Ha nem vagy elégedett az életeddel élj másképp! Cselekedj úgy, mintha máris a tiéd lenne a kívánt eredmény. “Senki nem változtathat a tegnapon, a holnapon viszont mindanyájan változtathatunk. " Colin Powel Úgy képzeld el azt, amit szeretnél, mintha már elérted volna és tedd meg hozzá a következő lépést. Ismered a kiselefántok esetét, akiket úgy képeznek ki munkára, hogy a lábukat egy fához láncolják? Egy idő után rájönnek, hogy hiába igyekeznek kiszabadulni, feladják a próbálkozást. Bár később a tényleges munkavégzésnél leveszik róluk a láncokat, így már lehetőségük lenne elmenni, a rabság élménye azonban már rögzült bennük. Pontosan azt teszik, amit mondanak nekik, engedelmesen követik a gazdáik utasításait. A kiselefánt negyvenszer erősebb az embernél, tehát fizikumukat tekintve, ki tudna törni a rabságból, de elhiszi, hogy képtelen erre, ezért meg sem próbálja.

Forrás: naturterapia.hu
Feltöltő: Kineziológus
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A kiselefánt esete is olyan mint a Stockholm­-szindróma, amikor a lábukat egy fához láncolják és egy idő után feladják a próbálkozást, hogy elszabaduljanak. A fidesz csűrhe vagy banda is ugyanezt akarja ráerőltetni a népre , hogy úgyse sikerül leváltani őket, sőt idővel elkezdik szeretni saját nyomorúságuk okozóját, az illiberális "tajparasztokat". A bezárkózó, ellenségkereső, harsányan nemzetieskedő üvöltözés lépett a béke és a normalitás helyébe. Olyan ez az egész, mint egy szanatórium, ahol a főbeteg és Stockholm-­szindrómás talpnyalói átvették a hatalmat, a többieket meg leszedálták, és bíznak abban, hogy a szer örökké hatni fog. Azt hiszik, ha hörögve ordítják, hogy igazuk van, akkor alanyi jogon igazuk is lesz. Ezt nem szabad hagynunk és ki kell tudnunk törni a rabságból."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.