Egyre nagyobb szeletet hasít ki az államigazgatás a budai Várból, ahonnan lassan kiszorul a tudomány és a kultúra. A közlekedési és turisztikai katasztrófával fenyegető terv nemhogy szelídült volna, egy néhány hete napvilágot látott kormánydöntés szerint a Belügyminisztérium (BM) teljes állománya a budai Várba költözik. Tavaly ilyenkor még arról volt szó, hogy csak részben cuccol föl a BM és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a hegyre, mivel jócskán megnőtt az állományuk, így nem férnek be egykori ingatlanjaikba. Ezért az MTA kutatóintézeteinek Úri és Országház utca közötti, hatalmas, három belső udvart magába foglaló, jövő év elején birtokba vehető tömbje mellett a belügyesek megkapták az egykori Országos Villamos Teherelosztó közeli, Nándor utcai épületét is. Ezt korábban a helyhiánnyal küzdő Országos Levéltárnak adta ugyan a kormány, de aztán meggondolta magát, és a modern magyar építészet egyik emblematikus épületének lebontásáról határozott. Végül – az építészszakmai...

Forrás: m.hvg.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
A korlátlan lehetőségek hazájában egy putriszülött a Várba költözik. Milyen felháboritó lett volna, ha Angyalföld határára Gyurcsány egy kormányzati negyedet épit. Úr kell nekünk, megkaptuk!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
A korlátlan lehetőségek hazájában egy putriszülött a Várba költözik. Milyen felháboritó lett volna, ha Angyalföld határára Gyurcsány egy kormányzati negyedet épit. Úr kell nekünk, megkaptuk!
nemkati
Nem fog megtörténni, de azért eljátszom a gondolattal, hova szállítaná 0rbánt (és milyen állapotban) a mentőhelikopter, ha jövőre még nem lenne kész a rezidenciája, nem tudna beköltözni a várba, '18-ban meg a Gyurcsány nyerné a választásokat és az költözne be. :)))
quadrocopter
"... csak részben cuccol föl a BM és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a hegyre, mivel jócskán megnőtt az állományuk, "

