A felújítások és korszerűsítések, a tervezett fejlesztések eredményeként kétszer annyi gyerek üdülhet majd a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborban – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Rétvári Bence szólt arról, hogy az Erzsébet-táborok fejlesztése keretében három év alatt 26 milliárd forintot fordítanak a zánkai és fonyódligeti táborokra.

Az államtitkár elmondta: az Erzsébet-táborok célja, hogy olyan gyerekek is eljussanak a Balatonhoz, akiknek erre nem lenne lehetőségük. A szülőknek is nagy segítség, hogy a nyáron egy hétre jelképes összegért megoldott a gyermek felügyelete – tette hozzá.

Rétvári Bence kiemelte, hogy a jövőben a gyerekek nevelésére – többek között a sportolás fontosságát, a hazafias nevelést, a hagyományőrzést előtérbe helyezve – még nagyobb hangsúlyt fektetnek. Céljuk, hogy a nyári táborokkal az év közbeni tanórákat is kiegészítsék, például idegen nyelvi, közlekedéssel kapcsolatos, természettudományi ismeretekkel is gazdagodjanak a táborokban a gyerekek.

(MTI)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Keresztény Bence , Károlyi Mihály a „jóságos vörös gróf” története jutott eszembe és könnybe lábadt a szemem. A Tanácsköztársaság dicsőséges 133 napjának intézkedéseiből nyújtott ízelítőt. Napokig dúdoltam a „gyermekek, gyermekek, jaj, de szépet álmodtam; voltam a, voltam a balatoni táborban...” kezdetű dalt. Úgy gondoltam, Kun Béla jó ember volt, hisz lehetővé tette a szegény gyerekeknek, hogy eljussanak a Balatonhoz... Reméltem, hogy 1919-ben végre József Attila is jóllakott libasülttel. Csak azt felejtetted megemlíteni, te keresztény ügyeletes seggszály, hogy közben Mészáros Lölö,a vályogseggű csúti strómanja meg felvásárolta a Fóti gyermekvárost, és a bicskei gyermekotthont. Szégyelljétek magatokat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
cs.n.
A kosútrádióban is haknizott ma reggel, ott is elmondta ugyanezt a blablát, nem érdekes. Utána viszont a műsorvezető feldobta a vöröscsillagos témát (persze, hogy a Heineken kapcsán, bár egyszer sem mondták ki a nevét), mert a sörcímke rettentően sérti sokak érzékenységét.
Rétvári, mennyire életszerű az, hogy ha valaki meglát egy Heinekent a polcon, akkor egyből a gulág jut eszébe, meg a málenkij robot, aztán könnyek között kicsikarja magát?
Nessy
Könyörgöm, ezekkel a "tananyagokkal" maximum jámbor birkákat nevelnek!
A "hazafiságot" mi anno otthonról hoztuk, nem volt külön tananyag. Mint ahogy a "hagyományőrzés" sem. Hiszen minden családnak, közösségnek, településnek, mások a hagyományai.
Célszerúbb lenne a lépcsőházi testnevelés helyett valami értelmes dolgot oktatni. Mondjuk informatika, idegen nyelv, pénzügyi ismeretek.
A szakoktatásban meg esetleg a XXI. századi technológiát, XXI. századi oktató eszközökön!
Eladott Ország
Keresztény Bence , Károlyi Mihály a „jóságos vörös gróf” története jutott eszembe és könnybe lábadt a szemem. A Tanácsköztársaság dicsőséges 133 napjának intézkedéseiből nyújtott ízelítőt. Napokig dúdoltam a „gyermekek, gyermekek, jaj, de szépet álmodtam; voltam a, voltam a balatoni táborban...” kezdetű dalt. Úgy gondoltam, Kun Béla jó ember volt, hisz lehetővé tette a szegény gyerekeknek, hogy eljussanak a Balatonhoz... Reméltem, hogy 1919-ben végre József Attila is jóllakott libasülttel. Csak azt felejtetted megemlíteni, te keresztény ügyeletes seggszály, hogy közben Mészáros Lölö,a vályogseggű csúti strómanja meg felvásárolta a Fóti gyermekvárost, és a bicskei gyermekotthont. Szégyelljétek magatokat.
Eladott Ország
"Ilyenek vannak ebben a humánus, család­ és emberbarát országban, ahol a legjobb kezekben van az emberi erőforrás minden felszámolt kínja és keserve. Nincs gyermekszegénység, és sőt, semmilyen szegénység nincs, hanem ezt szokták meg, ezt szeretik. Harrach Pétert idézve: a gyerek átveszi a szülei szokásait. Ha a szülő nem reggelizik, a gyerek sem reggelizik. Ők simán így élnek, és ebben senki nem akadályozhatja meg őket. Ebben az országban nincsenek nélkülözők, nyomorgók, mélyszegények, hiszen a létminimum eltörlésével párhuzamosan kigyógyultak belőle: már nincs mi alá beesniük. Ebben az országban a szemünk előtt valósult meg a teljes foglalkoztatottság, a közmunka mindenki számára adott, csak az nem dolgozik, aki nem akar. Ebben az országban csak azok halnak meg húsevő baktériumok és egyéb kórházi fertőzések miatt, akik ezt a halálnemet választották maguknak és amúgy sem akartak már élni. Csak azok iratkoznak fel azokra a végtelen kórházi várólistákra, akiknek ez a hobbijuk, és ilyen veszélyesen szeretnek élni. Az évente kilakoltatott több száz (ezer?) család külön kérést nyújtott be az önkormányzatokhoz, hogy engedélyezzék az utcán élést számukra. Négyezer gyerek pedig nem azért nem kap szociális ellátást, mert nincs érvényes lakcíme (mert családja hosszú éveken keresztül élt szívességi lakáshasználóként vagy olyan albérletben, ahol a tulajdonos nem járult hozzá a lakcímbejelentéshez, vagy mert ráadásul állandóan költözni kényszerül), hanem mert
