Megjelent a "Miből élünk? – A háztartások pénzügyei" című kiadvány, ami nevével ellentétben nem a jövedelemről szól, hanem a vagyonunk méretéről.

A Központi Statisztikai Hivatal által közzétett felmérés az első vagyonról szóló országos felmérés Magyarországon, az eurózónában már 2006 óta végeznek hasonlókat.

Szegényebbek lettünk, mint a szlovákok

Az összehasonlításból rögtön kiderül, hogy a magyarok iszonyatosan csórók az európai átlaghoz képest, de a szlovákoknál is szegényebbek vagyunk: Magyarországon 15,7 millió forint jut egy háztartásra, ez éppen a 22,7 százaléka az eurózóna átlagháztartásai nettó vagyonának. 440 százalékot kellene gyarapodnunk, hogy beérjük az európai átlagot.

Azok a magyarok, akik beférnének a leggazdagabb tíz százalékba, az eurózónában éppen hogy kikecmeregnének a legszegényebb negyven százalékból. A szlovák átlagháztartások 30 százalékkal gazdagabbak a magyaroknál, a lengyelek majdnem kétszer.

A vagyon szerinti egyenlőtlenség sokkal nagyobb, mint a jövedelem szerinti. Ez így van az egész EU-ban, és logikus is, hiszen a vagyontárgyak önmagukban is hajtanak hasznot. Most már tudjuk, hogy ez Magyarországon is így van: míg a felső húsz százalék az összes vagyon 62 százalékát birtokolja, addig az összes jövedelemnek csak a 37,5 százalékát keresik meg.

(444)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edmond Dantes
Ezek a felmérés készítők nem nézik a "Magyarország erősödik"reklámokat,amelyeket a pártunk és kormányunk pénzel a mi pénzünkből,minden tv csatornán,minimum óránként.Szerénység,visszafogottság, boldog emberek.Elég gyakran járok Szlovákiába,érdekes,ott ilyen reklámokat nem látok.Sajnálom is szegény szlovákokat,hogy őket nem öntheti el óránként a boldogság,gondolom ezért is járnak át egyre többen vásárolni hozzánk a szar eurójukkal.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Edmond Dantes
Ezek a felmérés készítők nem nézik a "Magyarország erősödik"reklámokat,amelyeket a pártunk és kormányunk pénzel a mi pénzünkből,minden tv csatornán,minimum óránként.Szerénység,visszafogottság, boldog emberek.Elég gyakran járok Szlovákiába,érdekes,ott ilyen reklámokat nem látok.Sajnálom is szegény szlovákokat,hogy őket nem öntheti el óránként a boldogság,gondolom ezért is járnak át egyre többen vásárolni hozzánk a szar eurójukkal.
cikicakk55
@Edmond Dantes: A politikusok nem foglalkoznak holmi badar felmérésekkel. Ők tudják a tutit! Mi gazdagodunk,szárnyal a gazdaságunk,nő az életszínvonal,habzsi-dőzsi minden Magyar embernek. Az a 4 millió Magyar akik majd éhen döglenek,vagy megfagynak,azok nem is érdemlik meg,hogy Magyarok legyenek.Ők a kormány számára nem is léteznek.Ez az elvakult hülyeség vonatkozik az elmúlt 27 év mindegyik politikai pártjára,sőt azokra is akik jelenleg próbálják a Fideszt leváltani. Persze,hogy le kéne és le is kell,de nem rátok potyalesők,akik már voltatok fenn és meg is szedtétek magatokat rendesen.
volvós
Az meg elhanyagolható, ugye, hogy
Szlovákiában már évek óta Eurót kapnak
fizetést, és azzal fizetnek mindenhol !!!
ágimami
@cikicakk55: Ez mind igaz, csak sajnos jelenleg nem tudok olyan pártról, aki ne az elődeit követné, ha hatalomra kerülnének! Az a baj, az első teendője mindegyiknek, hogy a saját, ill. környezete zsebét tömje ki, a többi kevésbé érdekli őket.
Lehet hogy rosszul gondolom???
Béla333
@ágimami: 15.59
Szerintem rosszul gondolod. Azért mert eddig kormányon levő pártok és a politikusaik valóban a saját zseb tömködésével voltak csak elfoglalva, talán még nem ilyen az egész ország.
Léteznek olyan programok, amelyek megvalósulásuk esetén meggátolják a politikusi lopkodásokat, még ha akarnák is!
Az hogy ilyen programról nem tudsz, az lehet a te hibád, de lehet hogy az adott pártok hibája!
Ki tudja?!
ágimami
@Béla333: Nem azt állítom, hogy ilyen az egész ország, programokról is hallottam, csak KONKRÉT pártokról nem, akik meg is tudnák valósítani őket. Ez lehet, hogy tényleg az ő hibájuk, de nagyon itt lenne az ideje, hogy történjen már valami.
Béla333
@ágimami: 16.06
Csakhogy ahhoz, hogy egy párt meg tudja valósítani az elképzelését, ahhoz ebben a fene nagy demokráciában támogatottságra van szükségük, különben nem megy! Hiába van jó elképzelésük, ha csak (mondjuk) 5% a támogatottsága!
A lopkodósoknak meg 10-20-30%!
Erre (is) mondják, hogy minden ország olyan kormánnyal, olyan politikai garnitúrával rendelkezik, amilyet meg is érdemel!
ágimami
@Béla333: Hát ahogy elnézem, nem mostanában lesz ebben a fene nagy demokráciában olyan párt, aki ezt meg tudná valósítani, tehát úgy néz ki, hogy ezt érdemeljük???
Szomorú vagyok!!!
Béla333
@ágimami: 16.18
Senki nem fog tudni a helyzeten változtatni, csak mi magunk!
De ha nekünk így is jó, akkor legalább dúdoljuk Zorán dalát:

www.youtube.com/watch?v=99OcgoLKCsw
Borsodi
Csak annyit mondok mikor huszon éves voltam Lengyelországba nyaraltam tiz ezer forintból egy hétig szállodában laktam,Forint jobb volt mint a zlotyi,Szlovákoktól is százszor jobban éltünk.Most meg koldusok lettünk hozzájuk képest,erről ki tehet? Kádár,esetleg Gyurcsány mert Orbán biztos nem,hiszen egyre jobban élünk hála neki . .Az egyre még nem tudjuk hol van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.