Csütörtökön számolt be arról az RTL Klub, hogy a külföldön élő 32 550 nyugdíjasnak is elküldte a kormány a karácsonyi Erzsébet-utalványokat. Összesen 71 országba adták fel Orbán Viktor karácsonyi ajándékát, köztük Ausztráliába is. A szocialista Korózs Lajos meg is kérdezte az EMMI-t, hogy mihez kezd egy Amerikában élő nyugdíjas a magyar Erzsébet-utalványokkal? Rétvári Bence nem tökölt, válaszolt:"a külföldön élő személyek – saját célra – a magyarországi tartózkodásuk idején tudják az egyszeri juttatásként biztosított Étkezési Erzsébet-utalványt felhasználni. "Az államtitkár szerint mivel a kormányrendelet nem tett különbséget a belföldi lakcímmel rendelkező és azzal nem rendelkező személyek között, mindenkinek küldtek utalványt, ami mintegy 380 millióba fájt az adófizetőknek. Rétvári szerint csak a postázás 52 233 750 forint volt, a külföldre küldött Erzsébet-utalványok értéke pedig 325,5 millió forint volt.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Gondolom, az Ausztráliában élő nyugdíjas haza repül elkölteni.
Tudom, küldje haza a rokonainak.
Nem tudom, ezek a szónokok a saját családjukat is ennyire ostobának nézik, vagy csak minket?
human
Azért nem lett az teljesen kidobva az ablakon. Valakinek kifizették az utalványok értékét. Szóval valaki jól járt. Hisz minden el nem használt utalvány értéke valakinél bent ragad. Azaz nem teljesített érte semmit mégis pénzt kapott.
human
@human: Sőt talán direkt vállalták be ezt a bakit. A külföldiek által be nem váltott utalványok a haverok zsebét gazdagítják. Direkt volt ez, mert mindenhol meglátják az ellopható közpénzt.
Peller Anikó
@Nessy: mindenkit. És igazuk is van. Ez egy rendkívül balfasz nép. Figyeld meg mennyien fognak rá szavazni (kb százezer az érthető mert őnáluk dől a pénz, de a többi?)
Nessy
Majd megveszik kilóra a szegényeket, és még dicsekedni is fognak vele!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok