Nagy a munkaerőhiány a takarítók körében, főként Budapesten és a Dunántúlon nehéz utánpótlást találni, egy főállású takarító legalacsonyabb bére 110 ezer forint, de ha többet vállal, havi 180-200 ezer forintos jövedelemmel is számolhat – derült ki a Rendi, takarításközvetítésre szakosodott online platform felméréséből.

A kutatás szerint a dolgozók fele másodállásban végzi el másnál a házimunkát, 80 százalékuk 80-100 ezer forintot keres kiegészítésként. A több munkahelyen dolgozó aktív korúak mellett egyre nagyobb a gyermekükkel otthon levő fiatal anyukák és a nyugdíjukat pótló 60 év felettiek aránya is a takarítók között.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
aremy
@Mirabilis: akkor már inkább egy új autó esetleg egy karibi útra inkább fogadnék.
aremy
@Mirabilis: a fő állásukban megkeresik azt a 250000-t de azért ne higgy a mesében én sem hiszek.azért ebből 350000-ből már lehetne kezdeni valamit..
1magyar
Gondolom venni akarnak még egy jacht-ot?!
F_Viktor
@Mirabilis: Irod:
"Gondolom a jobb megélhetésért."

Avagy csak szimplan a megelhetesert.
Borsodi
Vagy egyre több a mocsok,sok a szemét rájuk férne egy kis takarítás.Gyerek koromban egy fizetésből is meglehetett élni,most meg rá kényszerítik az embereket dolgozzanak,ha enni akarnak.A nők már nem boldog Anyaként nevelik a gyermeküket,ha nem gondokkal félelemben élve egyik napról a másikra rettegve.\munkahely,Lakás elveszítése,Gyerek megbetegszik hitel fizetése ] 80_120 ezer elég politikusaink szerint.Ha nem,lopni kell mert enni kell.. Rabszolgák jobban éltek mint most sok szegény család.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.