Csaknem hatvanan támadták meg a Quaestor-kárrendezési törvényt, az Alkotmánybíróság azonban ma elutasította az indítványaikat – írja a hvg.hu. A károsultak úgy gondolják, milliárdokat bukhatnak el.

Elutasította az Alkotmánybíróság a Quaestor-kárrendezési törvény elleni indítványokat. A törvényt csaknem hatvan indítványban támadták meg, ezeket azonban – majdnem egy évnyi vizsgálat után – mai határozatában elutasította a testület.

Az indítványozók egy része a kárrendezésből valamilyen okból kimaradt befektető volt. Az Alkotmánybíróság a panaszaikkal kapcsolatban megállapította, hogy mivel a csődben érintettek kártalanítása kivételes jellegű, méltányosságon alapuló állami juttatás, a jogalkotót széles körű mérlegelési jog illeti meg a jogosultak körének, illetve a juttatás mértékének és feltételeinek a meghatározása során is.

A törvény most érvényes verziója az AB szerint immár tárgyilagosan és észszerűen határozta meg a jogosultak körét, a személyenként kifizethető összeg maximálásával pedig – tekintve, hogy a kárrendezés az állam méltányosságán alapul – nem valósult meg tulajdonelvonás.

A Quaestor-károsultak érdekvédelmi szervezete nagy reményt fűzött az Alkotmánybíróság döntéséhez: a csoport tagjai hétfőn az Ab Donát utcai székháza előtt tüntettek, és petíciót adtak át a testület elnökének.

A károsultak szerint csak a Duna City beruházás – amelyhez amúgy a Szijjártó Péter vezette külgazdasági minisztérium az FBI által is kőrözött szaúdi befektetőt, Ghaith Pharaont akarta beszervezni – egymaga többet ér ennél az összegnél, azaz lenne pénz a káruk megtérítésére.

A károsultak terveik szerint a továbbiakban az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak panaszaikkal.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Na akkor most kinek a szája íze szerint dönt a TÁKOLMÁNY BÍRÓSÁG ha nem a hazugovicsé szerint???
Ezért volt olyan fontos hogy a lmp megszavazza a tákolmány bírókat, remélem a nép letzdja vonni a következtetést az lmp. vel kapcsolatban A FÜTYISZ SEGGÉBŐL LÓG KI!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Na akkor most kinek a szája íze szerint dönt a TÁKOLMÁNY BÍRÓSÁG ha nem a hazugovicsé szerint???
Ezért volt olyan fontos hogy a lmp megszavazza a tákolmány bírókat, remélem a nép letzdja vonni a következtetést az lmp. vel kapcsolatban A FÜTYISZ SEGGÉBŐL LÓG KI!!!
Zeta
A felügyeleti szerep valahol az állam joga, kötelessége? Ha így van ne ő döntsön már ,hogy mennyit akar visszafizetni.
papa.49
Béla hol vagy most bújjál elő!!!
Kinek volt igaza takonyorrú ???
laja70
Csak nem a saját ellopott pénzükből egészítik ki?!
Borsodi
Ez várható volt,ebben az országban csak azok járhatnak jól akik urukat szolgálják és védik,.nem az istenre gondoltam.
Hofipisti
Újabb ügy az Európai Bíróság asztalán!
Jozefina
Az LMP milyen "rendes és független" bírákat juttatott a testületbe!!! Gratula lökött LMP-s vezetők. Csoda, hogy még felkerülnek a közvéleménykutatók listájára!!!
kukac50
Ha többet kapnának akkor a Fideszesektől vissza kellene venni amit ők elvittek.
papa.49
Gyerekek hová lett a Béla 333. most kéne neki mosdatni az lmp. t nagyon, de eltűnt mint a teló a lagzin)))))))))))))
anka
Akárki akármit mond, szerintem szervezetten lopták el az emberek pénzét.
papa.49
@anka: 1000 % ig igazad van, ahol cincog néhány krajcár a dádé már rárepül mint éhtyúk a takonyra, és már viszi is)))))))))
anka
@papa.49: - ezek mind olyanok voltak mind a magánnyugdíj ellopása! - annak is hűlt helye!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.