A Momentum Mozgalom december 2-án népszavazási kezdeményezést nyújtott be a Fővárosi Választási Irodánál, a következő kérdéssel:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?”

A kérdést az FVB december 7-én hitelesítette. Ahhoz, hogy a feltett kérdésben népszavazást lehessen kiírni, 138 ezer aláírásra van szükség.

Ismét népszavazást kezdeményeztek a budapesti olimpia ellen

A NOlimpia kampány képviselői főleg egyetemisták, akit bővebben érdekel a téma, facebookos oldalukon tájékozódhat.

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Csak sikerüljön...értelmes épeszű ember idehaza nem támogatja az olimpiát mert beledöglene az ország miközben a qrbán haverjai gazdagodnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@Pergető: január 16, 14:11
Olyant kell elvállalni, ami a megvalósulás (beruházás) után munkahelyeket teremt és hasznot termel!!!
Az okosok így csinálják!!!
Az olimpia csak pénzt visz még utána is . A feleslegessé váló építmények állag megóvását meg kell oldani, és őrizni, vagy lebontani kell! Az mind pénzt visz és nem hoz!!!
quadrocopter
A szép és reménykedő rizsa helyett betettem feljebb néhány linket, hogy mennyire éri meg milliárokkal stadionozni!

Egy olyan országban, ahol az átadás másnapján már szervezni lehet a renoválást, nincs értelme nagy mellénnyel, az adózók terhére Mágnás Miskát játszani!
Mert kétsége senkinek ne legyen, nem Mészáros Lőrinc és tzársai fogják kifizetni a cehet, hanem minden adózóra több millió esik le! Egy olyan országban, ahol 10,000 darab csókos és üzleti haver igen nívós életszínvonalon tengődik, a többinek kilátása sincs a minőségibb életre!
Egy szűk érdekcsoportnak éri meg az olimpia, azoknak akinek kiosztják haveri alapon az infrastruktúra kiépítését, ismét lehet alkalmazni a sajátos hungarikumként működő túlárazásokat- büntetlenül!

Amíg egy országban a többség nem elfogadható, XXI.szd.i életszínvonalon létezik, addig semmi szükség ezermilliárdos elherdálásra! Az üres stadionok a példák!

Az pedig nemzethí altatómese, hogy presztízsnöovelkő hozadéka is lenne az olimpiának, mert ki emléxik már a kínaira, a fészek alakú stadionra? Kína felfutása nem a stadionjainak és az olimpinak köszönhető!

A haveri csinált milliárdosok dobják össze a lét, ne a szándékosan alacsony életnívón tartott adózók fizessék meg az urimurit!
bencemacska
Aki bízik az olimpia gazdasági hasznában, hozzon létre egy Nyrt-t, vigye tőzsdére, adja el a részvényeket vállalkozásoknak, magán személyeknek, stb, és abból fedezze a költségeket!
Bízzon az olimpiát szerető, és azt itthon megrendezni kívánó gazdagok befektetési hajlandóságában.
Én inkább kenyeret vásárolok és nem olimpiai részvényt!
quadrocopter
@bencemacska: Ez a Nagy BulI! Személyes hobbikat közpénzből űzni!
eszegfu
@bencemacska: tegnap 17:54 Igaz... pont akkor, "amikor nőnek a kamatlábak"! Ez a növekedés viszont szinte kiszámitható volt, hiszen 4 évvel ezelőtt 6,75 % volt, mig mostanra csak 0,9 % a jegybanki kamat, vagyis már nincs hova csökkenteni és ezen a szinten már nem is tartható sokáig. Nem akarok vészmadár lenni, de ha megindul felfele, akkor a forintositott devizahitelesek megint bajba kerülnek, mert a bankok emelni fogják a kamat mértékét.
bencemacska
@eszegfu: Pedig emelkedni fognak, mert a válságok ciklikusak, és így a kamatmozgások is.
A jóslat nem tőlem származik, hanem egy brókertől! ha rosszul "jósolt" agyonütöm!!!-:)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.