Teljesen érintetlen Budapest jelenlegi vezetése az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a 4-es metró beruházásáról szóló jelentésében észrevételezett szerződések ügyében – állította Tarlós István.

A főpolgármester kedden a Lánchíd Rádió reggeli műsorában kiemelte: egyetlen egy kivétellel valamennyi megállapítás a 2010. évi választást jelentősen megelőző időpontokat érinti. A legsúlyosabbak, így az Alstom-szerződések ügye is még a 2006. évi választások előtt születtek meg – mondta.

Nem nagyon hiszem, hogy van miről beszélni

– fogalmazott a főpolgármester, rámutatva arra, hogy az egyetlen 2010 utáni észrevétel az OLAF részéről “pusztán” az ellenőrző mérnök cseréjére vonatkozik.

Mint kifejtette, a mérnököt le akarták cserélni, ezért 2010 után kétszer is kiírtak közbeszerzést, de ezeket megtámadták feltehetően időhúzás céljából. A mérnök “in-house” beszerzése 2012 decemberében történt meg, amikor is a BKK Közutat – kormányzati hozzájárulással – megbízták az ellenőrzi tevékenységgel.

Tarlós furcsának nevezte, hogy Demszky Gábor anélkül, hogy meggyanúsítanák, ügyvédet fogad és hirtelen kijelenti, hogy semmihez nincs köze. Pont az ellenkezője hangzik el, mint korábban, azaz, hogy Demszky Gábornak van a legtöbb köze a 4-es metróhoz, most az OLAF-jelentéssel 180 fokot fordult a dolog – mondta a főpolgármester, megjegyezve: ezzel semmi olyat nem akar állítani, hogy Demszky Gábort “konkrétan és biztosan jogi felelősség terhelné, de ez a magatartás furcsának tartható”.

Annak kapcsán, hogy a kormány nyilvánosságra hozta az OLAF-jelentést, azt mondta: a lényeg az, hogy a jelentés megjelent és hogy abban mi áll.

Ideje lenne nem a különböző véleményekről, fantazmagóriákról beszélni, hanem megnézni a jelentést

– zárta.

(24.hu)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Lám, ebben egyetértenek Demszkyvel. :-D
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cefi
@lusta: Továbbá értik még a balett táncosok és kőfaragók is.
Pergető
@lusta: Oh a te szellemi nagyságod és intellektusod! Hazugsággyári liberális emlőket szopogatva tényleg ennyire el lehet butulni!
Olvass és okulj és ne kezdj ki az okosabbal!
Cefi
@Pergető: 17.44. Mondja ezt egy hazugsággyári sztahanovista.
Pergető
A liberáltak lételeme a hazudozás! Ezért is gyűlöli őket a művelt világ!
lusta
@Pergető: Drága sztrovacsek, amit leírtam, az így szerepel az OLAF jelentésben, vagy sem? Utána folytathatjuk a vitát a jelentés fölött.
Cefi
@Pergető: Te honnan a faszból tudnád milyen a művelt világ suttyó? A rendszerváltás előtt sima komcsi besúgó voltál. Most pedig annak nyalsz, aki fizet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.