Egy fiatal srác arról mesét a 24.hu-nak, hogy egy munkanélküli programba jelentkezett, amelyben németül tanítják és ezért juttatást kap. Ennek annyi volt a feltétele, hogy legyen fél év munkaviszonya, és mivel dolgozott 10 hónapot a McDonald's-ban ez bőven adott volt. Elvégezte az első kurzust, a következő viszont nem indult több mint fél évig. Addig ülhetett otthon úgy, hogy semmit nem kellett csinálnia, de ugyanúgy kapta a havi juttatásokat az államtól. Fél év után indult a következő 3-4 hónapos kurzus, amelyet az elsőhöz hasonlóan teljesített, majd ismét jött egy kicsivel több mint fél éves szünet, amikor szintén nem kellett semmit csinálni. Közben kint élt Bécsben, azt is meg tudta engedni magának, hogy saját albérletbe költözzön. Az állam egészen a munkába állásig fizeti számára a segélyt. A programban résztvevők a legutolsó fizetésük nagyjából 60 százalékát kapják meg munkanélküli segélyként, ami az ő esetében 600-700 euró, vagyis nagyjából 180 ezer forint körül mozgott.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Hát én már tényleg nem is tudom, hogyan lehetne megköszönni a kormánynak az ő nagy
jóságát. Nálunk a vezér is csak azért fog a Várba költözni, hogy nekünk – akik lejjebb lakunk – több oxigén maradjon a levegőben. És akkor még nem is beszéltünk a rengeteg gyönyörű stadionról, amik egytől egyig az egészségünk megőrzése érdekében épültek és fognak épülni a jövőben, ha bele döglünk is. Igaz ugyan, hogy mi csak nézőként léphetünk be ezekbe a létesítményekbe és a nézőtéren ücsörögve szürcsölhetjük a chipszadóval boldogított kólát, de ezzel is az államkasszát gazdagítjuk, amiből aztán további stadionokat építhet nekünk szerető kormányunk. Emlékezzünk csak vissza, hogy megszüntette a kormány egyik napról a másikra a rokkantakat is! Hát itt még a féllábú is alkalmas lett a maratoni verseny lefutására egyetlen felülvizsgálat után. A szegénységi küszöb alatt élők is percek alatt meggazdagodtak, csak máshová kellett tenni a küszöböt. Az pedig a hosszú, boldog, problémamentes időskor legjobb biztosítéka, hogy szerető és gondoskodó kormányunk egyszerűen az idős emberek többsége számára elérhetetlenné tette a házigondozást és az idősotthonba való bekerülést. Most ezek az emberek szépen megvirgoncosodnak és kacagva indulnak a különféle sportversenyeken, ahelyett – ami egyébként tervbe volt véve részükről – hogy különféle mozgásszervi betegségektől félbénán, vagy a demenciától félhülyén kószálnának a tulajdon lakásukban. Hát nem gyönyörű ez? De! Én a magam részéről egyébként nem is hiszem, hogy létezik rajtunk kívül is olyan zuga a civilizált világnak, ahol a legnagyobb szemétséget is úgy tolják a társadalom arcába, mintha az selyemcukorka lenne és ezt élve megússzák a politikusok."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@Eriksson: Irod:
"... ha ő élősködő módon egy másik állam lehetőségeit akarja kihasználni, ugyanúgy elítélem, mint azt, aki egyetért vele."

Mar miert eloskodne??
Az osztrakok a jovojuket epitik ezzel. Nekik meger ennyit a nyelvet beszelo leendo munkaero, aki majd termeli a GDP-t, eltartja a nyugdijasokat.
Nem oket kellene fikaznod, hanem korul kellene nezned otthon, s feltenni a kerdest, hogy az illiberalis orbanisztanban miert ulnek forditva a lovon?

Azt tudod, ha pl. apuka Ausztriaban dolgozik, de anyuka a gyerekekkel Magyarorszagon el, akkor is jar a csaladnak az osztrak csaladipotlek?
A 13. havi fizetest mar meg sem emlitem.
Eriksson
@F_Viktor: Haggyá má lógva Vászka...
teuton
@Eriksson: Teged sem kerdeztek az osztrakok, hogy mi a velemenyed az ö szocialpolitikajukrol! Inkabb a magyar szocialis halorol böfögj! Egyebkent ez egy nyilvanos oldal, nem kell senkinek töled engedelyt kerni a hsz-hez... Viszon miert nem a temahoz szolsz, miert masokat fikazol? Ja, mert ezert fizetnek...
Eriksson
@teuton: Minden csak önbecsülés kérdése. Egy eleve léhűtő egyén, aki valamely állam nyakán kíván élősködni, szerintem nem érdemli meg, hogy emberszámba vegyék. Az állatokról szoktunk gondoskodni, azokat etetjük. Amely ember ezt a bánásmódot választja, az nem érdemli a homo sapiens besorolást.
teuton
@Eriksson: Szokasos idiota hsz. Tehat aki tanul, az elösködik... Az okos allam tanittatja az embereket, az allampolgarsaguktol függetlenül. Aztan majd dolgozik, megbecsülik, adot fizet - es ottmarad... Ezert mentek el 600ezern MO-rol! Es fognak meg több 100ezren, a butak, betegek, öregek es talpnyalok maradnak. De hogy ne csak mas allok polgarairol legyen szo, a volt NDK területeröl kb. 3 millioan mentek el oda, ahol jobban meg tudnak elni - az orszagon belül! Akkor az is elösködes? Aki munkanelküli segelyt kap, mert nincs mukaja, az is elösködö?
teuton
@Szókrakész: Te nem erteni magyar? Ujsag irni osztrakia, te irni hülyeseg nekem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.