Az uniós költségvetés nettó befizetői vissza fogják vonni hozzájárulásukat, ha a kelet-közép-európai volt szocialista országok nem teljesítik a bevándorlók európai elosztásával kapcsolatban rájuk háruló részt. Ez Ausztria álláspontja, amelyet már csütörtökön az EU-csúcs elé terjeszt. Christian Kern osztrák kancellár fel fogja vetni a hét végi EU-s csúcsértekezleten, hogy csökkenteni kellene azoknak az országoknak az uniós támogatását, amelyek nem teljesítik a bevándorlási kvótájukat, azaz nem vállalják annyi menekültstátust kérő ember elhelyezését, amennyi az uniós megállapodás szerint rájuk esne - írta a Guardian. A példaként első helyen említett ország Magyarország, a második Lengyelország. Magyarország 4,6 milliárd eurót kap.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

110 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Így jártunk, ez már várható volt csak a hülye emberszerű megy készakarva a falnak, és a hazugovics ennek kiváló példája!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Szókrakész: Dehat ugyanazt mondjuk! Leszolt, hogy jo, engedjetek tovabb oket, majd en befogadom oket, ha te toketlen vagy orban. De nem o hivta be oket! O csak megoldotta az orban altal mocskossa generalt helyzetet, anmit most mindenki ugy talal, hogy Merkel hivta be oket. Loszart hivta: valamit MUSZAJ volt kitalalnia, humanitariussagbol...
Draga Barataom, iden volt 5 nap nyar, de mar pocsek az ido,... Mar osz van...Inkabb Neked jojjon szep tavasz...:o)))
verőce21
@eszegfu: (08:00) Azt írod tévesen: "...ettől még M.o-ra is érvényes az EU határozata a menekültek elosztásával kapcsolatban"
Nem érvényes Magyarországra nézve a konkrét számadatokkal kapcsolatos EU szavazás!
Mások nem mondhatják meg, hogy Mo. hány db "menekültet" kell befogadjon. Csak amennyit aláírásával vállal! De nem vállaltunk egyet sem.

"...bizony levonják majd az EU-tól kapható pénzekből majd a szolidaritási birságot... ha eljön ennek az ideje" - Csak amennyi pénzt erre kaptunk, abból vonhatja le/vissza, ha van mit.
A "bírsággal" való fenyegetést mások sem szavazták meg, nincs érvényben ilyen szankció.
eszegfu
@verőce21: 17:07 Abban 1x már megegyeztünk, hogy 2015-ben megszavazta az EU a menekültek szétosztását és ebben szó sincs a "kötelező" számról (ezt nem irta alá M.o.)!! Tehát az EU országokra "érvényes" az elosztás számok nélkül... az megint más kérdés, hogy M.o. nem vállal egyet sem. Én ugyan nem tudom milyen "szerződést" irt alá M.o., amikor belépett az EU-ba, de véleményem szerint a "nemteljesités" miatti visszafizetéseket, vagy levonásokat pontosan tartalmazza... igy abban sem vagyok biztos, hogy csak az "erre kapott pénzből vonhatják le" (u.is, amit már megkaptunk, abból nem lehet levonni, csak a jövőben kapott pénzből). Az biztos, hogy az EU-nak van szolidaritási alapja, mely a büntetések, birságok "befogadására" is szolgál. És az is biztos, hogy nem kettőnk "eszmecseréjére" alapozik sem az EU, sem pedig a magyar kormány.
verőce21
@eszegfu: (07:29) Háááát azt nem lehet mondani, hogy részletesen kiástad ezt a témát, mint Schliemann Tróját.
Pedig még ezer év sivatagi porát sem kellett letakarítani róla, mint a mezopotámiai városokról.

Még a bevándorlások kezdetén írt alá Orbán egy elosztásról szóló általános, közös nyilatkozatot, mert nem akarta megakadályozni az EU-s egyetértést, ha valakik mégis be akarnak fogadni "menekülteket". De ez nem jelentett konkrét darabszámú feka befogadást, mint másnak sem. Arra konkrét egyező állásfoglalás kell a befogadó részéről. De ilyen nincs és nem is lesz részünkről! Mert még minden tárgyalás előtt egy évvel kijelentette a magyar küldöttség, hogy gazdasági menekülteket Magyarország nem fogad be!

Úgyhogy be lehet fejezni lipsiknek a - "Hát aláírta!" , "Hát aláírta!" - ostoba szöveget.
eszegfu
@verőce21: Azt hiszem nem értesz... én a saját véleményemet irtam le, melyhez nem kellett "ásatásokat" végeznem. Nagyon sajnálom, hogy megint oda jutottál, mint ahogy elkezdted..."lipsizel".
Köszönöm, de ebből megint nem kérek. Legyen szép napod!
verőce21
@eszegfu: (10:15) Most a műsértődésedet félretéve. A lipsizésből nem kérsz, vagy szívesen látnád a barnabőrű, nyaksebész kecskeb@szókat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.