Amit Obama épített, azt Trump mielőbb lerombolja – úgy tűnik, az interneten is. Sajnálatát fejezte ki a spanyol külügyminiszter amiatt, hogy a Fehér Ház megszüntette weboldalának spanyol nyelvű verzióját. Alfonso Dastis erről egy barcelonai sajtótájékoztatón beszél hétfőn. A politikus szerint a döntés nyilvánvalóan a Fehér Ház belső, saját ügye, de egy olyan országban, "ahol 52 millióan beszélnek spanyolul, nem jó ötlet lemondani egy kommunikációs eszközről". "Nincs értelme" – így kommentálta a lépést Rafael Catalá, spanyol igazságügyi miniszter is, aki emlékeztetett arra is, hogy a kínai után spanyolt beszélik a legtöbben a világon. Dario Villanueva, a Spanyol Királyi Akadémia (RAE) elnöke is megszólalt az ügyben, amit visszalépésként jellemzett. A spanyol nyelv jelenléte az Egyesült Államokban megállíthatatlan – nyilatkozta a Cadena Ser nevű rádióadónak.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Lehet, hogy hamarosan rájönnek a választói, hogy ott is elefánt forgolódik a porcelánboltban?
Manhattan
Trumpnak minden jó, ami feltűnést kelt. 52 millió ember beszéli a spanyol nyelvet az USA-ban! Akkor ennek az 52 milliónak nem is elnöke? A kínai negyedben is sokan nem tudnak angolul, mégis rendesen megélnek. Vannak akik 20-40 év után sem tanultak meg angolul. Ennek ellenére, jól boldogultak. Van, aki egész életében alig mozdul ki onnan. Nem rájuk kellene hivatkozni. Ráadásul nincsen hivatalos nyelv az USA-ban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.