nincs rá szüksége, egyszerűen nem kell neki."
eszegfu
Eszembe sem jut elrontani Rétvári örömét! Elgondolkodtam, hogy a 26 milliárd 3 év alatt alig több, mint amennyi TAO támogatást kaptak 3 év alatt a focisták. Meg miért is "...nagyobb hangsulyt fektet a gyermekek nevelésére a kormány"?! Ez a 2 Erzsébet tábor nemcsak a gyerekeknek van, hanem a nyugdijasoknak, a nagycsaládosoknak, meg a turistáknak, vagyis mindenkinek, igy nem beszélhet a bővités ürügyén csak a gyerekek 2x számu üdültetéséről... szerintem.
Hellcat
A táborokba fekteteik a pénzt...gondolom építés/felújítás keretében...tehát ez is csak egy jó szétlopási lehetőség. Már mondtam itt egypárszor...a fidesz ha "fejleszt" akkor épít vagy felújít...nem berendezést vesz a kórházba mondjuk, hanem inkább épít egy új kórházat. Az építkezéseket lehet a legjobban szétlopni.
Szókrakész
Majd mi neveljük a gyerekeinket!!!
Rendben?!?!?!
Jozefina
Köcsög Rétvári. Azért játszátok mészáros (orbán) kezére a fóti gyermekvárost??? Hazug szemét banda!!! Az isteni nép előtt el kell számolnotok!!!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/07/10/pusztulasra-itelt-hely-az-ahol-a-gyermekeket-ingyen-kell-etetni-mert-a-szuleik-keptelenek-biztositani-szamukra-a-napi-akar-egyszeri-etkezest-is/
Pusztulásra ítélt hely az, ahol a gyermekeket ingyen kell etetni, mert a szüleik képtelenek biztosítani számukra a napi akár egyszeri étkezést is. Ahelyett, hogy tisztességes munkát és tisztességes béreket biztosítanának számukra, amiből etetni, öltöztetni, nevelni, taníttatni tudják utódaikat, közmunkasorba taszítják őket és elhitetik velük, hogy az adófizetők pénzén történő ingyen etetés társadalmi felzárkóztatást jelent. Még mindig azt hiszik, hogy ha elég sokan/sokszor mondják nekik, hogy ők nem szegények, akkor az mindennapi, kézzelfogható valósággá válik. Szóval ha a fenti adatok mellett félmillió embert sikerült kiemelni a szegénységből, akkor kijelenthetjük, hogy egy újabb névtelen dilettáns próbálkozott meg hülyének nézni egy országot.
dr. prédikátor
Jajj lesz azoknak a gyerekeknek akiket ez a kormány akar nevelni!!!Ez egy geci kormány!!!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/09/11/szerintem-inkabb-takarodj-a-fuggony-moge-es-a-sajat-erdekedben-hagyd-abba-a-hazudozast/
Szerintem inkább takarodj a függöny mögé, és a saját érdekedben hagyd abba a hazudozást. De ha már Rétvári vette a pofátlanságot, hogy nehéz helyzetben lévő, nyomorult gyerekekre hivatkozva kampányoljon az állampártnak, akkor szerintem nézzük az egy bekezdésre eső hazugságokat, és azokat a tényeket, amiket a legkártékonyabb minisztérium államtitkára nagyvonalúan kifelejtett az agymosásából. Idén lett volna százéves Magyarországon a létminimum­számítás, amelynek tiszteletre méltó jubileumát a Központi Statisztikai Hivatal úgy ünnepelte meg, hogy eltörölte (2014­-ben). Pontosabban a KSH továbbra is végez létminimum­számítást, csak a hagyományos, lesújtó képet nyújtó módszert dobja el a francba, és keres helyette valami kevésbé lehangoló és elkeserítő
algoritmust. Rétvári melldöngető állításaival szemben/ellenére tény, hogy a kétharmados sikerkommandó ugyan felemelte a bruttó minimálbért, viszont eltörölte az alkalmazottak adókedvezményét. Ebből az következett, hogy miközben a bruttó minimálbér jóval meghaladta a létminimumot, a nettó szépen, folyamatosan leszakadt tőle. Közben az infláció gyakorlatilag megszűnt, csak az árak nőttek.
F_Viktor
Megtanitottak velunk, hogy nincs ingyen ebed.
Ezert meSzaros lole megkapja ebbol a projectbol, pardon mutyibol a maga 26 ezer millio forintnyi kozpenzt, valamint orban is tehet par lepest a gyerekek atnevelesevel a leendo szavazatok erdekeben.
Nessy
A hazafiságot nem könyvből tanulja a gyermek! Sem olyanoktól, akik nemzetiszínü féltéglával verik a mellüket, hogy ők mekkora hazaffyak, miközben jó pénzért eladják a gyermekek jövőjét Paks2 révén Putyinnak.
Ez is csak arra lesz jó, hogy három év alatt a 26 milliárd forintból a felét lenyúlják!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.