A víz ma a legveszélyeztetettebb erőforrás, ezért el kell érni, hogy a víz váljon a politikai gondolkodás és cselekvés legfontosabb kérdésévé – jelentette ki Áder János köztársasági elnök a Budapesti víz világtalálkozó 2016-ot megnyitó beszédében hétfőn, Budapesten.

Hangsúlyozta: megfelelő mennyiségű és minőségű víz nélkül nincs elegendő élelmiszer, nincs további ipari fejlődés, és nincs fenntartható urbanizáció, a víz a béke és a biztonság záloga is.

Kifejtette, a népesség további gyarapodása és az élelmiszerfogyasztás növekedése 2030-ig a mostani vízfogyasztás további 30 százalékos növekedését eredményezi. Ráadásul az iparnak 2050-ig minimum 50 százalékkal több vízre lesz szüksége – mutatott rá.

Kiemelte: a Budapesti víz világtalálkozó 2016 résztvevői azért gyűltek össze, hogy megoldásokat találjanak a közös gondokra.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

aremy
jani ne hazudj mer a legveszélyesebb erőforrás azok ti vagytok a fidess
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
(K)áder mesél! Nem a víz, hanem a sör a veszélyeztetett, nézd csak meg, a víz ára soha nem emelkedett olyan dinamikusan, mint a söré! Vizet még nem csomagoltak fémdobozba, mint a sört! Ez is a sör értékét mutatja!
Fradigege
Nyúljátok le gyorsan a vízkészletet. Abban van a bolt.
rdos
Káderjános nagy pecás. Ez az ő egyedi motivációja víz ügyben, semmi több. Azért egyszer ha valaki a közelébe kerül, kérdezné már meg jókáderjánostól hogy "a vízkészletnek" mi az SI szerinti mértékegysége? Köbméter (m3), vagy köbméter per szekundum (m/3)?
Jozefina
De nem bánnám ha az egész magyar politikai elit egy malomkövel a nyakában uszkálna benne!!!???
kukac50
Azért akarjátok a tanyákon a fúrt kutakat megadóztatni? Minden tanyán volt egy kút régen is
soha nem adóztatták,Amikor olajfúrások voltak az ásott kutakból eltűnt a víz kénytelenek voltak fúratni csőkutakat Orbán a tanyákra is kommunális adót vezetett be, de még utat sem túrnak télen amikor nagy hó van. Adni is kellene a tanyán élőknek, nem csak elvenni Tőlük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.