Korábban arról volt szó, hogy az egykori SZOT-szálló csak új homlokzatot kap, a Pest Megyei Kormányhivatal egy VII. kerületi Nagydiófa utcai irodájában kifüggesztett határozatában viszont azt írják, a SZOT-szálló torzója helyére kerülő új épület a tervek szerint magasabb lehet, mint a mostani rom.

A végzés szerint a tervezett épület legmagasabb pontja 182,25 méterrel lesz a tengerszint felett, vagyis egészen pontosan 7,31 méterrel lesz magasabb. Ez nagyjából azt jelenti, hogy még három szintet ráhúznak az épületre.

Még magasabb épület lehet a budai SZOT-szálló helyén

A határozatban arra is kitérnek, hogy az építtető az alagsori szerkezetet is teljesen visszabontja és újjáépíti, a 144 parkolóhelyesre tervezett mélygarázs területe 400 négyzetméterrel gyarapodhat.

Bár az építkezés természetvédelmi területen, a fokozottan védett Molnár János-barlang felett zajlik, a határozat szerint

környezeti hatásvizsgálatra nincs szükség,

ugyanis a szakhatóság és a Kormányhivatal a környezetre gyakorolt hatást "nem ítélte jelentősnek".

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Kinek kell környezeti hatástanulmány? Aki nem haver! Már teljesen tönkreteszik a Budai hegyeket! Beton, kerítések, kiirtott fák, lezárt területek.
RonaGyuri
@almalibre: ugyan; csak olvasásértési gondjai vannak a szerezőnek! =)) Valójában egy szinttel kevesebb lehet, mert a belmagasság növelése lesz.
human
Azt hallottam az előző tulaj építési tervét elutasították, mert a megengedett magasságot meghaladta. Most, hogy Orbán építtet ez már rögtön nem gond.
Lepényleső
Pedig ezek szennyezik csak igazán a környezetüket?
Zeta
Környezeti hatásvizsgálatra nincs szükség.
Aztán majd meglátjuk. Ha lesz, hát jó napot , Orbán Mviktor vagyok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.