Újra módosítaná a Fidesz a választási törvényt, javaslatukat még a tavaszi ülésszakban benyújtják – mondta Gulyás Gergely frakcióvezető-helyettes a Magyar Időknek. A benyújtás előtt ötpárti egyeztetést kezdeményeznek. Gulyás szerint döntően technikai javaslatcsomagról van szó, de ez érinteni fogja a kampányfinanszírozás kérdését is: várhatóan az egyéni jelöltekhez hasonlóan a pártokkal is visszafizettetik az állami támogatást, ha a választáson nem érnek el bizonyos százalékot. A kormánypárti lap emlékeztet: a 2014-es kampányban számos olyan párt tűnt fel, amelyek nem végeztek semmilyen érdemi tevékenységet, de a törvény szerint nekik is járt az állami támogatás. Ennek az lett a vége, hogy 2016-ig 630 millió forint jogtalanul felhasznált kampánytámogatás eltűnt, és a kétmilliárd forintra rúgó választási bírságoknak is alig két százalékát sikerült behajtani. A pártokkal is visszafizettetnék az állami támogatást, ha nem szavaz rájuk senki.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Nana, hiszen jol tudja, hogy csak igy, csalassal, uj torveny hozasaval maradhat mar csak ideig oraig uralmon...
Remelem, az ellenzek ebbe nem nyugszik bele...
RonaGyuri
Azt hiszem, hogy ezen a fórumon nem említettem vonatkozó választójogi javaslatomat. Minden polgár kap 2 csekket egyet az egyéni, egyet párt céljára. amin be tud fizetni egy meghatározott összeget (pl. egyéniben 1000Ft-ot) ezeket az összegeket a jelöltek kapják meg az állami támogatás helyett! =))
Ja nem viccelek, annyira komolyan gondoltam, hogy annak idején meg is vitattuk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.