Diktatúrákra jellemző a belbiztonsági erők nagy létszáma! Nagy a fosás gengszterkörökben!
Aki Én
bocs, de nem megy szebben. Beteg gecik...
A nép pénzén páváskodnak, mert rohadtul nem érzik hol a határ, mi a prioritás.
De több millió ember tűri, sőt tapsol hozzá, úgyhogy egy szót se beteg társadalom.
papa.49
Minden nemzetnek olyan vezetői vannak amilyet megérdemel (vagy eltűr)!!!
nevemnick
Ha jól emlékszem, :) a budai várat már többször bevették.
Miért ne lehetne ezután is a suttyóktól?
Csizmás Kond
Maga a vár eredetileg is hasonló célra lett megépítve. Az, hogy most mindenki beletud szólni mindenbe és azt gondolja hogy ő az illetékes az ilyen dolgok döntésében az sokkal hibásabb felfogás mint a kormány várba való költözése.
Aki Én
@Csizmás Kond: Beteg egy elme vagy te baszki. Ekkora faszság még tőled is kemény.
Ha közpénz milliárdok herdálása nem közügy, akkor mi a faszom az???
Miért döntené el ezt egy kormány, a nép szolgája???
Te fordítva ülsz a lovon ember...
Csizmás Kond
@Aki Én: ..közpénz meg közűgy meg népszolgája...te leragadtál az őskorba
..valaha.beléd verték ezeket a marhaságokat és most mint a kakukkosóra ismételgeted.
elnyomott
@Csizmás Kond: - most mit kell ismételgetni? Tényleg szeretném tudni!
Csizmás Kond
@elnyomott: ..nem azt kéne kérdezd aki ismételget ?
elnyomott
@Csizmás Kond: - nem, mert én azt szeretném tudni, hogy MOST mit kell ismételgetni.
Csakhogy el ne tévedjek!
Csizmás Kond
@elnyomott: ...ja..tőlem bármit...csak az már szerep...
elnyomott
@Csizmás Kond: - ahogy a tied is!
Egyébként a Vár eredeti funkciója királyoknak készült. Jelenleg hivatalosan nincs király, jelenleg közpénz van, meg a miniszter tényleg szolgát jelent. A király is a népét szolgája,
hát még aki nincs megkoronázva, hanem csak a nép által választva.
Szóval lehet, hogy mindez őskövületi ismételgetés, de egyelőre nem tudtad cáfolni.
Csizmás Kond
@elnyomott: ...a vár királyoknak épül úgy hogy azt királyok építtették pompa és közigazgatási céllal.
a miniszter bármit jelent ma törvényhozó és a törvényt betartató hivatalnok aki minden más halandónál nagyobb jogokkal és lehetőségekkel rendelkezik, miáltal nem ő a szolga hanem mi akik megbíztuk hogy helyettünk buta halandók helyett vezesse és igazgassa a sorsunkat...és ezért fizetünk ami nem közpénz hanem az általa megszabott bér ami felett ők rendelkeznek.
...és ez nem cáfolat hanem tananyag.
...
elnyomott
@Csizmás Kond: - igen, királyoknak, de nem miniszterecskéknek.
Bizony, a miniszter minket,buta halandókat kell hogy szolgáljon, mert ez jelenti a haza felemelkedését. Azaz jelentené. Az országét és nem a saját családjáét. Ő a sleppjének a szolgája. Azért fizetjük, hogy azt az ország javára fordítsa és a népére.
Az esküt is letette, hogy a nép, az ország jólétén fog munkálkodni. Ez jelenti azt, hogy szolgálja a hazáját, a népét. Isten őt úgy segélje!
Csizmás Kond
@elnyomott: ...borzalmason kis emberke vagy te ahhoz, és mindenki aki hozzád hasonlóan képzeli, hogy miniszter szolgád legyen...soha olyan nem volt és soha nem is fog lenni...csak a mesékben.
elnyomott
@Csizmás Kond: - nem az én szolgám, hanem a hazáé, a népé, akibe én is beletartozom, meg te is, meg az összes nyugdíjas, rokkant, hajléktalan. Nem csak a nemzet gázszerelője, meg a veje.
Ha soha nem volt ilyen, mi kifogás is van a korábbi hatalmakkal kapcsolatban? Miért vannak most azok hatalmon, akik vannak?
elnyomott
@Csizmás Kond: - még valami. Mindenki, aki mások jólétén munkálkodik, szolgálatot végez. Ami tiszteletre méltó, megbecsülendő, mert másokért munkálkodik.
A szégyenletes az, ha nem ezt teszi az, akinek ez a dolga!
Csizmás Kond
@elnyomott: mondtam, ezek szép szavak, de csak szépek mert nem érnek semmit, ugyanis az értelmük megmaradt de a jelentésük megváltozott.
A haza a nép már csak fogalom...ezért akarnak egyes erők idegenekkel újítani mert nekik az is ugyanaz mint mi...
elnyomott
@Csizmás Kond: - ha mindez csak fogalom, akkor nincs sem áruló, sem nemzeti hős sem, igaz?
A kádár-rendszer negyven éve alatt nem tudta a nemzeti érzést kimosni az emberekből, belőled néhány év alatt kimosta a nagy szabadságharcos.
Hányinger vagy, megvetésre érdemes! Mert bizony ezek a szavak élnek, léteznek, valósak - és aki megtagadja, bizony áruló!
elnyomott
@Csizmás Kond: lehet, hogy neked az "Isten, Haza, Család" csak szólam, de szerencsére vannak még akiknek mindez szent dolog.
Szégyenletes vagy és az is, akik/akiket képviselsz!
Csizmás Kond
@elnyomott: ..és ki nem szarja le a te megvetésedet ?
Az ilyen nagyotálmodozó porszemeket sodorja mindig a szél.
...ja és mit árultam el ha szabad kérdeznem ?...vagy csak megtetszett a kifejezés és itt pufogtatsz vele ?
elnyomott
@Csizmás Kond: - te nem engem szarsz le, hanem az elveket. Elvtelen, hit nélküli, senki, semmi ember vagy. A szél nem engem sodor, hanem téged. Menned kell, amerre irányítanak.
Csizmás Kond
@elnyomott: ja hogy szent...és mit jelent neked a szent ha azt akit megválasztasz magad helyett képviselőnek mert neked nincs kellő tudásod elvégezni bizonyos dolgokat azt szolgának nevezed ?...vagy úgy gondolod hogy a minimálbéredből levont adód mindenhatóvá tesz ?
...fogalmaknak jó és van értelme is de nem a te előadásodban, mert ma épp azt a kormányt pocskondérozod aki igyekszik többre tartani téged egy akárki migráncstól ...
ilyen hozzáállással jobb ne nagyotmondani...
elnyomott
@Csizmás Kond: szaralak vagy. A migránsáradatot én sem akarom, de ez más téma.
És mindenféle előadásban igaz, hogy a miniszterelnök a népnek tartozik felelősséggel, a népet, a hazáját kell szolgálnia. Ezt aki megtagadja, áruló, legyen bárki, vagy bármilyen párt.
Befejeztem ebben veled, mert túl büdös vagy nekem, túl ocsmány.
not me
Hihetetlenül egyszerű a történet.
Félnek.
Arra készülnek, hogy a nép előbb vagy utóbb megtámadja őket, és oda vonulnak vissza, mert szerintük az védhető lesz mindentől, és mindenkitől..

Van annál a kormánynál aljasabb, mint amelyik már előre harcra készül a saját népe ellen?

Alagutak, bunkerek, várbástyák, különleges katonai egységek...

istenem, hova születtem!!!???
elnyomott
@not me: - nem, mi félünk. És minél erősebbek, minél jobban körbebástyázzák magukat, annál jobban.
És ez lesz, ki tudja hány évig.
A törökök 150 évig csinálták...
Csizmás Kond
@elnyomott: tudod mit kis mitugrász?...az ilyen melldöngetés amit művelsz egy nagy lószar. Ideállítasz és kezdesz kioktatni ?...mint egy vadállat berontasz ide és tied a tuti ?...ülj le míg valaki le nem ültet...ne játszd a nagyot mert nem éred fel.
...és mint ahogy az elején elkezdtük akár a kakukkosóra te is fújod ugyanazt ugyanúgy...
ja és befejezted...de ki a lószar kért hogy itt nekem böfögj ?
elnyomott
@Csizmás Kond: - te vagy az a lószar, hiszen kérdeztél is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.