Minisztériumban, önkormányzatban és önkormányzati cégnél is dolgozott az a férfi, aki most nagy feladatra vállalkozott: megmagyarázni, hogy miért lop gyakorlatilag mindenki, aki a politikai húsosfazék közelébe kerül.

A Szilárd álnéven valló közszolga érdekes hasonlattal próbál érvelni a 444.hu-nak adott interjújában:

Azért megnézném, hogy ezek a kommentelők kérnek-e számlát a mesterembertől. Azt gondolom, hogy a többségük ennek a néhány ezer forintnak sem tud ellenállni. Biztos, hogy nem állnának ellen ezek az emberek a kísértésnek akkor sem, ha a lebukás veszélye ugyanilyen csekély volna, ám az összeg sokezerszerese annak, amit megspórolnak ilyenkor?

- magyarázza Szilárd, bár a dolog egy kicsit sántít, mert idehaza számlaadási kötelezettség van, és nem a vevőnek kell ezt külön kérnie. Ettől függetlenül valószínűleg helyesen látja az ország morális mélységét.

A tyúk vagy a tojás volt előbb?

A férfi meggyőződése, hogy a politikusok többsége karrierjének legelején még tisztességes, és valóban tenni akar valamit szűkebb vagy tágabb környezetéért. Viszont annyi támadás éri őket, köztük rengeteg igaztalan váddal, hogy felmerül bennük a kérdés:

Miért legyek én jó, ha úgyis gyűlölnek?

Számos belső folyamat – furkálódások, helyezkedések, mini-puccskísérletek – mellett tehát a külső hatásokat sem tartja elhanyagolhatónak abban, ha egy politikus a sötét oldalra téved.

A magyar csak az erőből ért

A valódi erőhöz gazdasági hátország is kell. A „túlerő” szerinte a kulcsszó, ez kell a hatékony működéshez Magyarországon. "A magyarok fegyelmezetlenek, és csak az erőből értenek. 

A megfelelő hátországhoz elsősorban pénz kell. „Elég hamar rájössz, hogy úgyis hátba fognak szúrni, ezért is muszáj kiépíteni az erőt magad körül”.

Ha az erőt nem sikerül legálisan kiépíteni, akkor jön a korrupció.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Üzenet a k*rvára okos bennfentesnek. Azért gyűlölik a politikusokat mert lopnak nem kicsit, hanem nagyon ! Mindenütt lopnak, csak nem ennyit. Elfelejtették a magyar politikusok azt a régi igazságot, hogy élni és élni hagyni. Ami azt jelenti, hogy úgy érvényesülj, hogy közben másoknak ne árts. Ez a rongyosra cincált, örökérvényű közhely: ezek ugyanazok. Miként a vesztes is. Egy hülyének nézett ország, amely ahelyett, hogy három évtized alatt felzárkózott volna Európához, a korrupció fertőjében vergődik és próbál meg túlélni a szarnak, bajnak nincs gazdája kezdetű népi bölcsesség dallamára. Menthetetlen ország az, ahol minden politikus ártatlan, mint a ma született bárány, miközben mindenki ott ügyeskedik, ahol tud és nem szégyell, aztán ha valami félig kiderül, akkor jön a sóhajtozás, hogy a másik oldal tehet mindenről és jön a magyarázkodás, hogy ez miért nem lopás, és miért nem felelős csak mindig valaki más. Lásd a 4-es metró ügyét is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
A képviselőink úgy elvannak foglalva a lopással,hogy a választóik érdekében egy kurva szót sem emelnek, Orbán Viktor elképzelése a szent Nekik a választókat meg nagy ívben leszarják.
Ezekre szavazni nem szabad, nem tesznek értünk semmit. Bólogató Jánosok.
Fradigege
1. A magyarok erőből értenek? Kéz levágás.

2. A zsírmorét nem tartom magyarnak. Se sokakat.

3. A magyarok felhígultak az évszázadok során. Sváb, zsidó, cigány, tót, délszláv, török, stb. vér van inkább többségben a nemzetben. Biztos, hogy magyar problémáról beszélünk? Biztos, hogy mi 100% magyarok vagyunk, akik az erőből értenek. Árpád apánk lenyílazna mindenkit, aki a elfoglalná a trónt és nem az Ő vére. Nála a felcsúti zsírmore, csak egy koszos alattvaló
Kutyuska
@quadrocopter: Szerimtem pedig azért állnak be politikusnak, mert nem értenek semmihez a sumákoláson kívül,rohadtul utálnak dolgozni és tudják, hogy politikusként pár év alatt milliárdosok lesznek. Tehát előre megfontolt szándékkal elkövetett bűncselekmények elkövetésére készülnek, nincs itt semmilyen külső tényező.
Gondolom Fideszes a bennfentes, mert ismét szembe találkozunk a tipikus fideszes dumával, mindenki más hibás, csak a tróger politikus nem.
Kutyuska
@Grafix69: Nem is lenne szabad az ellenzéknek indulni a választáson, hagyni kell, hogy fulladjanak bele a saját ganéjukba.Érdemi változásnak, a megtisztulásnak az országban csak akkor van esélye, ha előbb összeomlik a rendszer és megtörténik a teljes elszámoltatás mindegyik hatalmon volt kormány és hozzájuk kapcsolódó klientúra esetében.
Erre nagyon kicsi esélyt látok, mert az elmúlt negyed században hatalmon volt politikusoknak egyáltalán nem érdeke, mert szinte mindegyik sittre kerülne.
qxy
Kedves Szilárd. nem is olyan szilárd ám a léted sem ha ezt tényleg ki is akarod bontogatni. Tudod, ők is tudják hogy, Idézem,-kiépíteni az erőt magad körül”. vagyis, nem biztos hogy haza érsz ecccer csak. mert ez azt is jelenti ám tudod e??
eszegfu
Azért maradjunk annyiban: a kommentelők számlanélküli "spórolása" inkább egy orgazdasághoz hasonlit, hiszen mesterember a költségvetési csaló, mert nem ad számlát, én pedig "megveszem", kifizetem a már igy-ugy LEADÓZOTT jövedelmemből, nyugdijamból, legális keresetemből az ÁFA-val csökkentett összeget. A "politikai húsosfazék közelében" lévők pedig a havi legális jövedelmük MELLÉ lopnak, nem ritkán a "törvény erejénél fogva" (hiszen ez biztositja számukra a "kiskapukat"), ráadásul "közpénzből", a mi adónkból. Az világos, hogy morálisan egyik sem "erkölcsös", de azért összehasonlitani, u.azon kategóriába tenni és igy az egyikkel magyarázni a másikat azért tulzás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.