A munkahelyi étkezdék jövőre 9, egy évvel később pedig 22 százalékkal magasabb áfakulccsal dolgoznak majd, mint a klasszikus éttermek. A hátrányos megkülönböztetés miatt sok közülük rövid időn belül lehúzhatja a rolót – írja a Világgazdaság.

Január elsejétől a munkahelyi étkezdékben továbbra is 27 százalékos, a hagyományos éttermekben viszont 18 százalékos, 2018-ban pedig már csupán 5 százalékos áfát kell az üzemeltetőknek fizetniük, óriási kínálati árelőnyhöz jutva a zárt munkahelyi étkezdékkel szemben, amelyektől relatív drágaságuk miatt könnyen és gyorsan elpártolhatnak a vendégek.

A Világgazdaság szerint, ahova a NAV-ellenőrök beléptetőkapu és mágneskártya használata nélkül be tudnak jutni, az a vendéglátóhely nem minősül zárt munkahelyi étkezdének, vagyis alkalmazhatja a kedvezményes áfakulcsot januártól. Ahová viszont csak az ott dolgozók vagy vendégeik térhetnek be, nem csökkenthet árat.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Ezt is majd mészároslőrinc lenyúlja. Nemzeti Menza címen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
Akkor most például a Fővárosi Vízmúvek dolgozói ráb@sztak. Korábban az étterem nyitott volt, de eladták a terület egy részét egy temetkezési cégnek (!!!), így külsősök számára megszűnt a bejárás (pedig egy jó kajálda volt)...
Fradigege
Ezt is majd mészároslőrinc lenyúlja. Nemzeti Menza címen.
kisrigó
Mi van?! Mit találnak még ki? Nehogy már a melós meleget ebédeljen?! Mert előbb-utóbb bezárnak az étkezdék, a vendéglői menü áraival nem igazán tudnak versenyezni. Marad a szendvics, ami egy idő után már unalmas.
1magyar
Én inkább azt támogatnám, hogy 500.ft-os rendes ebédet adjanak azoknak akik dolgoznak cselédként, mert amit a cégek fizetnek, nem 8 óráért,hanem 12 ért, az bizony még éhenhalni is majdnem kevés.
Rákényszerítenék még a drága ebédre ennek tetejébe őket???
emerencia
@kisrigó: Nálunk pl. konyha van a munkahelyemen hűtővel, mikróval, tányérokkal, evőeszközökkel. A kezdetektől nincs étkezés, mindenki úgy oldja meg, ahogy tudja. A vezetőség ki szokott menni a városba enni vagy hozat magának. A többiek közül van aki megengedii magának, hogy szintén hozasson kaját vagy vesz valamit az épület melletti egyáltalán nem olcsó gyorsbüfében. (Ez a büfé gyakran tönkremegy, így az év nagy részében nem szokott működni.) A legtöbben műanyagdobozban hoznak otthonról főtt kaját és a mikróban melegítik meg. Én reggel eszem még hét óra előtt otthon. Legközelebb este úgy háromnegyed kilenc körül vacsorázom már szintén otthon. Ha ki tudom venni a szünetemet, inkább felteszem a lábamat pihenni egy székre az öltözőben és ha nem hívnak valami miatt megpróbálok kikapcsolódni. (Olvasok vagy beszélgetek valakivel.). Nekem ez így jobban esik mint mászkálni a hűtő és a mikró között, majd gyorsan bekapni a kaját, hogy még el is tudjak mosogatni a félórás szünetben. A pártállamban volt üzemi kaja de én általában spóroltam és idővel megszoktam, hogy munkaidőben nem eszem. Nem javaslom senkinek, hogy kövesse a példámat.
kukac50
Jó lenne ha a Fidesz a piaci folyamatokhoz nem nyúlna hozzá! Ne avatkozzon bele!
Nem kormányoz csak okoskodik, amihez hozzányúlnak ott munkahelyek szűnnek meg, emberek kerülnek utcára, szemellenzővel járnak mint a félős ló. A képviselőknek az lenne a dolga,hogy az emberek érdekeit képviseljék, de egy Fideszes nincs a pártban aki Orbán Viktornak szólni merne,hogy ez nem jó így. csak ingyenélő élősködők!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.