Három év alatt 26 milliárd forintot fordít a kormány a zánkai és a fonyódligeti táborokra, a jövőben kétszer annyi rászoruló gyerek nyaralhat ott. A nevelésükre a kormány még jobban odafigyel: a sportolás fontosságát, a hazafiasságot és a hagyományőrzést tanítják majd nekik.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Veleda
@Kutyuska: Egy -két dologban ellent kell, hogy mondjak. Az első mondatoddal- biztos! Az Erzsébet táborokba nem a jómódba élő gyerekeket iratják be. Nekem elhiheted, hogy az alapvetően szegény sorban élőket válogatják ki a pedagógusok, ezeknek a gyerekeknek 1 hétre a teljes ellátásért 10 ezer ft.ot kell befizetni. Szállás+ napi 5 étkezésért. A mi iskolánk évente 100 gyereket üdültet Fonyódligeten. A 100 férőhelybe bekerülhet olyan gyerek is, ahol több a kereset, ám ő utánuk 1 hétre 25 ezer ft.-t kell befizetni.
Az iskola pedagógusai csak mint kísérők és felügyelő tanárok vesznek részt, teljes egészében a gyerekek szolgálatában állnak. Fürödni, sportolni viszik őket, kiosztják a tízórait és az uzsonnát.
Ha ilyen van, mint ez a betervezett hazafias nevelés, ezt a táborban alkalmazott -központból biztosított tanárok végzik. Na ezzel már nekem is vannak kételyeim, hogy mi ez, de lényeg a lényegbe, a gyerekek érdekeit kell nézni.
Sok szabolcsi, meg békési gyerek a büdös életben nem nyaralna a Balatonon, ha nincs az Erzsébet tábor.
Anno én is úttörőként nyaraltam a Balcsin, minden évben, azért ott is volt egy kis hazafias nevelés--úttörő módjára:))
Kutyuska
@Veleda: Annak alapján, amit írtál, módosítom az első mondatomat úgy, hogy csak azokra vonatkozik, akik anyagilag nem rászorultak és mégis oda küldik a gyerekeiket.
Eddig nem is volt kifogásom ezek ellen a táborok ellen, de ez a hazafiasság és hagyományőrzés tanítása nagyon-nagyon ijesztő. Így meg főként, hogy a kiszolgáltatott családok gyerekeit próbálják agymosottá tenni. Mielőtt valamelyik nagy magyar kommentelő belekötne abba, amit írtam, a hazafiassággal és a hagyományőrzéssel kapcsolatban nincsen semmi kifogásom, viszont amit a Fideszesek értenek ezalatt, azt 100 %-ban csak elutasítani tudom.
Veleda
@Kutyuska: Értelek én téged, nagyon is, de ez a helyzet nem fog megváltozni. Sőt, rosszabb lesz. Itt marad a Fidesz, vele együtt az ő eszméik. Ne gondold, hogy én ennek tapsikolok, látom az új tankönyveket, és figyelemmel kísérem, hogy mit és hogyan tanulnak az unokáim. Időnként föláll a szőr a hátamon.:))
Kutyuska
@Veleda: Szó nincs arról, hogy azt gondolnám, Te tapsikolsz ennek. Azt hiszem egyetértünk abban, hogy rosszabb lesz az országban a közhangulat és egyre inkább eluralkodik a butaság, ostobaság, a hatalom részéről pedig az arra alkalmas emberek manipulálása, alattvalóvá nevelése. Örülök, hogy a gyerekeim már felnőttek és nem most kisiskolások. Rossz rágondolni, hogy milyen felnőttekké válnak azok a gyerekek, akiknek a családjában nincs egy egészséges kontroll, hogy ellensúlyozza a sok aljas, manipulatív törekvést a gyerekek személyiségének eltorzítására. Ez az, ami nagyon-nagyon ijesztő.
Veleda
@Kutyuska: Így van! szerencsére itt vagyunk mi még a nagyszülők és vannak még normálisan gondolkodó szülők is. Hidd el, sokszor helyre kell tenni a dolgokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.