Hétfőn kora délután megérkezett Magyarországra a pénteki buszbaleset negyedik súlyos sérültje is – közölte az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

Az olasz orvosok megállapították, hogy a hétfőn hazahozott sérült földi úton nem szállítható. A reggeli vizsgálatoktól tették függővé, hogy hazahozhatják-e. Kérdés volt az is, hogy a Liszt Ferenc repülőtérről mentőautóval vagy helikopterrel vigyék-e a Honvéd kórházba, végül az időjárási viszonyok miatt a mentőautó mellett döntöttek.

A repülővel érkező sérült egy 40-50 év közötti férfi, aki koponyasérülést szenvedett. A korábban hazahozottakhoz hasonlóan először a sürgősségi osztályra vitték, ahol egy orvoscsoport döntötte el, hová kerüljön át.

Buszbaleset: megérkezett a negyedik sérült is

A korábban Budapestre szállított három sérült állapota stabil. Egy 50-60 év közötti férfi és egy hasonló korú nő másod- és harmadfokú égési sérülésekkel a plasztikai sebészetre, a harmadik sérült végtagtöréssel és enyhébb égésekkel az ortopédiára került. A két legsúlyosabb sérültet továbbra is Olaszországban ápolják, míg a könnyű sérülteket már kiengedték a kórházakból.

Eközben tovább zajlik az adománygyűjtés az áldozatok és családtagjaik javára. A szombat este bejelentett kezdeményezést követően vasárnap éjfélig már 3 millió forint gyűlt össze az Ökomenikus Segélyszervezetnél – mondta Gáncs Kristóf, a szervezet kommunikációs igazgatója a köztévén.

Az adományokat elsősorban azoknak a családoknak tervezik eljuttatni, akik gyermeket vagy családfenntartót veszítettek el, esetleg családtagjuk hosszasabb ápolásra szorul. Aki adakozna, itt tudja megtenni.

A péntek éjjeli, veronai buszbalesetben 16 fő vesztette életét, a többség a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanára vagy diákja volt. Franciaországi sítúráról tartottak hazafelé, amikor a busz ismeretlen hiba miatt kisodródott, oszlopnak ütközött és kigyulladt.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Ennek a tornatanárnak a buszban égett a két saját gyereke. Maga és felesége próbálták menteni, akiket lehetett...tudjuk az olasz hirszolgáltatásból. Vigh Györgynek és Erikának hívják őket. Ők érkeztek tegnap, súlyosan sérülten, a Honvéd Kórházba. (
volvós
A segélyadományokat az Ökonomikus szervezet gyüjti az állampolgároktól...
Közben Viktorka stadionokat épit, kisvasutat hosszabbít, romániában
épit minden bóvlit...a takonynak eszébe sem jut, hogy egy stadion árát
adakozza a szerencsétlenül járt hozzátartozóknak,és rászoruló embereknek.
Reméljük, hogy ezt 2018-ra nem felejtik el az EMBEREK:...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok