Nemcsak anyagi okok motiválják az érettségizett magyar diákokat külföldi továbbtanulásra, hanem a nyitott gondolkodásmód és a megszerezhető kapcsolati tőke is.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Mint a Radnóti igazgatója megfogalmazta: Az iskola sajnálja, hogy a legjobb diákok elmennek, de tökéletesen megértjük a döntésüket. A kiváló ösztöndíjrendszer és a munkavállalási lehetőségek miatt a kevéssé jó anyagiakkal rendelkező családok is megengedhetik maguknak a külföldi továbbtanulást” – fogalmazott a Radnótit vezető Molnár Katalin. Ezek közül a fiatalok közül nagyon kevesen térnek vissza Magyarországra. Az ő gyermekeik már egy másik országban születnek, ott nőnek fel, az lesz az otthonuk. Ma Magyarország nem egy fejlődő, nyitott, vonzó ország. Az anyagi lehetőségeken túl a közhangulat, a politikai­ és társadalmi légkör is olyan, amilyenben nem él senki, ha nem feltétlenül kényszerül rá. A halálozási adatok megrázóan magasak. Ennek oka az egészségügy széthullása mellett az idős emberek kiszorítása az ellátórendszerből, valamint az általános egészségi állapot katasztrofális volta. A születések száma ezzel szemben alacsony. Ezen nem fog segíteni sem a CSOK, sem az ingyenes iskolai étkeztetés. Van ugyanis olyan ember, aki rabságban nem szívesen szaporodik és akkor vállal gyermeket, amikor képes a saját erejéből megfelelő, mégpedig kiszámíthatóan és tartósan megfelelő körülményeket biztosítani számára. Ennek fényében – bár Kovács Zoltán diszkréten borostás spontán ­szkinhed fejű figura, aki felszippantotta műkörmösöket is, jelenleg megint a migránsok miatt sikoltozik – érdemes lenne a kormánynak elkezdeni aggódni azért, hogy amennyiben ilyen ütemben fogy a lakosság, ezen belül a munkaképes korú lakosság, csökken a továbbtanuló fiatalok száma, pár éven belül nem lesz annyi munkavállaló, aki ki tudná elégíteni a kormányközeli oligarchák és kedves politikusaink étvágyát. Akkor mi lesz? Egymástól fognak lopni?"
Szókrakész
Akkor most hogy is van azzal a Pisa-teszttel?!?!?!

Mi vagyunk Európa hülyéi, de azért minden nyugati egyetemre felvételt nyerünk?!?!?!

A média simán öngólt rúg állandóan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.