik a Fideszen kívül senkit nem érdekel a haza megvédése!
A jobbik nagyon jól tudja, hogy egy szerződést nem lehet egyik napról a másikra megszüntetni! Lehet nem ez -az a pillanat, hogy az ország visszafizesse a még le nem járt kötvényeket, hiszen az Uniós pénzek felhasználásához most szükség van minden fillérre..
A jobbik, csak fújja a magáét!- mert azt gondolja ezzel a szöveggel lejárathatja a kormányt, de nagyon téved! - ha nem írja alá az alkotmánymódosítást és ezért betelepítik a migránsokat az marad meg az emberekben, hogy a Fideszen kívül egyik párt sem tett semmit a migránsok ellen!!!
Jozefina
Itt egyetlen valamit kell megvédeni valakitől!!! És ez Magyarországot kell megvédeni orbántól!!!
quadrocopter
@r.hanal: Melyik az a szerződés, amelyiket nem lehet egyik napról a másikra "megszüntetni"?
Kivel kötött, milyen szerződésről van szó?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.