Megerősítette változatlan stabil kilátással Magyarország államadós-besorolását pénteken a Fitch Ratings.

A devizában és forintban kibocsátott hosszú futamidejű szuverén magyar adósság osztályzata ennél a hitelminősítőnél így továbbra is "BBB mínusz", amely a befektetési ajánlású kategória alapszintje.

A Fitch az előző felülvizsgálati időpontban, május 20-án – a három nagy hitelminősítő közül elsőként – emelte vissza a magyar államadós-osztályzatot a befektetésre ajánlott sávba. E döntését annak idején azzal indokolta, hogy komoly mértékben javult Magyarország külső fizetési egyensúlyi helyzete, és enyhült a magyar gazdaság sérülékenysége.

A három piacvezető nemzetközi hitelminősítő mindegyike most már a befektetésre ajánlott sávban tartja nyilván Magyarországot, azonos osztályzattal és egyaránt stabil kilátással. A Standard & Poor's szeptemberben, a Moody's Investors Service két hete emelte vissza ebbe a sávba a magyar besorolást.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

krumpli
Na balsik, így reggelire, még az ebéd is akadozni fog...!!!
namihami
Ezért nem akaródzik a ""migráncs-kötvény"" visszavonása, még a Kalaptörvény módosíthatósága árán se, mert anélkül a pénz nélkül abban a pillanatban oda a külső egyensúly ( és vele együtt a saját zsebre talált milliárdok) és megyünk vissza süllyesztőbe. Egyébiránt olyan túl nagy büszkeségre nincs okunk, hiszen a 2010 előtti időben ennél a besorolásnál jobb helyzetben voltunk és csak a fiúk ""áldásos"" tevékenysége révén jutottunk el oda, hogy VISSZA minősítettek minket. Igaz, a 2010 előttinél még mindig rosszabb kategóriába.
Tehát lerontottak jócskán, hogy valamicskét javíthassunk. Most aztán jöhet a hurrá.
@krumpli: a fentiek inkább ronthatják az ebédet.Nem??? Mert lehet, hogy balsik vagyunk, de hülyék és vakok nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.