A főpolgármester azt is elmondta: a metró életveszélyességéről szóló állítások a szakvélemények szerint nélkülözik az igazságot.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Azoknak ­elég ­volt ­a ­talicska ­ezeknek ­már ­a ­kamion ­is ­kevés. Ebben az országban minden egyes állami cég pártkatonák gyűjtő­ és kifizetőhelyévé lett. Pénz pedig azért nincs, elvtársak, (pedig én tegnap is mondtam, hogy van itt pénz mindenre) mert a parlament egy olyan törvénymódosítást fogadott el, amely szerint a fővárosnak saját iparűzési adóbevételéből kell megoldania teljes egészében a BKV finanszírozását. Ez pedig évi 11 milliárd forint nettó veszteséget okoz a BKV-­nak. Na tehát. Ehhez mérten értelmezendő az a hír, amely arról tájékoztat: a BKV száz, cégjegyzésre jogosult alkalmazottjából 27 darab felsővezető 1 millió forintnál többet keres (a vezérigazgató úr fizuja nem egészen 2) , további 25 darab pedig 700 ezer fölötti összeget visz haza, és a többiek sem kezdenek el éhezni huszadika körül. Most arról különösebben nem fogok elmélkedni, hogy a BKV­ bérlet megfelelője Bécsben olcsóbb úgy, hogy ott a nettó átlagbér 510 ezer forint. (ITT egy 2013­-as elemzés, aktualitásából mit sem veszített.) Arra sem térek ki, hogy természetesen végül meglesz a megoldás az agglomerációs közlekedésre is, csak nem Tarlós, hanem Orbán Viktor jótéteményeként fogja előadni a propaganda. Egy veszteséges, vízfejű állami céget, amely kizárólag arra alkalmas, hogy elnyelje a közpénzt. Nem az agglomeráció beszüntetésével kellene fenyegetőzni, urak, hanem ezt az irdatlan nagy vízfejet kellene már lerúgni. Persze ha valakinek érdeke lenne egy ilyen kifizetőhelyet felszámolni. De nyilván nem az, Demszky óta tudjuk, és azóta csak egy dolog változott. Piaci viszonyok között elképzelhetetlen, ami itt zajlik: hogy egy adóforintokkal kitömött, megtámogatott cég, amely akkora veszteségeket halmoz fel amekkorákat, ráadásul egy ekkora pofátlan vízfejet tartson el."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.