Demszky Gábor volt szabad demokrata főpolgármester szerint az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a budapesti 4-es metró beruházásáról szóló jelentése egyoldalú és megalapozatlan.

Demszky Gábor a Budai Liberális Klub Alapítvány hétfő esti rendezvényén kijelentette: az OLAF-jelentés "egyoldalú, megalapozatlan és meghatározóan" egy olyan – 2010-ben – elkészített állami számvevőszéki jelentésre épül, amely Orbán Viktor miniszterelnök "szája íze szerint íródott" azért, hogy a 4-es metró beruházását kriminalizálni lehessen.

Demszky Gábor "a magyar érdekeket védve" az ügyben felajánlotta a segítségét a kormányzatnak.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Az Olaf jelentést teljes terjedelmében hozzák nyilvánosságra!
Részletekben ez nem becsületességre utal.
Arról is nyilatkozzanak a Fideszesék,hogy miért van az,hogy 2014-ben átadták a 4-es metrót
de még nem fizették ki a pénzeket,most akarják vissza tartani.
2017-írunk 3 év nem volt elég a kifizetésre?
A Magyar állam nem képes fizetni,akkor a fővállalkozó ezért nem fizeti ki az alvállalkozókat .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Bela333 : Errol a cikkrol beszeltem...

propeller.hu/itthon/3266359-olaf-vizsgalat-nem-fizet-fovaros-gyanuba-keveredett-cegeknek?all#c1804992

Ne haragudj, ebbol nekem az jon le, hogy a fovaros MOST nem fizeti ki azokat a cegeket, akik 2010 ELOTT dolgoztak a beruhazason, es ebbe az OLAF jelentesbe kerultek bele.
Mit keverek??? A HVG nem szokott hulyesegeket leirni, ha pedig igen, akkor azt irja le, amit ALLITANAK neki, tenykent.
Szoval ki sem voltak fizetve teljesen ezek a vallalatok.
A korrupciot igy kurva nehez lesz bizonyitani, mar maga az volt a korrupcio, hogy verseneyeztetes nelkul kaptak a Strabagek, meg a Kozgep a beruhazast, amin mar mindenki maga donthette el, mennyit lophat, ha el akar vagy el tud lopni...
Eladott Ország
@karma1: index.hu/belfold/budapest/2017/02/13/tarlos_felfuggeszti_a_4-es_metro_gyanus_szerzodeseineku_kifizeteset/
Így van nem fizeti ki.
Budapest felfüggeszti a 4-es metró beruházására 2010 előtt kötött szerződéseik alapján minden gyanúba keveredett cég felé az utalást, írta Tarlós István főpolgármesterre hivatkozva a hétfői Magyar Nemzet.
karma1
@Eladott Ország: Koszi, mar azt hittem, hogy en vagyok a hulye. Szoval a fovaros megepittet valamit, mar mukodik is, es meg korant sincs kifizetve az egesz katyvasz...JO! Akkor most mondja meg nekem a tarlos, hogy megis mi a banatra koltottek a koltsegvetesi penzeket, ha meg az sincs kifizetve??? (Jo, valoszinu hogy az alapanyagokat, villanyszamlat, ilyesmiket menetkozben ki kellett fizetniuk, de ugy latszik, a lenyeget, a MUNKAT meg nem fizettek ki. Jo lenne tudni, hogy most ki all a Strabag elen, es milyen az anyagi helyzete.
Nekem ebbol jozan paraszti esszel az jon le, hogy ezek szerint nem is tortenhetett korrupcio, csak adtak egy rettenetesen jo szerzodest a Strabagnak, Kozgepnek, es azt mondtak nekik, hogyha megepitik, befejezik, akkor ennyit meg ennyit lehet rajta kaszalni. DE NEM LEHET, ha meg 11 evvel a beruhazas megkezdese utan, valamint a befejezes utan SINCS kifizetve a szamla... Magyarul: minden kormany - most nem mentegetem az orbant megelozoeket sem, de valoszinuleg ok johiszemuek voltak, - igy az orban is azzal hitegette a csokosait, hogy kapnak egy jo uzletet, csak csinaljak meg. Most megcsinaltak, mukodik, csak eppen az igergeto kormany NEM fizeti ki a tartozasat a cegek fele. Hat ez azert olyan gennyes dolog, hogy ihaj! Nem mintha mast vartam volna, de akkor az OLAF jelentes kamu, igaz, hogy az adatszolgaltato csak a 7 eve regnalo rablovezir adatain alapulhat, az meg olyan adatokat adott ki, ami szerint csak a 2010 elottieket vizsgaltak...
Hat jol mondta Simicska: ez egy nagy g@ci!
Foxley
16 év alatt eléggé kikupálta azért magát, nem kell szerénynek lenni. Most nem.
Eladott Ország
@Béla333: www.blikk.hu/aktualis/szazmilliot-is-erhet-demszky-nyaraloja/2vcvhrr
Csak azt nem magyarázta még el Demszky, hogy mitől megalapozatlan az OLAF jelentés. Az OLAF-nak egyáltalán nem érdeke, hogy melyik párt tud többet lopni. Százmilliót is érhet Demszky nyaralója. Mindezt a havi 671 ezer forintos bruttó fizetéséből szorította ki. Ennek a szarházi mocsoknak talán azért megalapozatlan az OLAF jelentés, mert nem ők fizették ki a horvátországi nyaralóját? Elmehet ó a jó kurva anyjába!
relatív
Ez az OLAF egy sóhivatalnak tűnik, hiszen ők nyilatkozták, hogy a ' jelentésüket ' a mai ( a régi ellenlábasa ) kormány jelentése alapján állították össze, mely sejtéseket - semmi tény (!) - tartalmaz, és a múlt kormányzat idejéről állít ' mutyikat ' !

A mostani regnálók - tudni illik, ellenzékben anno minden nemtelen eszközzel gátolták az építéstét a tervezett 4. metrónak - viszont már regnálásuk idején verték a mellüket az átadáson, a korábbi tevékenykedőket kizárva, amitől most elzárkóznak, mint obligon kívüliek...

Próbálják ezzel IS a saját nyerészkedéseikről elterelni a figyelmet !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.