Teljesen érintetlen Budapest jelenlegi vezetése az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a 4-es metró beruházásáról szóló jelentésében észrevételezett szerződések ügyében – állította Tarlós István.

A főpolgármester kedden a Lánchíd Rádió reggeli műsorában kiemelte: egyetlen egy kivétellel valamennyi megállapítás a 2010. évi választást jelentősen megelőző időpontokat érinti. A legsúlyosabbak, így az Alstom-szerződések ügye is még a 2006. évi választások előtt születtek meg – mondta.

Nem nagyon hiszem, hogy van miről beszélni

– fogalmazott a főpolgármester, rámutatva arra, hogy az egyetlen 2010 utáni észrevétel az OLAF részéről “pusztán” az ellenőrző mérnök cseréjére vonatkozik.

Mint kifejtette, a mérnököt le akarták cserélni, ezért 2010 után kétszer is kiírtak közbeszerzést, de ezeket megtámadták feltehetően időhúzás céljából. A mérnök “in-house” beszerzése 2012 decemberében történt meg, amikor is a BKK Közutat – kormányzati hozzájárulással – megbízták az ellenőrzi tevékenységgel.

Tarlós furcsának nevezte, hogy Demszky Gábor anélkül, hogy meggyanúsítanák, ügyvédet fogad és hirtelen kijelenti, hogy semmihez nincs köze. Pont az ellenkezője hangzik el, mint korábban, azaz, hogy Demszky Gábornak van a legtöbb köze a 4-es metróhoz, most az OLAF-jelentéssel 180 fokot fordult a dolog – mondta a főpolgármester, megjegyezve: ezzel semmi olyat nem akar állítani, hogy Demszky Gábort “konkrétan és biztosan jogi felelősség terhelné, de ez a magatartás furcsának tartható”.

Annak kapcsán, hogy a kormány nyilvánosságra hozta az OLAF-jelentést, azt mondta: a lényeg az, hogy a jelentés megjelent és hogy abban mi áll.

Ideje lenne nem a különböző véleményekről, fantazmagóriákról beszélni, hanem megnézni a jelentést

– zárta.

(24.hu)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Lám, ebben egyetértenek Demszkyvel. :-D
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
elnyomott
Lám, ebben egyetértenek Demszkyvel. :-D
papa.49
,,Bolond Istók,, azért erre ne vegyél mérget kifog még a ti disznóságotok is derülni, a kocsik átvételénél történtekről beszélek!!!
Cefi
Tarlós: "teljesen érintetlen" a városvezetés a négyes metró ügyében.

Anyád meg szűz még, mi, bazdmeg?
nevemnick
@Cefi: ,,Anyád meg szűz még..." ugyanúgy mint a városvezetés...

:D
wagabund
..."Teljesen érintetlen Budapest jelenlegi vezetése"...

ezt egy egész ország tudja...de akkor ki érintett?
RonaGyuri
jaj Pistuka, hazudtál te már ennél nagyobbat is! =))
Hellcat
Na még a végén kiderül, hogy nicns felelős...
lusta
Valóban a gond ott van, hogy elolvastam.
Pergető
Lehet vonyítani és átkozódni, de akkor is a szoclib tolvajokra mutat rá az EU!
Cefi
@Pergető: Anyád idióta magzatára, arra a zigótára te fostalicska. Előbb olvass, mielőtt valami faszságot írsz, te szellemi mélyrepülés.
lusta
@Pergető: Drága sztrovacsek, milyen jó, hogy az egybites 300 forintos budiforradalmár hevével érkezik. Már korábban írtam, olvasni kell, igaz ánglusul vagyon, de ez legyen az Ön baja. Itt jön az egészben a nagy csavar. A sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk szajkózza ezerrel a szöveget, holott az OLAF pont az ő szövegét is írja. Szóval, le is írják, hogy ennyi, meg ennyi, meg így , meg úgy és szépen oda vagyon biggyesztve, hogy az OLAF szakértők a 2011 óta folyó szügyészségi és rendőrségi adatokra támaszkodnak. Na most a szügyészség megkapja az OLAF jelentést szigorújjan bizalmas alapon és el kell járnia a saját már 2001 óta tartó sehová nem vezető nyomozásában. Ön tudom, mindezt nem érti, de vannak Öntől okosabb olvasók is, számukra már értelmezhetőek a mondataim.
Cefi
@lusta: Továbbá értik még a balett táncosok és kőfaragók is.
Pergető
@lusta: Oh a te szellemi nagyságod és intellektusod! Hazugsággyári liberális emlőket szopogatva tényleg ennyire el lehet butulni!
Olvass és okulj és ne kezdj ki az okosabbal!
Cefi
@Pergető: 17.44. Mondja ezt egy hazugsággyári sztahanovista.
Pergető
A liberáltak lételeme a hazudozás! Ezért is gyűlöli őket a művelt világ!
lusta
@Pergető: Drága sztrovacsek, amit leírtam, az így szerepel az OLAF jelentésben, vagy sem? Utána folytathatjuk a vitát a jelentés fölött.
Cefi
@Pergető: Te honnan a faszból tudnád milyen a művelt világ suttyó? A rendszerváltás előtt sima komcsi besúgó voltál. Most pedig annak nyalsz, aki fizet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.