Az elmúlt években több területen javultak a roma népességre vonatkozó mutatók, egyebek mellett javult a felsőoktatásban részt vevő cigányok aránya és a foglalkoztatási ráta is, ugyanakkor az alacsony iskolai végzettség még mindig a leghátrányosabb tényező – állította az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára.

Langerné Victor Katalin azt mondta, hogy 2010-hez a roma népesség helyzetére vonatkozó főbb mutatók jelentősen javultak. A szegénység és társadalmi kirekesztettség is enyhült – tette hozzá.

Közölte: a mutatók az össztársadalomhoz képest tényleg nem jók. Az adatokból látszik, hogy még mindig sokkal kevesebben vannak a romák között, akik munkát vállalnak, és sokkal kevesebben vannak az össztársadalomhoz képest azok, akik középiskolai vagy felsőfokú végzettséget szereznek. Azonban a roma társadalomhoz képest javulás figyelhet meg – hangsúlyozta Langerné Victor Katalin.

Példaként említette, hogy a nagyon alacsony munkaintenzitású háztartásban élők aránya 2014-ben a romáknál 45,3 százalék volt, míg 2015-ben 26,7 százalék.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
perfekt
Az övék egyenletesen,javul.Ingyen lakás, milliós gyerek pénzek-minden kedvezményesen-ha nem ingyen!.Hívatásos temetkezők,-minden nap temetik a munkát-szombat- vasárnap pedig szexuális nap-szoros kapcsolatban a hét többi napjával..
Nessy
Mármint statisztikailag! Az szerint nálunk minden javul, dübörög a gazdaság, holnap utolérjük Ausztriát! ( Ha az esetleg hirtelen visszafejlődik jó pár évtizedet!)
human
Gyanús jegyzőkönyv miatt jelentették fel az ORÖ elnökét
"Májusban az Országos Roma Önkormányzat tagjai megerősítették a posztján Balogh János elnököt. Papíron legalábbis. A valóság ezzel szemben az, hogy a közgyűlésen több, a szervezet vezetésének kínos napirendi pontot elhagytak, majd gyártottak hozzá egy jegyzőkönyvet és leadták a kormányhivatalnak."
propeller.hu/itthon/3250606-gyanus-jegyzokonyv-miatt-jelentettek-fel-oro-elnoket
quadrocopter
Ez az álltás igaz lehet, mert tavaly még egy Audival mászkált a kiccsálád, az idén már egy merdzsóval!
namihami
Így van. A Flórié legalább is. Hogy a többié még nem annyira? Ne legyünk telhetetlenek, majd azok is sorra kerülnek. Idővel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.