A katolikus iskolák javára gyűjtenek ma országszerte az egyház templomaiban. A katolikus egyház az idei tanévben 125 199 fiatal oktatásáról gondoskodik, oktatási intézményeikben 11 894 pedagógus dolgozik – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata az MTI-vel. 

Az adakozás évről évre bizonyítja, hogy milyen sokan szívükön viselik a katolikus egyház oktatási-nevelési szolgálatának támogatását

- írták.

Magyarországon 289 katolikus intézmény 636 tagintézménnyel van jelen a közoktatásban. Az idei tanévben 143 óvodát, 232 általános iskolát, 92 gimnáziumot, 29 szakközépiskolát, 51 szakgimnáziumot, 55 kollégiumot és 34 alapfokú művészeti iskolát tart fenn 16 egyházmegye, 27 szerzetesrend és 3 egyéb egyházi szervezet.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

glorianna
@quadrocopter: Ne kapd fel a vizet. Adózott jövedelméből mindenki arra költ, amire úri kedve tartja. Az én csőrömet sokkal jobban piszkálja, hogy a kat. iskolák állami (közpénzből való) dotációja kb. 2x akkora, mint az állam saját fenntartású iskoláié. Állambácsi nem tehetne különbséget gyerek és gyerek, iskola és iskola között :S
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equus
íme a magyar szegénységi bizonyítvány. Hókuszpókék a 27 %-os ÁFÁ-n kívül mindent benyelnek, amit csak lehet. Cserébe majd szépen megtanítják, h a lapos Földön fölül mennyország, alul kénköves pokol van.
Idióták országa.
Nem elég, h tűrik, még dicsekedni is hagyják ezeket a csaló csirkefogókat.
kisrigó
@justhpeter: Sajnos, hogy ilyen álszent népség (tisztelet a kivételnek), járatja le a vallást.Jóhiszemű, naiv Mari nénik kis pénzét kunyerálják el, ők még hisznek az adott szóban, hogy oktatásra megy. Aztán majd a Kis Rigó "pispek" úr luxus étterme még luxusabb lesz, a friss tengeri hal a horvát tengerpartról még frissebb, mert hogy a nevezett úrnak már most sincs gondja a kosztra!
Equus
@kisrigó: a vallást épeszű ember előtt nem kell lejáratni... a meghökkentő, h vannak még, akik hisznek hókuszpókéknak
kukac50
Magyarország jobban teljesít! Koldusok országa lettünk! Az állam feladata az oktatást finanszírozni!
nezelodo
Na a nyelvújítás újabb remekét látjuk, adakozásnak hívják az egyházak a tandíjat, amit illik fizetni a gyerek után. Olyan mintha Orbán találta volna ki, mint pl. a nyuggerek utazásának a "díjmentességét".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.