Az idén kifutott N-betűs rendszámok után nem a logikusnak tűnő O jött, hanem a P.  A HVG értesülése szerint ennek az az oka, hogy  az O könnyen összetéveszthető Q és a 0 karakterekkel, így az új tulajdonosoknak a P-s rendszámokat kezdték el kiosztani. Az viszont tény, hogy egyedi rendszámoknál találunk O-val kezdődőt is, ennek ára 112 450 forint.

A hatóság a HVG-nek adott válaszában kifejtette, az O-Q betűk problémája elsősorban az idén üzembe helyezett szupertraffipaxok miatt áll fenn. Ha ugyanis elárasztanák az utakat az O és Q karakterrel kezdődő rendszámok, az automatikus rendszámfelismerő rendszerek "elfüstölnének".

Arra a kérdésre, hogy pénzért miért lehet mégis hozzájutni ezekhez a rendszámokhoz, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatal azt felelte, hogy annyi egyéni rendszámigénylés nincs, amennyit a rendszámfelismerő rendszerek ne lennének képesek kezelni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
aki eztet elhiszi az szamarabb a lónál, de legalább is az illetékes elvtársaknál!
A frsz, három betű és három szám, ergo az O az első három, míg a 0 a második három karakterébe tartozik! Ehhez legalább Tállainak kell lenni, na jó Rezsi Szilárd sem piskóta, hogy össze tudjad keverni! =))
Eladott Ország
Az Olstein-Orsós-Orbán névben sok az "O" karakter, és ezért ugrották át az O-val kezdődő rendszámokat.
"Ne bújj cigány, lát a magyar!"
Yoda69
"Hivatal azt felelte, hogy annyi egyéni rendszámigénylés nincs, amennyit a rendszámfelismerő rendszerek ne lennének képesek kezelni"

Logikatlan magyarazat. A rendszamfelismero rendszer mindig egy azaz egy rendszamot elemez. Tehat tok mindegy hogy tiz vagy ezer O-val kezdodo rendszam van, mivel mindig csak egy szamot elemez a rendszer. Aztan a kovetkezot, es igy tovabb.
Inkabb az lehet az, jogy minel elobb ki akarjak utni a rendszamokat, hogy uj tendert lehessen kiirni uj rendszamokra.
Nem ertem, hogy anno miert nem a varosnev alapu rendszamozast vezettek be, mint a legtobb Unios orszagban. Persze akkor mutyizni se lehetne annyira.
namihami
@Yoda69: Ez ugyanúgy ismét pénzbe fog kerülni (na kinek?), mint az új forgalmi, ami sokkal hamarabb betelik és Téged, engem zavarnak el másikért. Naná, hogy pénzért. Majd ingyen, mi? Hiszen az a huszonezer feletti és kétévenkénti vizsga összegébe már nem fér bele. Ott a hülye autós, motoros, na annak van pénze. Vagy járjon a füstös metróval. Tízezerért. És a vidéki kényszerközlekedőkről még szó se esett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.